Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury ja ten soft dostala od kamaradky, at si s tim udelam co chci.. jedine co me napadlo byla prave ta letni sustka, ale aby se v tom mlade tolik nepotilo, tak to chci podsit tenkym upletem.. jen jsem skoncila kvuli tomu, ze nevim, z ktere strany 😀 napis ji na batani a zeptej se, jak se pozna co je co 😅 😀
@terezita Dneska mi dorazil ten letní softík z bibu, tyrkys a limetka je teda krásnej, ten určitě čebuješ 🙂.
Blejskla jsem ti ho s žábama, abys měla představu o barvách...jinak tyrkys je tyrkys a ne modrá jako na fotce.
To je taková malá pomsta za ty tvé včerejší jeleny a srdíčka, která zase čebuju já 😀.
@koki_melo taky mám zdrhací torpédo...., nejhorší je, když jdeme z hřiště a třeba jde ještě někdo s námi..., pak má hroznou srandu z toho mi zdrhat do silnice... ještě jsem nepřišla na to, co na ní platí, asi nic.. :-/.
a přesně jak tu psaly holky, tak nějkaý čau, já jdu jsem vzykoušela jednou a mělo to přesně opačný efekt.....
ona je dost paličák a to, co si vezme do hlavy z ní jen tak nedostane.... na moje vysvětlování se mi akorát tlemí a je vidět, že to vůbec neposlouchá, už se kroutí, aby zase mohla zdrhnout.... občas je to andílek a dokonce jde i za ruku, občas je to dračisko 🙂.
@koki_melo - ty jo jak to tak čtu, tak mi je tě upřímně lít 😢 tohle musí bejt fakt náročný a přeji ti, ať se malá (větší), dá dohromady. Poradit neumím....
Kdybys bydlela, tak jak já, tak by ti to asi bylo jedno - jsme fakt skoro na samotě, takže pohoda. Když přijedeme do města (to je tak jednou za měsíc), tak Honzík je tak vyprdlej z těch aut a lidí, že se mě celkem drží. Ale on je v tomhle poseroutka.
Ono každá dítko má něco - náš poseroutka je sice pan opatrný, ale zase dokáže dělat scénky jak do Národního 😝 😔 což je někdy taky na zabití, ale většinou se spíš tak směju, až mi tečou slzy, což není vůbec výchovný, ale co se dá dělat. Učitelky ve školce z něj nevěří, protože on když si usmyslí, že mu vadí oběd, tak si třeba vyvolá zvracení 😀 😀 dělá u toho ale takový divadlo, že to svět neviděl.....
@koki_melo - jo a ještě jsem chtěla napsat, že s tebou souhlasím s tím, že na některé děti to respektování prostě nefunguje. Často se s tím tady na MK setkávám, jak jsou "chytré" matky takových tich hodných dětiček, které způsobně sedí v tramvaji a prohlížejí knížku a odsuzují chování dětí/matek, který nejsou takhle předpisový... Bych takovou super matku jedné hodné holčičky chtěla vidět, kdyby se jí narodil malej čert 😀 😀 😀
No a pak být ještě v tvé kůži - chlap s dětma nepomůže, babička také ne...
Holka nemáš to lehký 😖
@koki_melo tož teda hodně štěstí s dcerkou 😉 ☹ Vím, co popisuješ, tohle má segra. Jen ta její se ted, ve 4 letech zklidnila, trošku 😖 Ona ve dvou letech byla schopná přelézt dvoumetrový plot a utéct segře na hlavní cestu, nebo sousedům na zahradu, kde mají obrovský plavecký bazén.... 😝 😝 ......Když nastoupila do školky, utekla učitelce přes plot taky na hlavní cestu..... Představa, že by segra bydlela ve velkoměstě, je úděsná....přesně, jak to ty popisuješ......To by byla naše Klárka 😝 😅 😅 😅 A nepomohlo nic....domlouvání, vyhrožování ani ztřískat ...odkývala, pohled do ztracena....a už měla v hlavičce další střeštěné nápady..... To jsi viděla, jak kýve, aby byla matka spokojená.... a myšlenkama je jinde....... Tak vydrž.....když jí nic nezajede, tak se to spraví 😅 😅 😅 😅 časem.....(promiň za černý humor)
@terezita ja ti blejskla ten jarní, letní je na houby..mám ten podlepenej úpletem.
