icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
2. apr 2014

@arlette super!

laeela
2. apr 2014

@arlette ode mě to byl fór, ale koukám, že se holky chytly. 😀

crawler
2. apr 2014

HELP: Holky - hlavně @sufik1 nemáte někdo žlutý popruh? Stačí mi 3metříky😀 děkují 😉

arlette
2. apr 2014

@crawler já už jsem to tu myslím i psala - ony to byly kusy tak po 0,5 m, ale některé dost kazové, takže použitelných je třeba jen 30 cm... Měli tam toho plnou krabici o vel. cca 100x60x70, a s kámoškou jsme to prakticky všecko vybraly.

terezita
2. apr 2014

@crawler nemam, ale jestli mas jiny, tak ho potahni zlutou latkou 😅

sufik1
2. apr 2014

@crawler mám, piš IP, zítra jdu na poštu. A taky limetku, sytě modrou, bílou, tmavě modrou

koki_melo
2. apr 2014

@arlette ...seš sysel a tvoje kámoška taky! 😝 a ještě nám to tu nafoť, ať můžem slintat víc! 😀

arlette
2. apr 2014

@koki_melo taky bys syslila, tak se nedělej 😀 ale šak už jsem tu psala, že zbytek jsou jednobarevné jednolíce, jeden tu mám s takovým babkovským vzorem, vzala si to mamka na šaty. Prý je stejný vzor na šatech z bonprixu, tak si je podle toho šije -ó to zas bude model 😀 Pak tu mám plyš s jahodama a nakonec docela kus takového tenkého jednolíce na spodní košilky. Dobře, při chvíli vyfotím, ať můžeš pukat závistí 😀 Vzorované byly jen žirafy a obludy.

jitu22
2. apr 2014

@arlette mi nepřišlo nic, a to mi dětské přišlo až týden před dámským. Asi mi ho někdo cestou ukradl, protože to posílali snad na 3x

zikie
3. apr 2014

@laeela Ja jsem to taky myslela spíš ve vtipu,ale byly by dobré,ne?? ;)Já bych je brala všem deseti. Sysli,sysli 🙂

koki_melo
3. apr 2014

@arlette to si piš, že bych syslila 😀. Já tam bydlet, tak už na vratech fabriky visi moje fotka červěně přeškrtnutá a pod tím nápis zákaz vstupu! 😀

sinala
3. apr 2014

@laeela myslím, že tady se o látkách fóry nedělají 😀 😀 😀 , tady je každý bere vážně 🙂

laeela
3. apr 2014

@zikie
@koki_melo
@sinala
Teda holky, vy mi dáváte. 😀
Díky za zlepšení nálady.
Já si akorát představila, jak se tady rozhádáme o 30 cm zeber. 😀

crawler
3. apr 2014

@terezita člověče,to mě absolutně nenapadlo 😕 ,ale díky Bohu, že Alča má 😀

koki_melo
3. apr 2014

Zejtra mám frkot, tak "páteční kolekci" přikládám už dnes...ale nějak se mi ty lemy triček kroutí nahoru (byť jsou skoro 2cm široké), takže je asi ještě zatížím nějakou aplikací.
*MTX pruhy, červený finerib, legíny interlock.

laeela
3. apr 2014

@koki_melo moc hezký.
A který lemy, spodní?
Já s tím měla problém a pak jsem zjistila, že chybou je dělat lem najednou po sešití.
Takže dělám lem, když mám ještě přední a zadní díl extra.
Napřed olemuju OL, pak přeložím, zažehlím, abych to měla u obou stejné a prošiju na rovnostehu - buď dvojjehlou nebo cikcakem.
A pak teprve sešiju přední a zadní díl.
Ono to potom držím v tom bočním švu a nepřetáčí se to.

koki_melo
3. apr 2014

@laeela Jojo, spodní. No já to lemuju dokola, protože mi to přišlo takové "čistější", ale už jsem taky přemýšlela nad tím, to dělat jako ty, protože když se lemuje "dokulata", tak v jednom kuse se to dělá dost blbě. Zkusím to "po tvém" 🙂. Jinak teda ten pruh není žádná extra kvalitka, ale za kilčo se to dá čekat 😉 .

