Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury myslím, že ten Kent tu holky haněly, že se prošoupe. Toník z něj má šustku a mě přijde super. Zatím vypadá jako nová, Krásmně se sbalí ale voděodolnost, propustnost jsem nijak netestovala.Spíš mi jde o to mít něco v létě sebou, kdyby náhodou víc foukalo, ochladilo se nebo spadlo pár kapek...
@zojec krásný a to číro, krása 😀
s výchovou a vztekáním u nás se momentálně vzteká Rozárka, a když se jí něco nelíbí kousne Bětušku, ale pozor, Bětka má takový jelito na rameni, že to fakt není hezký ☹ Bětuška mívá hysteráky, ona je hrozně fixovaná na mě a tím je to složitější 😀 jinak teda se snažím aby když žehlím a strčí mi tam prsty aby je to poučilo, sáhne na troubu tak hlídám když peče tak jsem fakt jak ostříž ale jak mile už je vypnutá a sahne si na ní, což se stalo tak přišla že má au, ukázala že sahla na troubu pofoukala jsem jí to a řekla že tam nesmí a od té doby k ní chodí a říká au, au, au 😀 a tak je to se vším, u nás je problém v manželovi, on s nima vůbec není a je hysterickej, takže když si R. olmlátila tu hlavu tak jsem tu B. nechala se mnou a potřebovala jsem šít, tak šla spát někdy v deset a šila tu se mnou a když on jí viděl u stroje a jak si volí vyšívání a mačká pedál tak tu vyskakoval dva metry vysoko 😀
Jinak jako s uklízením, tak tohle já vůbec neřeším, poprosím a pokud se nic neděje začnu sama a bětka i Rozárka teď už se přidají a dělají.
Slovo ne neřeším 😀 pokud nereagují tak přijdu chytnu za ruku a čekám reakci, Rozárka si sedne a kope nohama a vzteká se, Bětka je v pohodě 😀
@jitu22 tak to jsme na tom stejně 😉 jestli mě ně vytočí během vteřiny do běla tak to je fňukání kvůli blbosti 🙄 taky se začnu pajtlovat a krevní tlak letí do výšin 😀 reaguju naprosto stejně 😉
jinak o nás je teď období kdy mladší zkouší hranice 🙄 a je to teda fakt festovně 😝 a starší je teď v mezičase NECHCI 🙄 to je taky výživný 😀 a drahá polovička neustále na montážích 🙄tož asi si brzy zamluvím pokoj v blázinci 😀 😀
kopíruju z www.mojelatky.cz:
HLEDÁME ŠIKOVNOU ŠVADLENKU NA VÝPOMOC
Petr & Lucie hledají šikovnou pomocnici pro práci v šicí dílně.
Hledáme dámu:
spolehlivou, samostatnou a zručnou
s praxí
z blízkého okolí Štáblovic (Opava, Melč, Vítkov ...)
Co šijeme:
povlečení
dámskou konfekci
opravy oděvů
dekorace
Další info:
práce na pár dní v týdnu dle domluvy
vhodné jako přivýdělek např. pro maminky na mateřské
kontaktovat nás můžete na objednavky@mojelatky.cz
Ahoj holky, to je hrozný, kolik toho nakecáte 😀 To se fakt nedá.