@bury můžu ti říct, že já jsem byla jedna z těch nejchytřejších matek 😀. Jen co se mladá postavila na nohy a otevřela pusu a do toho mimino. Tak já sedla na prdel a tu pusu zavřela. No jo, každej má něco. Dokud jsme zdraví a dejcháme a táta donese dom nějaké chechtáky, abych si mohla koupit ty jeleny, tak je to dobrý. Pak jsou ještě situace, kdy on ji do toho mlátí, chlastá, nemají peníze...já si nemám na co stěžovat. Ale kontakt na psychoušku už mám v záloze. Navíc mě mladá včera nabonzovala jen co táta přišel dom "tatínku maminka plakala, moc plakala"...já si totiž k tomu všemu ještě vymyslela, že malinká je autista, našla jsem všechny příznaky, které přesně odpovídaly, takže když už se nic neděje, tak si depku vymyslím 😀.
Takže dneska radši šiju holkám jarní softky, abych zas nevymýšlela blbosti 😝 .
@palosek jo, to je přesně jak píšeš...my jsme na písku, všechny děti si hrají a mladá visí na drátěným plotě nahoře a veselé volá mamikóóó...to jí nebyly ani dva. Ona dost zklidnila, takže doufám, že to bude lepší a lepší, ale v kombinaci s batoletem je to někdy pěkněj frkot. Holt a do města jen jednou za čas a oči dokořán. Bohužel dnes už jsme v takové fázi, že ji ani tátovi nemám odvahu svěřit do města, protože není zvyklý být ve střehu. A o babičce, kdyby měla zájem, jakože nemá, tak už ani nemluvím. Holt vyděržať!
@adorbar my jsme ji mame z nemecka z dawandy.. ono jich je o moc vic vzoru/barev, my mame jen tyhle tri..
http://issuu.com/andreamuellerjolijou/docs/jinn...
@zojec ja ty latky vedela predem, jsem si je cilene vybrala 😅 jinak mi to taky trva vecnost a fut to neni ono.. 😀
@koki_melo týjo, jsi neskutečná, jak to bereš s nadhledem. Respet 😉 I když, jak jinak to brát, žejo...
Vojta je kliďas, ale urputnej, tvrdohlavej, vymýšlí srandy a neplechy, zlobákuje, takže ty scénky si dovedu živě představit. Mně nejradši zdrhá za pokladní pulty 😀 Máme to jak na houpačce. V jednu chvíli je způsobný a čteme si v tramvaji knížku a o pár minut později mám chuť roztrhnout ho vejpůl. Ideálně, když jsme v busu, já kočár, kolo, jeho, nákup a on si usmyslí, že už bude vystupovat. Případně, když to všechno vytahám z busu ven (taky obvykle neviditelná) a on si usmyslí, že vystopovat nehodlá, já ho řvoucího protahuju zavírajícími se dveřmi a lidi koukají, proč někdo tak neschopný vůbec má děti... Ale pořád si říkám "malé dítě, malé problémy..." Jen teda jsem zvědavá, jaká bude puberta, když mě to naše sluníčko dokáže rozpálit doběla už ve dvou letech 😀
Nejvíc mě vždycky potěší, když někde jsme, moje výjimečně neřvou, nekramaří a chovají se způsobně a zlobí ty cizí 😉
@koki_melo Já ti dávám líbíka.
Beru si trochu na triko, že jsem to tady rozpoutala, ale zas si myslím, že vyventilovat emoce a nahlas říct svoje trable je vždy dobře.
Já nejsem typ, kdo soudí. Radím s rozvahou a mám svoje hranice. Mám dost vyhraněné názory o porodech a výchově. Ale když by sem přišla holka a napsala: "strašně se bojím porodu a proto jsem si v nemocnici domluvila plánovanou sekci", tak bych jí napsala, že jí moc držím palce.
