icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
17. apr 2014

@kadibutka V košicích nevím, tyhle látky se normálně v metrážích koupit nedají, zkus mrknout na eshop detivbavlnke.sk 😉

arlette
17. apr 2014

@bordino krásná bunda, to by bylo něco pro našeho malého 🙂

@a_lexa běžně si stříhám taky sama, ale mamka chtěla něco ušít, tak jsem jí řekla, že si to musí nastřihnout, neb nevím jak to chce. Tak si nastřihla 😀

a děkuju všem za pochvaly 🙂

zabza40
17. apr 2014

Holky prosím nemáte někdo doma tento jednolíc z MTX ,potřebovala bych 1m a i 0,5m by mi stačilo ,prosím prosím http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

zabza40
17. apr 2014

@arlette prsím tě nedá se v té MTX prodejně koupit míň než 3kg?

palosek
17. apr 2014

@zabza40 no, mě by dse dva metry taky hodily....do kombinace. 😉

palosek
17. apr 2014

@arlette dost dobrý.... Mamince to moooc sluší. Myslím, že se povedlo vše. 😉
Já včera usila triko pro sebe, ale padne i velkým holkam, tak se musíme dohodnout, kdo ho nakonec bude mít. 😀 😀

allymally
17. apr 2014

@bordino chuďátko, ale to je hned 🙂 Náš starší, jakmile se naučil chodit (cca. v roce), tak přepadl přes moji nohu na vyzděný sprcháč. No prokousl si ret a pozůstatek má. Ale zas na to třeba bude balit holky 😉 Chlapáci jsou jizvama krásnější 😉

semy.cz
17. apr 2014

Ahoj holky, jdu pro radu.Můžete mě prosím poradit, jaké koupit kleště na průchodky a k tomu jaké jsou dobré průchodky? Měla jsme teď ty z Lidlu a jsou pěkně naprd, ty děrovací už téměř díru neudělají, ty na patentky se po pár patentkách ohnuly a ta průchodky co byli k těm kleštím se akorát rozmáčknou a jsou ostrý hrany pak.
Tak budu moc ráda jestli mě poradíte, jaké a kde koupit, moc díky 🙂))

michamicha
17. apr 2014

@rebelie já měla ty voděodolný z VTC (asi stejný výrobce jako má Stoklasa) a na jedné softce už je taky odrbanej ☹

michamicha
17. apr 2014

Tak konečně jsem došila ta trika, u bodyn musim ještě nabouchat druky. Vojta hned ráno musel oblíct retro motorkáře 😵

katka82
17. apr 2014

@michamicha jé ty jsou super 😵 na retromotorkáře se taky chystám 😉 😎 s tou červenou vypadá moc hezky 😵

martinkah
17. apr 2014

@kadibutka čauko, v KE je asi jediná fungujúca metráž Anjel na Nám. osloboditeľov a na Mlynskej v Gastrodome (v tej druhej majú toho, tuším, trošku viac, aspoň sa im to, čo majú, pomalšie míňa).. ale látky na plienky tam isto nezoženieš, tak max. bavlnené froté, o bambuse a PULe tam tety isto nepočuli 😉 tak jedine detivbavlnke.sk

michamicha
17. apr 2014

@katka82 jj, ta červená je super, brala jsem ten elastický jednolíc od Mechulky, ještě bych potřebovala oranžový patent a nikde jsem ho nenašla ☹ a předevčírem mi přišla z Unuo kočárkovina a včera další mail na Lille, no opět jsem neodolala, musim mít ty ryby 😅 😀 ty látky jsou strašnej mor 😝

michamicha
17. apr 2014

Jo, mam dotaz, potřebuju rozšířit už ušitou softshellku (Philippa), nejjednodušší to asi bude v bocích, všít tam klínek nebo je nějaký jiný způsob?

