Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@betelgeuzz U nás se tomu říká patchwork🙂 A ve výsledku vypadají dobře.
@mehlo no, my tak nahaname kiahne uz niekolko rokov, ale vzdy ich premeskame alebo sa im radsej vyhneme (ked bol najmladsi este novorodenec), no a tak sme ich este nemali 😅
@veronik77 @laeela
@evaon @semy.cz
@a_lexa a všichni ostatní....krása 😵 😵 😵 😵 Nádhera 😵 😵 😵 😵 😵 Nechápu, kdy to stíháte 😨 Já mám asi jarní únavu, než zvládnu běžný denní kolotoč, jsem večer k.o. 😖 A takové krásné inspirace tady ☹
@veronik77 jsem tě tu dlouho neviděla....Požehnané Velikonoční svátky 😉 VŠEM TADY 🙂
@jemi to nic, když jsem stříhala D na mikinu, chtěla jsem na př.díle udělat výkroj na boční kapsy 😅 😅 😅 A jak jsem to měla krásně přeložené, tak jsem udělala obrovský otvor uprostřed 😅 😅 Ted to budu muset zamaskovat našitou kapsou uprostřed 😀 😀 😀 😀 Ale leží mi to tady cca 3měsíce 😝
@macin73 uplety vsechny uz predepiram.. bo ja jak to kombinuju poruznu, tak by se mi mohl taky kazdy rukav srazit uplne jinak a to by pak vypadalo.. 😀 😀 😀 no na lille se uz taky tesim! 😵 .. jeste tyden budu bez nej trpet.. ale stejne novy strih (co podle nej chci nasit orlikovi garderobu) mi dorazi az v pondeli, tak mi to zas az tak nevadi, ze tu jeste lille nemam.. akorat kochat se nemuzu.. 🙄
@veronik77 mikča je super 😵
@terezita já dřív taky neka s kvasnicema 😝 ale co mám domácí pekárnu tak dělám skoro všechno z kynutého těsta 😀 jen včera jsem zkoušela jiné těsto na jidáše a poprvé se mi to nepovedlo 😕 těsto se nějak srazilo či co 😝 ale dneska jsem dělala opravný pokus dle osvědčeného receptu a jsou ňam 😎 teď mi kynou bulky na hambáče a večeři a ještě mi večer čekají mazance 😉 😀
@macin73 já předepírám krom softu úplně všechno 😉 úplety i plátno 🙂
Holky, SOS... v čem by mohl být zakopaný pes... snažím se na rovnostehu prošít švy na softu, první tři stehy jsou ukázkové a pak to začne horní nit tahat tak, že je místo stehu vidět rovná nit. Doteď to fungovalo, nevím, co se mohlo pokazit... horní i dolní nit jsem několikrát převlékla, nikde nic nevázne, nedrhne... je možné, že v rámci jedné bundy ztupím jehlu tak, že by tohle začla dělat? Díky!
Lille mám doma nachystaný a vypraný, možná do toho zkusím večer střihnout. Tentokrát bych měla mít látky dost 😀
JInak m si stěžoval, že háčkování se mu líbilo víc, protože to jsem mu nehrkala u TV strojem 😀
@betelgeuzz jj háčkování a pletení má tu výhodu že je to tichý a přenosný😉 😀 😀

Přihazuji svou středeční nocovku. Něco pro prcka, aby ho beránek nepokakal a hlavně mikču (pod zadek) už fakt nutně potřeboval. Mrzí mě, že na kapucce nelícují hvězdičky, ale je to moje první kapuca, takže mě to ani nenapadlo a všimla jsem si toho až na fotkách 😅.