icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
14. apr 2014

@bordino wow, nová návrhářka, ta provětrá Fler! 😀

caramilla
14. apr 2014

Jedno bodýčko pro Kryštofa, nesnáším baby druky 😠 😠 😠

katka82
14. apr 2014

@caramilla k sežrání 😵 😉

betelgeuzz
14. apr 2014

@petkasv krásné, mně se i takhle samostatně ta látka líbí víc, než v kombinaci s ostatníma.

petkasv
14. apr 2014

@caramilla krásný body a Kryštof je fešák 🙂 holky na léto toho moc nemají, Rozárka vůbec nic 😀 takže u tý mám co dělat 😀

petkasv
14. apr 2014

Tak u nás je konec světa teď ☹ bouřka, kroupy, mláti to tu ze všech stran ☹ a sněžíííííí

bordino
14. apr 2014

@caramilla neprovětrá, nejsem schopná nic vybrat 😀 ale narozeniny se blíží,musím! Už si naplánovala, jak bude se mnou šít v pracovně a Jáša bude mít vstup zakázán 🙂

caramilla
14. apr 2014

@petkasv My nemáme na léto nic, je duben 😀 Já šiju ještě stále dlouhé rukávy 😀
U nás je to každých 5min jiné počasí, když jsem vykládala Kryštofa ve školce, musela jsem ho vzít v autosedačce s pláštěnkou, foukal silný boční vítr a ledové kapky deště, strašné. A když jsme za 3 minuty šli ze školky, svítilo sluníčko 😀

caramilla
14. apr 2014

@bordino 😀 Já neporadím, ale zkus napsat Ivušce, ta nějaký takový funkční stroj pro Klárku kupovala 😉 A já si pak nechám poradit od tebe, až přijde čas 😎

caramilla
14. apr 2014

@katka82 Zejména, když spí 😀 😀 😀

petkasv
14. apr 2014

@bordino, @caramilla to jsem na vás fakt zvědavá co vyberete, mě to jaksi čeká taky, to bude mazec 😀 nová šicí generace 😀

jinak my máme dlouhých rukávů dost 🙂 ty Rozárka podědila po B. ona je měla na podzim a velikost jako má teď R. měla v zimě, takže se můžu jít tak akorát klouzat 😝 😝 u nás už svítí sluníčko 😝 😝 😝 😝

allymally
14. apr 2014

@anfei Beru Tě za slovo, o prázdninách dojedem 😀

terezita
14. apr 2014

@caramilla @bordino taky pak budu potrebovat radu.. em. se uz pta, kdy bude sit se mnou.. 😅

allymally
14. apr 2014

@caramilla Peti, prosím Tě. śpatně mi šije COL. Když přejedu více vrstev než 2, nebo spoj, tak mi to neváže. Jsou ty smyčky volné a pak se to samozřejmě páře. Čím by to prosím Tě mohlo být? Děkuju 🙂

petkasv
14. apr 2014

@allymally změň přítlak patky, jaké máš nitě??

@terezita tebe se jenom ptá???? Já když k tomu sednu tak ty opice sedí vedle mě, štelujou mi špendlíky, vrtají se v COL. OL, //, prostě v tom v čem zrovna nešiju a chtějí vyšívat je to trochu na palici 😝

bordino
14. apr 2014

@caramilla které Ivušce? 🙂

bordino
14. apr 2014

@terezita mě rozsekala teď Jola s tím, že si povídali ve školce, co jsou jejich rodiče.... tak jsem prej švadlena. Osm let studia parazitologie je v háji, prostě švadlena a basta 😀

allymally
14. apr 2014

@petkasv nitě jsem právě vyměnila z Hardů na Amanny Belfil od Peťky. Zkusím to a kdyžtak zase budu otravovat. Děkuju

mahafi
14. apr 2014

@bordino chceš uklidnit? 😀 táta má všcht, když jsem byla malá dělal aspiranturu a protože má potravinářskou technologii, tak dělal v nějakým výzkumáku a testovali optimální teplotu na kompoty či co... a mě se někdo ptal, co dělá tatínek a já pronesla, že v práci loupe hruštičky 😀

bordino
14. apr 2014

@mahafi 😀 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
14. apr 2014

@petkasv ona vi, ze nesmi. kolem meho stolu muze chodit jen velkym obloukem 😅 ale tak ja ho mam v loznici a tam stejne moc nechodi.
@bordino no to je hezky.. 😅 vubec netusim, co by rekla em. kdyby se ji nekdo zeptal.. 😅

bordino
14. apr 2014

@terezita možná lepší nevědět 😀

zuzkasim
14. apr 2014

@bordino Máme doma Janome Sew Mini a je super. Prostě opravdová mašina, vozím si ji i na klub a šiju na ní. Doma si ji půjčuje synek, akorát je trošku starší než tvoje Jolanka🙂

bordino
14. apr 2014

@zuzkasim jo? tak asi nebudu riskovat s ničím jiným, co....

macin73
14. apr 2014

Holky, z čeho děláte poutko u softshellových bund?

zojec
14. apr 2014

@bordino nie si sama.. ja som tiez krajcirka :D :D minule sa ma jedno dievcatko v skolke pytalo, ci som teda naozaj krajcirka 😀 😀 a susedina dcerka mi minule povedala, ze ked bude velka, bude tiez krajcirka ako ja a bude tak krasne sit 😀 😀 😉 a to som 20 rokov drala lavice.. som mohla ucnovkku spravit a mat pokoj 😀 😉

zojec
14. apr 2014

@macin73 ja zo softu 😉

katka82
14. apr 2014

@macin73 taky ze softu 😉 ustřihnou proužek,přehnu ho a sešiju na OL 🙂

petkasv
14. apr 2014

@bordino Ivana Filipovičová - Anavy 🙂 lepší fakt radši nevědět 🙂
@terezita no já ho mám v kuchyni, takže volně přístupný 🙂 holky stejně nejvíc baví vyšívání tak to jde dobře ošéfovat 🙂

macin73
14. apr 2014

@katka82 takže máš ten šev vidět? právě se tu mořím s variantou, že jsem prošila po rubu na rovnostehu a snažím se otočit, a to mi jaksi nejde 😖