zuzka72
17. apr 2014

😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
ŽENY... potřebovala bych ušít klukům 4roky sofshellky ...Prosííííííííííííím, já si na to netroufám.... Byla by některá tak moc hodná a ušila by nám? Když tak nabídky do SZ. Děkuji
@katka82 @bordino a já nevím kdo ještě to tu šije

katka82
17. apr 2014

@michamicha jo tak to máš pravdu 😉 taky mi už svrbí ruce a hledám co bych objednala 😅 😀 😀 ale nic nebude 😝 do Lille jsem jen jukla a zase ho zavřela 😀 😀 😀

ucitelka70
17. apr 2014

@michamicha aj mne sa rozchádza na novej soft bunde---- nervy moje, vypodsádkované, preštepované.... no párajme....

michamicha
17. apr 2014

@ucitelka70 tak já to mám naštěstí dole jen jednou zahnuté, takže rozpářu boky, frknu tam klínek a bude to... je úzká jen dole, přes prsa je OK 🙂

endousek1
17. apr 2014

Ahojky,
jen jsem chtěla napsat, že pořádám hromadu z moraviatexu, hlavně jednolíce a úplety, tak kdo chcete, pošlete mi na sebe mail a pošlu odkaz na tabulku. Častěji jsem na nosenideti.cz

snehovavlocka
17. apr 2014

nesiel internet, tak som mala trosku casu na sitie a teraz mozem pridat aspon par fotiek 🙂

danielahe
17. apr 2014

@allymally dekuji, uz se tesim na balicek 😉 😵

allymally
17. apr 2014

@danielahe dnes odeslán, raději jako balík do ruky 🙂

petkasv
17. apr 2014

Tak já přidávám svou třídenní práci 😀 omlouvám se za příšerný fotky,nestíhám a doufám, že o víkendu přefotím někde venku na sluníčku s dětma 😀
Dneska dorazilo lille tak jsem okamžitě spíchla triko pro mamku, která v sobotu odplouvá do Maroka, no a to že jsou kytky vzhůru nohama jsem si všimla až když jsem to měla na sobě 😀 správným směrem jsou bohužel uvniř 😀 jo a mamka má větší prsa tak jí sedí fakt parádně 😀
lněný na zakázku s vyšším nápletem a extra dlouhýma nohavicema, paní je dlouhonohá a těhu 🙂 to se někdo má 😝 a růžovým vyšíváním a červený 3/4 pro mě a Butušku @alexa 😀 a halenky pro holky 😀

barcav
17. apr 2014

něco málo ode mne 🙂 velrybí tríčo jsme pajcla z netu a autíčkové tríčo jsem vytvořila na přání Maxíka, kterému se líbí ty autíčka na stuze a moc je chtěl mít na tričku 🙂

crawler
17. apr 2014

@barcav 😕 😕 😵 😵 😵 nádherný aplikace 😵
@petkasv tak ty dlouhý jsou nááádherný 😵😵😵

petkasv
17. apr 2014

@crawler nádherný jsou na těle, takhle samo to je na nic 😀 ale díky 😀
@barcav úžasný 🙂

a_lexa
17. apr 2014

@petkasv wow - nádherné a ty pampelišky jsou super. Ale mom and me jsou luxusní 😵 😵 Už se těším na fotky "v akci" 😵 😵 PS: mám v nicku pomlčku 😉
@barcav No tedy ty auta jsou super 🙂

zdeann
17. apr 2014

@bordino Povíš, jaké mouchy má ten soft 10/15 (nebo opačně, nevím teď, kt. číslo se píše první)

bordino
17. apr 2014

@zdeann nedá se to šít na OL. Nebo dá, ale musíš pak ještě vedlo to projet na rovnostehu, ten OL do toho vyseká hrozný díry a pak se to hodně třepí, normálně vidíš tu membránu 😒 zkoušela jsem různý jehly a dělají to všechny. Rovnosteh kupodivu v pořádku.

danielahe
17. apr 2014

@allymally ok, pak mi napis kolik ti mam doplatit a chci se zeptat, kdy budou priblizne latecky 😅 ?