O těchto dvou tématech mluvím, až když cítím, že někdo o můj názor stojí a třeba mu i k něčemu bude.
A ještě jsem chtěla napsat, že u nás se situace diametrálně změnila ve chvíli, kdy prťavci nastoupili na půl dne do školky. Ono potom matka, která si aspoň dopoledne může v klidu vypít kafe, něco ušít, v klidu se nají, osprchuje, udělá bez přerušování nějakou práci, dokáže být odpoledne mnohem trpělivější a chápavější, protože ten odpočet hodin do večera je mnohem kratší. 🤐
Najednou dokážu vnímat, že si je užívám.
Hlídání také nemám a neměla jsem a s dětmi jsem byla furt. Teď už funguje i manžel, tak je to taky o hodně lepší.
Ani při jednom jsem nepřestala pracovat, jen když dorota odrostla roku a filipovi byly dva a kousek, tak jsem práci hodně hodně omezila, páč se to prostě nedalo.
V blahé paměti mám, jak stojím někde mezi lidmi, ideálně v obchoďáku, přemáhám slzy a nahazuju na ksicht úsměv typu - "ano jsou to moje děti, miluju je, vůbec se za ně nestydím, nejsou to špatně vychovaní parchanti".
Několikrát jsem tady děti nechala manželovi bez vysvětlení a mezi dveřmi a slzami na něj akorát štěkla, že odcházím do lesa a přijdu, až se uklidním.
A nemám ráda častý názor, že můžeme být rády, jaké tady máme možnosti, být tak dlouho na rodičáku a že jinde to tak není.
Myslím, že nejen matkám by prospělo, kdyby měly možnost občas děti někam upíchnout a bez výčitek svědomí dělat nějakou placenou práci. Kdyby chlapi chodili z práce dřív, protože by netáhli celý rozpočet sami. Ubylo by dle mého rozvodů.
Mám pár známých, kteří žijí v zahraničí a model, že otec je od rána do večera v práci a výdělek přesto vystačí jen na běžné životní náklady, nezná nikdo z nich.
Známí v belgii - mají dvě děti, otec pracuje na celý úvazek, máma částečně, sice od dvou měsíců věku dětí, ale částečně. Z platu s přehledm zaplatí hlídání. 3 měsíce pracují a dva měsíce jezdí s dětmi po světě.
Já teď půlku peněz z toho, co jsem si prací po nocích vydělala, odevzdám sociálce, protože na plný úvazek nastoupit nemůžu, rodičák mi skončil, živnosťák rušit nechci a na pracák nechci už vůbec. Na dnešek jsem spala 4 hodiny a práci mám i na celý víkend.
Ano sociální systém je tu velmi friendly, ale ne vůči těm, kdo pracují.
A to si myslím, že jsem na tom dobře. Znám rodiny, kde pracují na plný úvazek od rána do večera oba a přesto mají co dělat, aby s tím vyšli.
Tak holky já vás trochu pobavím – myslela jsem, že to je náhoda, ale není. Neuhodnete čím se baví můj 2leťák. Když jedeme v supermarketu, tak sedí normálně na té sedačce ve vozejku. To, že si vyhlédne ženskou (jedno jakého věku) a když se přiblíží tak na ní upřeně kouká a pronese: „Ahóój“ jsem si zvykla. Běžně takto během nákupu osloví třeba třicet ženských!! 😝 Ale poslední dobou si začal vyhlížet manželské páry a když projíždíme okolo, tak třeba chytne chlapa za rukáv, nebo si přitáhne jejich vozejk a hlasitě, zřetelně a s neskrývanou radostí zvolá „tatííííí“. 😠 No nepřála bych vám vidět ty pohledy ženských těch chlapů a pochopitelně všichni stojící okolo na nás upřou pohled a čekají co bude dál. Já bych se nejraději propadla a tak celá rudá s omluvným výrazem ve tváři říkám: „tatínek je přece v práci“ a prchám od stojanu aniž bych nakoupila. 🙄 Zato prcek celou dobu mého úprku ten pár pozoruje a když překážím ve výhledu, tak je ještě vykloní z vozejku. Jako fakt "povedená zábava".