icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
17. apr 2014

@barcav ty autka jsou super! 🙂

holky, mě se stala fakt blbá věc. Jsem přehlédla špendlík a OL mi ho schroustnul... ☹ A nůž se mi ztupil ☹ Dnes jsem šila softky, tak se to tam žulo, ach jo... Myslíte, že se to dá nabrousit i doma? Můj muž je po čertech šikovný, tak by to mohlo jít, co?

anfei
17. apr 2014

@allymally Dnes dorazilo a super, dík moc 😉

zdeann
17. apr 2014

@bordino hm, tak to nezní teda moc pozitivně ☹ a já se na něj těšila, přitom ostatní soft vpohodě...tak to je škoda teda

bordino
17. apr 2014

@zdeann ale všechno ostatní má prostě úžasný, pořád se tou bundičkou kochám, je to prostě jako nebe a dudy k tomu normálnímu

petkasv
18. apr 2014

@bordino to je divný já šila taky na OL a díry nemám, neměla si vysoký přítlak patky??

petkasv
18. apr 2014

@arlette to netuším, jestli se to dá doma, můj muž je brusič a zvládnul v pohodě řezací kolečko, které se jakýmokoliv broušením tupý, takže těžko říct, ale vůbec nevím jestli bych mu nůž z OL půjčila 😀

bordino
18. apr 2014

@petkasv to určitě ne, jakýma jsi šila nitěma? A jehlou?

bordino
18. apr 2014

@arlette když vím, kolik stojí 😅 , tak bych to neodborníkovi nesvěřila 😀

petkasv
18. apr 2014

@bordino já ho šila belfilama a jehlou 80

zuzkasim
18. apr 2014

@arlette Můj muž je ostřič nástrojů, ale na speciální nástroje dostává výkresy, jak je nabrousit. Pouhým okem tohle prostě asi jen tak nejde. Já mám svůj overlock moc ráda, takže bych zavolala pánovi, který s tím má víc zkušeností...

sufik1
18. apr 2014

@arlette musí na to být speciální magnetická bruska. Třeba v Praze je jen jedna v Proposu, ostatní to tam posílají...

jancasoch
18. apr 2014

@allymally balík dnes dorazil, ale rozbalím až doma. Moc ti děkuji a pokud mám nedoplatek napiš já to hned napravím 😀 díky

bordino
18. apr 2014

včerejší capáčkové šílenství 😀

palosek
18. apr 2014

@arlette mě už se stalo 2x, že jsem na OL rizla spendlik, ale nůž zatm řeže bez problémů. Naštěstí....nevím, kde bych ho brousila. A řezací kolečko po ztupeni vyhazuji. 😉

petkasv
18. apr 2014

@bordino ty jsi hustááá

jemi
18. apr 2014

Zatím pořád místo večerního šití rozmazluji prdícího synka, ale něco bylo ušít potřeba, tak jsem šila přes den ve společnosti 2leté dcerky. Výsledek?

Ušít jsem ušila, jen triko má 3 prostřihy na nepatřičných místech, protože když jsem štelovala Ol, tak dcerka se rozhodla stříhat :(

Jinak recy džíny na písek a triko pro juniora na Velikonoce aby ho nepokakal beránek 🙂

katka82
18. apr 2014

@jemi krásný 😵 já zrovna střihla klukom na boxerky 😉 taky aby je nepokakal beránek 😀 tak až je ušiju tak hodím foto 🙂

bordino
18. apr 2014

@jemi mě Jáchym rozstříhal tu aplikaci na nové bundě, syčák 😀

zuzkasim
18. apr 2014

@bordino To je krásná úroda! Máš je krásné.

a_lexa
18. apr 2014

@jemi krásný to máš 🙂 a dcerka je šikulka - děti vždycky zaujme to nejlepší. 😉

arlette
18. apr 2014

@petkasv @bordino @zuzkasim @sufik1 @palosek holky děkuju za informace! Já jsem vaše komentáře přečetla i manžovi, včetně informace o magnetické brusce, načež mi okamžitě odpověděl, že to je broušení na plocho a že to je v klidu. Dodal pak s notnou dávkou sebejistoty v hlase, že to půjde ... Tak já nevím, no... Asi dám spíš na vás 😅 Ačkoli řezací kolco mi naposled nabrousil tak, že je jak z výroby (neb jsem ho sprdla, že mi to brousí blbě, tak si dal tentokrát záležet 😀 )

saaralota
18. apr 2014

Holky, poraďte mi prosím, kde seženu takovou tu látku jako na taneční trikot - lesklou, elastickou...co já vím, jak se to přesně jmenuje... jakoby plavkovina, ale dělají se z toho třeba ty taneční dresy a tak. Myslím, že jsem tu občas i viděla nějaký odkaz na e-shop, ale samozřejmě si ho nepamatuju... Nebo kamenný obchod v Praze. Díky.

palosek
18. apr 2014

@saaralota zkus flex-tex ....že by elastan + polyamid??? http://www.flex-tex.cz/cz/inzerce-akce/

palosek
18. apr 2014

@arlette 😀 😀 😀 😀 to si budem řezací kolečka posílat brousit k vám 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
18. apr 2014

@jemi krásné výtvory 😀 😀 😀 Jen podle předposlední fotky hází malý na čuníky bobek 😅 😅 😅 😝 😀 😀 😀 Jo s dětma se šije blbě. Taky nemám ráda, když do mě holky moc mluví, pač se pak nedokážu dost soustředit 🙂 I u šítí se musí myslet 😀
@petkasv Ad kytky vzhůru nohama: To se mi stalo u žirafek 😀 😀 😀 Ale na tom mamčiném triku to vypadá skvěle. 😉 Mám doma růžovou riflovinu....z ní by D sukni možná ustála 😀 😀 😀

betelgeuzz
18. apr 2014

Tak já poslední dva dny došívala, abych stihla DD, ale když vidím ty capáčky, tak asi nepatřím ani sem 😀
Přidávám svoje druhé softshellky (teda třetí a čtvrté, šiju to po dvou). Zmastila jsem na nich snad co se dalo, začalo to objednávkou, kdy jsem objednala málo látky, pak jsem z jednoho střihu dělala dvě velikosti, různě jsem posouvala hranici těch dílů na kolena, tak mi to pak nelícuje přední a zadní díl, na těch větších mám zadní spodní díl zešitý ze dvou dílů, protože jsem ještě myslela, že mi materiál výjde a zkoušela jsem to nějak udělat, u menších jsem střihla krátký spodní díl, tak jsem ho ještě nastavovala, ale to není vidět. No příště mám co vylepšovat 🙂

kamishek
18. apr 2014

@betelgeuzz gatě jsou moc pěkné 🙂 a hezky ses poprala s tím nedostatkem materiálu. Já teď (pořád ještě) šiju mikinu, o které jsem si naivně myslela, že bych ji mohla vystavit o minulém DD, ale chyba lávky... a tuším, že ji nestihnu dokončit ani dnes, tak ji tu asi budu nucena vystavit později během normálního (ne DD) provozu 😀

mehlo
18. apr 2014

@betelgeuzz no vidíš a vypadají dobře!!!

jemi
18. apr 2014

@palosek máš pravdu házel bobek, ale roztomile se u toho culil, tak jsem ho vycvakla 🙂 Jinak já na své první mikině našila opačna kapsy, jako že by se tam museli dávat ruce křížem-přišel na to až manžel.