Jen co si pamatuju ohledně adaptace staršího dítka na mladší. My to teda moc nezvládli ☹ Nebo mi to tak aspoň přijde. Starší se mnou vůbec nechtěl kamarádit a až teď po měsíci se se mnou trošku baví. Byl na mě dost fixován, ale už to nebylo tak hrozný. A teď je spíš kámoš s tatínkem. Ten na něj má čas a je to také umocněno tím, že je s námi doma (zlomil si na fotbale palec na ruce), takže mi s mladším pomoct nemůže. Nesu to těžce, ale věřím, že zase budem parťáci jako předtím. I když teda chytá 3letou pubertu 😀 No mazec 😀 Já myslela, že takhle se odmlouvá v 15ti letech a ne ve 3 letech 🙂
@caramilla Peti, odpočívej jen co to jde. Jinak mladší měl taky hlavičku 36 cm a přišlo mi těžší jej vytlačit než staršího, který měl 39 cm. Nevím, kolik mívaj hlavičku jiné děti, ale fakt starší šel líp 😀 A to jsem byla prvorodička 😀
Jinak mladší by byl dobrý spáč, ale má problémy s dýcháním, takže místo spánku chuďátko lapá po dechu a my nevíme proč ☹ Tož snad se to brzo spraví a zjistíme příčinu. Takže spánku je nedostatek a k tomu nervy a bezmoc, jak mu pomoci ☹
JO A UZÁVĚRKA NOBILISU A SONNENTORU JE 31. BŘEZNA 🙂 A CENY JSOU FAKT LUXUSNÍ 😉
Mějte se a užívejte sluníčka, my budem zítra prvně grilovat 😀
@bury já to nakonec vyřešila jinak, tchýně prý nepřijede na návštěvu za vnoucaty, tak tím pádem nebudu mít komu dát děti ven na procházku, abych mohla v klidu síť, takže jsem včera projela mimibazar a man 2 sustakovky, zateplenou vestu a pletenou vesticku 😀
@michamicha asi to taky takhle se šusťákovkou vyřeším 😉 😵
@michamicha taky to tak delavam.. na vlastni ditko sit nestiham.. 😅
ale ted padim na ty saty, aby se @petkasv konecne dockala 😀
@terezita když Tě tu vidím... jdu na ty sukýnky z tylu... jak široká guma se Ti osvědčila nejvíc a šířka a délka těch pruhů? nějak si nejsem jistá... zkusila jsem 2 cm i 0,7 cm gumu (a nemůžu se rozhodnout, co je lepší), šířku pruhu asi 5 cm, ta mi přijde ok, ale tápu v délce toho pruhu... DÍKY!!!!
@katka82 a fnuka starší nebo mladší? Vojta má totiž taky fnukaci období, když mu nepomůže fnukani a oblíbená odmlouvaci věta "ale mami/ale tati", tak si stoupne, otevře pusu dokořán a začne hystericky řvát a dotáhl to k dokonalost se slzama a unudlenym nosem :-P nesnáším když to začne dělat v obchodě nebo v mhd ☹
@michamicha no teď spíš víc fňuká ten mladší 😉 starší už jen tak sporadicky,ale taky měl období kdy fňukal furt 🙄
jinak naštěstí takové ty klasické hysteráky kdy se dítko svalí na zem,řve a koope kolem sebe (neví o sobě) naštěstí neznám ani u jednoho 🙂 za což jsem ze srdce vděčná 😀
Holky, jak ráda jsem vás dočítala 🙂 Roman je teď fňukací, každou chvíli zakňourá, když něco chce. Odmlouvá, jak puberťák a když není po jeho tak řve a tlačí to ze sebe klidně půl hodiny. Nejvíc zabírá přeorientovat jeho pozornost jinam, ale když je utahanej nebo se prostě zafixuje, tak nezmůžu prostě nic ☹ Můžu řvát, vyhrožovat, odejít a jen se vzteká. Když ho pevně obejmu, tak občas se chytí, ale často začne kopat a kroutit se a řvát "já chci...". Nejvíc mě mrzí, že když se zeptám, co se děje nebo manžel ještě lépe "proč? nebo co?", tak mlčí, čímž je mi jasné, že sám prostě neví, ale chce to 😒 .
Tak mi mrně právě postříkalo čerstvě vytřenou podlahu rakytníkovou šťávou 🙄 pacholek
@katka82 to Vojta taky naštěstí nedělal a dělat nebude 😀 ale to fňukání je příšerný 😝 a vůbec nechce uklízet hračky, když jsme byli na dni otevřených dveří ve školce, tak tam po dětech chodil uklízet co vykramařily, ale doma ani náhodou 😠
@michamicha 😀 😀 se ve školce předváděl 😉 😀
@adorbar @sinala - holky tu blbost, že jsem si objednala z batani ten letní tenký soft jsem udělala... je to příšernej matroš a stejně jako @terezita (myslím, že jsi to byla ty) absolutně netuším, co je rub a co líc a co z toho ušít. 😝 😝 😀 😀 Car psala, že to nasakuje vodu z obou stran, takže taky nechápe, k čemu to je....
Jinak dorazil balíček od unuo 😵 😀 takže mám aspoň jarní soft a můžu se vrhnout na kalhoty. Honzík chodil do školky zase v tom zimním, tak ať se v tom moc nepaří. 😉

@bury no nestříhala 😅 tak třeba to přehodnotím,ale prvně zkusím ty sponky z DM 😀