laeela
3. apr 2014

@koki_melo musíš si to akorát pak hezky rovnat po stranách, aby se ti dobře sešly, nebo začít odspodu, to je pak jistota. 🙂 A nechám si dlohý cancour, ten pak zauzlíkuju a velkou jehlou protáhnu dovnitř švu, takže to docela dobře vypadá. A hlavně se to nepřetáčí, to mě strašně rozčilovalo. 😀
hele já zkoušela užší lem, širší lem, dvakrát přehnout, jednou přehnout, sešít výš, sešít níž a všecko nanic. 😀

koki_melo
3. apr 2014

Zkusím to jak říkáš, to je asi jediná cesta, to přetáčení mě vytáčí! 😀

ucitelka70
3. apr 2014

@koki_melo babule krásne, malé námorníčky..... pozerám, že tá väčšia, je ako náš Alex... ale sa mi zdá oveľa vyššia, koľko má cm?

bury
3. apr 2014

@koki_melo - teda ty jedeš 😉 já teda na zítřek nic na "předvádění" nemám 😢 a ani mít nebudu.... ale ty už fakt nejsi páteční. je tu vůbec ještě někdo (kromě mě) páteční? 😀 😀

ucitelka70
3. apr 2014

@bury @, koki_melo.... ak dobre chápem.... máte aj vy zajtra narodky?

koki_melo
3. apr 2014

@ucitelka70 Díky 🙂. Měří 97cm, ona spíš vedle té malé vypadá veliká 🙂
Narodky nemáme, s tím pátkem jsem si onehdá dělala legraci, že pátek bude vyhrazený pro nás, co patláme tři dny jedny tepláky, máme to křivé jak paragraf, aplikace děsné, ale jinak nás to šíleně baví. Takže v pátek Car a spol rozhodně NESMÍ vystavovat 😀. V pítek se vystavuje Dadka a spol. 😉 .

tygrova
3. apr 2014

@vranovcanka jde to dolů křídou. Já jsem si na bundu převrhla olej - v obchodě byla nějakým tydýtem nařezaná krabice až durch do oleje ☹ Myslela jsem, že softka bude na výhoz, jar nepomohl, ale tou křídou jsem to překřídovala až až, dala do pračky a zopakovala minimálně ještě jednou stejný postup a fleky šli do háje. Pro mě to byl zázrak 😀

kamishek
3. apr 2014

@koki_melo komplety krásné, holkám to v tom námořnickém sekne 🙂
mám dotaz - co s @laeela myslíte tím přetáčením lemů? mi se to doteď asi nedělo... i když jak to znám, tak jak o tom teď slyším, tak počítám, že odteď to budu mít už taky 😀

arlette
3. apr 2014

@koki_melo čím se dopuješ, že to tu tak poslední stránky zásobíš? 😀 Máš to moc krásné! Budu muset pro naši maldici taky něco takového upachtit.

anastazieb
3. apr 2014

@laeela @koki_melo já lemy šiju dokola až po ušití a nahoru se mi netočí 😀 . Ale čím to je, nevím...

arlette
3. apr 2014

holky, ještě jednou hlásím, že jdu zítra ráno do MTX, tak jestli máte o něco zájem, pište 😉

koki_melo
3. apr 2014

@kamishek No že se mi točí to spodní zakončení délky trička nahoru.

@anastazieb já vím, čím to je, to je těma rukama, co to šijí 😀. Navíc tahle látka je fakt nic moc, ta se kroutí, jen se na ni podíváš, možná proto ji snad i prodávají natuženou proti kroucení.

@arlette Buď v klidu teta, ta trika, legíny, tuničky a softka jsou moje práce za celý měsíc! Březen byla houby produkce. Jo teda ještě 2 mikiny a 2 trika a 2 čepice, ale to nemám nafocené...v únoru jsem toho zvládla mnohem víc...a teď už neudělám vůbec nic, až bude venku hezky. Teď stříhám ty svatebky a teda stříhání hedvábí je práce pro vraha, lítá to na všechny strany. Jsme zvědavá na to šití.

kaculev
3. apr 2014

Ahoj holky, posílám fotku plátěné bundy pro syna - nakonec je z bavlněného kepru s podšívkou z tenkého plátna. Bála jsem se, že bude moc tvrdá, ale není.
A ještě jeden dotaz: kdo jste lemovali svrchní kalhoty fleecem, odkud doporučujete koupit? A asi nejlépe microfleece, že? Aby nebyl moc silný.