icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
6. apr 2014

@mahafi jasně ;)

ynett
6. apr 2014

Ahojte, neviete náhodou poradiť stránku kde by som našla strih na Pul nohavičky na veľkosť S, M, L. Nechem tie jednoveľkostné, lebo potrebujem pošiť len pár a nechce sa mi kupovať kvôli tomu tie kliešte na patentky. A neviem ako inak okrem patentiek by som mohla tie jednoveľkostné zmenšovať.
Dakujem.

mehlo
6. apr 2014

@ynett Podle mě jsou jednovelikostní lepší. Kleště si nemusíš kupovat, určitě Ti je někdo půjčí. Na www.sijemdetem.cz je snap servis a tam si najdeš nějakou švadlenku, která bydlí blízko a kleště si můžeš půjčit. Já jsem z Jihlavy, taky klidně půjčím jestli bydlíš někde blízko. Jé já jsem pitomá, jsem se mohla hned podívat kde bydlíš.

ynett
6. apr 2014

@mehlo v pohode🙂 ja som z Bratislavy🙂 takže trošku od ruky 😉

ynett
6. apr 2014

@mehlo ale akurát sa mi podarilo nájsť podobnú "službu" aj tu na SK🙂 takže dakujem za radu🙂

snehovavlocka
6. apr 2014

@ynett ja som mala pozicane klieste. ak ti treba, kuknem link, ze kde to bolo. a tiez som zacala na par malych plienkach a nakoniec som sa dokopala k jednovelkostnym 😝 ale moja skusenost je, ze je lepsie mat aj z takych aj z takych

ynett
6. apr 2014

@snehovavlocka našla som to na handričky.eu. ak by si mohla pozri či si tiež odtiaľ alebo niekde inde, nech mám viac možností🙂
a máš aj strih na PULky S alebo M?

snehovavlocka
6. apr 2014

@ynett tu su nejake strihy: https://sites.google.com/site/latkovky/navody/v...
a moj koment bola na vseobecne plienky, prehliadla som, ze pises o vrchnych pulkach 😅 tie mi ozaj stacili len jednovelkostne na kopec patentiek

ynett
6. apr 2014

@mehlo @snehovavlocka baby a ešte ma napadlo, máte strih aj na tie PULky jednoveľkostné? ja jeden mám ale ten mi tlačiaren odmieta vytlačiť a mám ho v malom a musela by som ho zväčšovať a z toho som úplný debil. Radšej keby bol strin na viac strán, ktorý pekne pozliepam😀

ynett
6. apr 2014

@snehovavlocka no práve tento strih mi nejde vytlačiť a musím to zväčšovať, čoho sa bojím, ale nevadí, nejako zvládnem.
Takže daľšia pozitívna skúsenosť skôr s jednoveľkostnými PULkami. tak s tým asi nejako pobojujem. a koľko tých PULiek si si ušila? neviem vôbec odhadnúť koľko ich treba ušiť, teda tých jednoveľkostných🙂

snehovavlocka
6. apr 2014

@ynett tiez som mala z handriciek. a skusim pozriet, ten strih na mensie. lebo v pc uz nic nemam, odkedy som prisla o hardisk 😒

snehovavlocka
6. apr 2014

@ynett neviem, aku bude mat tvoje mimco spotrebu. a zavisi aj od toho, ake a kolko mas inych plienok. lebo tieto vrchne netreba vzdy prat (pokial nie su zaspinene), staci ich vytriet prip. vyvetrat. ja mam doma asi 4-5 kusov, ale mam aj AIO a ine. a zavisi, ze ako casto planujes prat 😉

ynett
6. apr 2014

@snehovavlocka no budem mať aj zopár AIO a kapsoviek. no na začiatok som uvažovala že skúsim pošiť presne tak ako si ty písala 4-5 a keby bolo málo tak sa dokúpi či došije🙂

snehovavlocka
6. apr 2014

a tu si skusala pozerat strihy? ja teraz nemozem, ak sa mi bude dat neskor, este skusim pozriet. mam tu teraz "zachrannu akciu" 😅

