Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte, neviete náhodou poradiť stránku kde by som našla strih na Pul nohavičky na veľkosť S, M, L. Nechem tie jednoveľkostné, lebo potrebujem pošiť len pár a nechce sa mi kupovať kvôli tomu tie kliešte na patentky. A neviem ako inak okrem patentiek by som mohla tie jednoveľkostné zmenšovať.
Dakujem.
@ynett Podle mě jsou jednovelikostní lepší. Kleště si nemusíš kupovat, určitě Ti je někdo půjčí. Na www.sijemdetem.cz je snap servis a tam si najdeš nějakou švadlenku, která bydlí blízko a kleště si můžeš půjčit. Já jsem z Jihlavy, taky klidně půjčím jestli bydlíš někde blízko. Jé já jsem pitomá, jsem se mohla hned podívat kde bydlíš.
@ynett ja som mala pozicane klieste. ak ti treba, kuknem link, ze kde to bolo. a tiez som zacala na par malych plienkach a nakoniec som sa dokopala k jednovelkostnym 😝 ale moja skusenost je, ze je lepsie mat aj z takych aj z takych
@snehovavlocka našla som to na handričky.eu. ak by si mohla pozri či si tiež odtiaľ alebo niekde inde, nech mám viac možností🙂
a máš aj strih na PULky S alebo M?
@ynett tu su nejake strihy: https://sites.google.com/site/latkovky/navody/v...
a moj koment bola na vseobecne plienky, prehliadla som, ze pises o vrchnych pulkach 😅 tie mi ozaj stacili len jednovelkostne na kopec patentiek
@mehlo @snehovavlocka baby a ešte ma napadlo, máte strih aj na tie PULky jednoveľkostné? ja jeden mám ale ten mi tlačiaren odmieta vytlačiť a mám ho v malom a musela by som ho zväčšovať a z toho som úplný debil. Radšej keby bol strin na viac strán, ktorý pekne pozliepam😀
@snehovavlocka no práve tento strih mi nejde vytlačiť a musím to zväčšovať, čoho sa bojím, ale nevadí, nejako zvládnem.
Takže daľšia pozitívna skúsenosť skôr s jednoveľkostnými PULkami. tak s tým asi nejako pobojujem. a koľko tých PULiek si si ušila? neviem vôbec odhadnúť koľko ich treba ušiť, teda tých jednoveľkostných🙂
@ynett tiez som mala z handriciek. a skusim pozriet, ten strih na mensie. lebo v pc uz nic nemam, odkedy som prisla o hardisk 😒
@ynett neviem, aku bude mat tvoje mimco spotrebu. a zavisi aj od toho, ake a kolko mas inych plienok. lebo tieto vrchne netreba vzdy prat (pokial nie su zaspinene), staci ich vytriet prip. vyvetrat. ja mam doma asi 4-5 kusov, ale mam aj AIO a ine. a zavisi, ze ako casto planujes prat 😉
@snehovavlocka no budem mať aj zopár AIO a kapsoviek. no na začiatok som uvažovala že skúsim pošiť presne tak ako si ty písala 4-5 a keby bolo málo tak sa dokúpi či došije🙂
a tu si skusala pozerat strihy? ja teraz nemozem, ak sa mi bude dat neskor, este skusim pozriet. mam tu teraz "zachrannu akciu" 😅
@ynett skus pokukat toto,ci ti nepomoze: http://sijemeplienky.sk/home/category/strihy/
alebo potom este nejake strihy maju niektore baby tu na konovi v albumoch
Tak mé víkendové šití, jedno zvířátkové pyžamo, ať mi tu ta látka neleží a flísové tepláky, u kterých jsem málem vypustila duši - normálně jsou hotové za půl hodiny, ale tady jsem asi 3x párala, 2x zlomila jehlu v OL a nakonec mi zhasla žárovka 😀
U pyžámka jsem zkoušela steh "náhrada COL" - zhuštěný tříkroký cikcak a docela se mi to líbí, výhoda je, že se to dá šít i z rubu, takže pak trefím přesně okraj látky. Otázka je, co to udělá na pružném jednolícu, jestli se to nebude moc vlnit.
@anastazieb já toto používala než jsem měla Col a funguje velmi dobře - jen na těch pružných věcech se to mírně zvlní, ale jde to v pohodě 😉
@crawler výhoda je, že nemusím měnit jehlu a hledat druhou stejnou nit, ale zas to šije dost pomalu 😀
@snehovavlocka super dakujem veľmi pekne, popozerám🙂
@anastazieb @crawler já teda nevím, možná jsem dělala něco špatně, ale mi se tenhle steh na lemech trhal 😠 byl příliš pevný na ty pružné látky 😒 a to samé i ty ostatní ozdobné... ale jestli ti to bude fungovat, tak tomu dám ještě druhou šanci, tak dej určitě vědět, jak se ti to osvědčilo 😉
@kamishek to jsem samozřejmě taky zkoušela, na tom oboulíci je to v pohodě, protože ten není pružný. A zkoušela jsem to i na odstřižku jednolícu a taky dobrý, ono musíš mít dobrý nastavení nitě, aby to bylo pružný, já jsem měla vrchní nit na 0.
@anastazieb hm, tak je fakt, že takhle volnou jsem tu horní nit neměla... tak jo, ukecala jsi mě, dám tomu časem ještě druhou šanci 😉
@lonara7 neuveríš, ale my si radíme navzájom a pomáha, díky, asi nepotrebujeme také služby....

@mahafi jasně ;)