Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mahafi jsem se málem po... smíchy 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@macin73 ze softu nebo flízu
@allymally Já přesně nepochopila, co máš za problém, ale pokud máš moc volné smyčky, tak by to mohlo jít regulovat přitažením napětí nití, ale to jsi asi zkoušela. COL je někdy věda, sama někdy nevím 😝 Občas mám moc volné horní nitě, když měním nitě a špatně se mi to zasekne do těch koleček, tak jakoby ta regulace nefunguje a šije to moc volně, tak to zaseknu do "drážek" a je to OK. Víc mě nenapadá.
O mě by Mína asi řekla, že vozím balíky na poštu 😀
Jo a nejhorší na záda není kojení nebo šití, ale šití s dítětem v šátku, to je na záda fakt masakr😀
@caramilla myslí, že ten, kdo se mě tenkrát ptal asi taky 😀.
koukám, že to pěkně kumuluješ ty aktivity vhodné na záda, tak zítra v tom šátku za strojem ještě kojit 😉 😀 (nee dělám si srandu 🙂 ). Má záda teď dodělalo, když jsem čekala hodinu na vlak, stála jsem, Madlu v šátku na břiše (vstávala ten den v půl pátý a v poledne byla hrozně hotová... a nedala jinak, než že se chce tulit, tak jsem si jí dala na břicho) a na zádech batoh... taky ideál.... vidět mě fyzioterapeutka, tak mě zabije 😀.
@mahafi 😀 Jo, ještě u toho kojit a být na PC a jsme mrtvá, ale fakt ta záda hodně bolí, takhle by to teda nešlo 😝 Jak je člověk mírně v předklonu, tak to na záda fakt není dobré a to jsem měla vertikál, s kolébkou bych zhebla. Těhubřicho bylo lepší, to jsem si položila na stehna a bylo 😀
potřebovala bych poradit, budu šít pro alergika pyžamo, musí mít ťapky na nohách i na rukách, musím vyřešit jak tam ty ťapky přišít, aby to v tom švu drželo na kotníku nebo na zápěstí, když budou ty nohavice delší.....
mám použít lastin nebo hodně úzkou gumičku?? pak mě napadl tunýlek, ale musím šít z tohoto tenkého materiálu http://sijemdetem.cz/produkt/bio-bavlneny-jedno...
dievcata musim to tu napisat-dneska som sa teda riadne rozculila 😠 ,v piatok som zistila,ze maly ma len jedny teplaky do skolky(vsetky sa "zbehli") a bolo mi luto obetovat tu peknu teplakovinu co mam este odlozenu,tak sme boli kupit jedny od cinanov-maly je riadne rickaty,takze nikde inde na neho teplaky nemaju.a co myslite,ako dlho mu vydrzali??dnes sa na nom vyslovene rozpadli-nic nebolo zosite kde malo,vystrihnute dobludu,som mala taky nerv na seba,ze som to nepozrela z tej druhej strany....moja prvotina bola lepsia ako toto.takze od dnes teplaciky len sijem,hoci bez obnitky,lebo ta teplakovina je nezmar zda sa mi ze MTX,bola prana asi 100x a stale ako nova.
cez víkend som ušila dve bmb. tričká pre seba - smaragd, limet..... ale tých nervov, čo som mala, ked som mala preštepovať výstrih na limete..... 4 hodiny som štelovala dvojihlu, jedna strana vynechávala stehy, dolná niť nemala žiadnu štruktúru... tak veritaska doteraz prešila všetko, ale bambus odmieta.... nakoniec novoú streč dvojihlu som vymenila za superstrech ihlu a len prešla rovnostehom.... som zvedavá, dokedy to vydrží....
nějak nestíhám dočítat, tak rozdávám aspoň líbíky za vaše výtvory, líbí se mi všechno! 🙂
Sice to sem nepatří, ale naše bosorka bude mít 2 roky a já nevím, co jí koupit na narozeninám. Když my máme tolik hraček, že už děcka sotva šmatlou po pokoji (95% jsme dostali nebo podědili) a není snad, co by u nás nebylo. Hledám něco, co by tu moji cácoru trochu zabavilo, neb ona si ani neumí moc hrát a u ničeho nevydrží. Jedině u listování katalogem Avon a někdy Bonprix 😀 A to opravdu. Nikdo jí na ty časáky nesmí sáhnout. Knížek máme taky na rozdávání, ale nezajímají ji. Koupím jí kuchyňku, ale babičky taky chtějí nějaký tip a žádné tupé krámy už doma nechci. A na šicí stroj je ještě malá 😀 Tak nemáte tip?
A dále jsem udělala malý průvan v mé syslírně a měla bych tu:
jednolíc král. modrý cca 4m po 118,-/m
jednolíc zajíci na bílé 7m po 109,-/m
jednolíc elastický bambus natur s růžovým proužkem 1,7m po 122,-/m
jednolíc viskóza limeta 5m po 144,-/m
všechno je MTX a bylo by moc pěkné, kdybyste mi trochu ulevily 😀

@macin73 jj je vidět 😉 a nevypadá to zase tak hrozně 🙂