petkasv
6. apr 2014

Tak moje počiny, totálně nestíhám, dneska jsem dala dvoje kalhoty a večer na mě ještě jedny čekají a sako je stále nedodělané 😖 a v mezi čase jsem ušila Rozárce tuniku k plíně (kterou potřebuje už jenom na noc 😀 😀 ) ale kdo by odolal, plína je unuo 🙂

palosek
6. apr 2014

@caramilla tak to byl teda maras na tom bazene. By me asi ranila mrtvice 😝 Fakt se divim, ze z toho Jasmi nema trauma a jsem rada, ze je ok. 😉 Jinak fotecky krasne, moc vam to slusi. 😉

snehovavlocka
6. apr 2014

@ynett skus pokukat toto,ci ti nepomoze: http://sijemeplienky.sk/home/category/strihy/
alebo potom este nejake strihy maju niektore baby tu na konovi v albumoch

zuzkasim
6. apr 2014

@mahafi Dá, ale sukně to bude letní, kalhoty teda spíš stylu pyžamo (nějak si nedovedu z tenkého plátna představit jiné kalhoty na běžné nošení)...

anastazieb
6. apr 2014

Tak mé víkendové šití, jedno zvířátkové pyžamo, ať mi tu ta látka neleží a flísové tepláky, u kterých jsem málem vypustila duši - normálně jsou hotové za půl hodiny, ale tady jsem asi 3x párala, 2x zlomila jehlu v OL a nakonec mi zhasla žárovka 😀
U pyžámka jsem zkoušela steh "náhrada COL" - zhuštěný tříkroký cikcak a docela se mi to líbí, výhoda je, že se to dá šít i z rubu, takže pak trefím přesně okraj látky. Otázka je, co to udělá na pružném jednolícu, jestli se to nebude moc vlnit.

mehlo
6. apr 2014

@ynett tak já mám svůj s křídýlky, jenže jsem blbá z toho jak Ti to naskenovat. Když ho po kouskách překreslím na A4, tak by to asi mělo fungovat ne? Popřemýšlím jak to udělat, ale až během zítřka. Napiš mi do IP mail.

crawler
6. apr 2014

@anastazieb já toto používala než jsem měla Col a funguje velmi dobře - jen na těch pružných věcech se to mírně zvlní, ale jde to v pohodě 😉

anastazieb
6. apr 2014

@crawler výhoda je, že nemusím měnit jehlu a hledat druhou stejnou nit, ale zas to šije dost pomalu 😀

ynett
6. apr 2014

@snehovavlocka super dakujem veľmi pekne, popozerám🙂

ynett
6. apr 2014

@mehlo ano to bude fungovať, ja si to potom z A4 pospájam. to mi ide najlepšie🙂
dakujem veľmi pekne. posielam hned IP

kamishek
6. apr 2014

@anastazieb @crawler já teda nevím, možná jsem dělala něco špatně, ale mi se tenhle steh na lemech trhal 😠 byl příliš pevný na ty pružné látky 😒 a to samé i ty ostatní ozdobné... ale jestli ti to bude fungovat, tak tomu dám ještě druhou šanci, tak dej určitě vědět, jak se ti to osvědčilo 😉

anastazieb
6. apr 2014

@kamishek to jsem samozřejmě taky zkoušela, na tom oboulíci je to v pohodě, protože ten není pružný. A zkoušela jsem to i na odstřižku jednolícu a taky dobrý, ono musíš mít dobrý nastavení nitě, aby to bylo pružný, já jsem měla vrchní nit na 0.

kamishek
6. apr 2014

@anastazieb hm, tak je fakt, že takhle volnou jsem tu horní nit neměla... tak jo, ukecala jsi mě, dám tomu časem ještě druhou šanci 😉

petkasv
6. apr 2014

Holky LIBEREČANDY 😀 nevíte jestli v tý úža galanterce ve Foru nemají nitě Hagal - jeansové???? @mamata, @koki_melo, @laeela??? díky moc 🙂

lonara7
Odpoveď bola odstránená
ucitelka70
6. apr 2014

@lonara7 neuveríš, ale my si radíme navzájom a pomáha, díky, asi nepotrebujeme také služby....