Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla tohle se stat te me precitlive dcerunce, tak uz ji nikdy do vody nedostanu.. takhle ma z kazde druhe veci traumata a sprajcne se.. na kolobrndu nevleze (jednou spadla), na lyzich se taky letos natahla, na pase, co je tahne nahoru na kopec a od te doby se boji.. no prvni male vitezstvi je, ze jsem ji po roce jezdeni na kole (se zadnima koleckama) na terase za barakem o velikosti nula nula nic dostala dneska prvne ven, na dopravni hriste. pro jine je to normalni, pro nas duvod slavit. holt je to palice a nesmirne opatrna..
@caramilla No jenže to je přesně to, co by se stávat nemělo!!!!! Já chápu, že někdy je složité pokrýt celý bazén svou pozorností a v tom případě si to mají rozvrhnout jinak. Naprosto školácká chyba je spoléhat na neplavce, že "ten metr" doplave. A druhá (pro mě naprosto nepochopitelná) chyba je otočit se k němu zády!!!! 😠 A do třetice nechápu, co dělala ta na břehu? Jedna si hlídá začátek, druhá plave s dětmi, a třetí má jistit děti na konci při doplavu + pohledově kontrolovat hladinu bazénu, neboť má ze své pozice nejlepší přehled. 😠 😠 😠 Jsem fakt moc ráda, že je Jasmínka v pořádku!!!! 🙂 Ale instruktorky bych DŮRAZNĚ upozornila na to, že něco takového je naprosto nepřijatelné. 😠 😠 😠 😠 😠
@caramilla krásna rodinka, žiarite všetci, a super profilovka
@zuzimia ako to stíhaš? a kedy si ty žena stihla všetko ponosiť a postrihať? Ďalšia superžena 😉
@terezita J. je taky hodně opatrná, sama se divím, obecně jí trvalo půl roku, než se ve velkém bazénu přestala hystericky bát a držet se mě jako klíště.
@a_lexa máš pravdu, ale já jsem nekonfliktní typ a neumím tam na ně řvát☹ Nějak spoléhám na to, že oni ví, že jsem to viděla a že se dívám a že tu historku můžu vyprávět dál a to je pro ně horší, než kdybych na ně řvala...
@caramilla No nevím, ale asi bych na to moc nespoléhala. Já bych na ně taky neřvala (no možná asi v tu danou chvíli ano pokud bych nevycouvala v zájmu dítěte), ale prostě bych jim "bez obvyklého milého tónu" zopakovala, že Jasmínka pravdu neumí plavat a že mě ta "situace" stála 10 let života. 😉
@danielahe krásna profilovka
@ucitelka70 dekuji 😉
@caramilla sluší ti to i brýlema i bez, fakt tak nějak celkově záříš štěstím... a nebo že by to bylo foťákem? 😀 😀 😀 😀 😀 (v takovém případě bych ho nutně čebovala taky 😀 ale upřímně o tom pochybuju 😉 )
a s tím topením - znám jeden případ, kdy byla trošku podobná situace, ale u skoro dospělého kluka, a fakt z toho veselá historka nebyla (i když nakonec to dobře dopadlo, díky Bohu)... takže lepší být "hysterická" matka, než aby se něco stalo... ale super, že Jasmí z toho nemá žádné trauma a bere to v pohodě a s humorem 🙂
@a_lexa ; @kamishek No, já příště pokud nebude mít pásek a bude plavat jen na nějaké takové pomůcce, tak půjdu na bazén rovnou a pásek si vyžádám. A pokud nebudou opatrné, z plavání ji vezmu pryč.
@kamishek fotil mě manžel a výjimečně se totiž snažil a i mi pak řekl, že mi to dneska moc sluší 😀 Ale bohužel z toho nic ještě 4 týdny nebude 😀 😀 😀
@crawler @caramilla no u nas nejvic funguje, kdyz o dva roky mladsi sousedovic synek zacne brat jeji dopravni prostredky a taaak.. pak se nechte vyhecuje, ze na to aspon sedne.. 😅 ale teda ke vsemu je vzdycky dost dlouha cesta.. holt me mrzi, ze neudrzi krok s vrstevnikama a kdyz se chcem pridat, tak jsme indisponovani.. ale to se casem srovna.. doufam! 😅
@caramilla Jj, ten z Německa.
Jinak fotky i dupajdy máš jako vždycky nádherné. Maličký je boží. Taky bych chtěla mít nějaké fotky klidného bdění, ale zatím u nás funguje jen mod spánek, jídlo a řev... A opravdu ti to neskutečně sluší, moc ti přeju ten pocit štěstí a doufám, že ti nikdy nevymizí. Já si zatím připadám strašně neschopně a zranitelně o nějaké vnitřní či vnější kráse si můžu nechat jen zdát...
A na té vaší profilovce konečně vidím v Jasmínčině obličeji i tvoje rysy, do teď mi přišla celá tvůj manžel.
@bordino nesháněla jsi len? Tady je docela výběr http://www.sartor.cz/8-lnene-latky.
@caramilla - přidávám se k holkám, že vypadáš úplně jinak - ať s brejlema, nebo bez.... moc ti to sluší 😉 😉
Já mám jednu fotku hned po porodu, vůbec mi nepřijde hezká, ale už několik chlapů říkalo, že mi to tam strašně sluší, že ze mě jde neskutečná energie, až smyslnost 😝 😝 (3 minuty po porodu) 😀 😀 takže asi jooo, asi ty hormony dělají divy.
@snowwitch to je krásný 🙂, ta veverka je úžasná 🙂
@caramilla budu se tu po všech opakovat, ale moc vám to spolu na fotkách sluší 🙂.
hledám nějaký plátno na ušití pláťáků, abych nemusela chodit v sovích 😀 a víte co? pořád mě to přitahuje k těm dětským motivům 😀, asi budu odsouzena chodit v infantilních designech či co 😀.
@mehlo Mě přijde, že to na mě právě vidět je, když nemám brýle, přijdu si na fotkách, že mi něco chybí. Ale možná je to u obou nás o zvyku 😉
@zikie To mě mrzí, že to u vás je tak hustý:( Musíš být úplně vyřízená☹
@bury Tak hlavně, že ti chlapi tu hormonální přitažlivost vyčerpané matky vidí 😀 Ale je teda pravda, že co kdykoliv vidím fotky maminky hned po porodu s miminkem, tak září štěstím a vůbec to nevypadá, že je zrovna po takovém výkonu, jako porod je. Taky mám takovou z porodního sálu, když si vezmu, jak jsem už nemohla a pak minutu, dvě na to zářím štěstím a jen to z té fotky sálá, tak sama nechápu 😀
asi se zeptám jak blbec, ale z plátna vhodného na patchwork a quilt se dá normálně ušít sukně, kalhoty, .... ?

@koki_melo Teda ty koláčky 😵 😵 😵
@zikie A co je to za velur? Ten z Německa?
@zuzkasim No, manžel se topil asi v pěti a právě dodnes neplave a do vody vlezl po mnoha letech letos u moře kvůli Jasmínce. Ale plavat neumí, teda ve slané vodě jo, ale ve sladké jde ke dnu, ač techniku má dobrou, vůbec to nechápu 😀