Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb já taky 😀 😀 😀
Ahojte babule nemáte niekde po ruke nejaký podobný strih na letné šaty ako sú tieto ??
@terezita to je paráda!
@anastazieb to je taky krása!
Tak já sem hodím ty fotky a nesmějte se!
Baby, pls... ide vpohode natlkat baby druky cez lemovanie na tretiny, alebo si to mam zjednodusit a olemovat prisitym pruzkom na polovice??? Idem prvykrat davat baby druky, tak co sa lepsie robi... aj by som si to vyskusala na kusku, ale uz by som zobudila polovicu domacnosti 😝
ahoj, v rychlosti zdravím. Nestíhám vás vůbec, občas na vás v noci mrknu při kojení na mobilu a nějakou vyšší mocí jsem si stihla přečíst, že @zuzkasim objednávala VTC 🙂 - ještě jednou děkuji.
Jsem teď po čase na víkend doma a protože jsem zachytila, že jste měly dadka day, tak se zpožděním přidávám svou první mikinu, která si ve v takovém dni své místo zaslouží 😀. Omlouvám se za kvalitu fotky, měla jsem z mikiny radost a ještě teplou ji v noci ji fotila mobilem. Barva hnusná olivová odpovídá a za povšimnutí stojí detail super zpracování okolo zipu. Protože byla pro holčičku, zněžnila jsem ji fleecovýma srdíčkama. Mikina je recy z manželovy.
Dcerka ji měla na sobě jednou na chalupě, pak mi mamka řekla, že je dítě jak ze sirotčince a ať ji už tu hrůzu radši neoblíkám 😀. S odstupem času vidím, že měla pravdu 😀.
@sinala @anastazieb @daisyr dikes za rady, radsej teda stavim na istotu, cize na tretiny 🙂
@macin73 prej chudák model! Když bys viděla co tady dělá za psí kusy, tak si říkám jestli to s ním ten týden ( doufám, že jen týden!!!!) doma vydržím a neodvezou mě na psychinu. Jsem myslela, že bude aspon trošku zmoženej z těch neštovic a bude aspon pár hodin denně ležet a ono houby s octem. Lítá tady jak drak s mečem a hraje si na piráty nebo mušketýry. Dokonce si i vytáhl ten oblek piráta co měl na karneval a jelikož nemohl najít pásku přes oko, tak si vyházel půlku komody s oblečením a sklízet jsem to samozřejmě musela já. Pak mě ještě donutil, abych mu ušila novou pásku, když tu starou nenašel.
Ahoj kočky,
nevideli ste niekde náhodou takúto podobnú látku ako na tých šatičkách - vzor môže byť aj trošku iný, ale v takej farebnej kombinácii - tm. modrá, červená a biela. Ja sa šitiu nevenujem, preto chcem poprosiť o radu, ani netuším, aké sú nejaké dobré e shopy na predaj látok.
za každý tip ďakujem 😉
Holky, já mám takovou radost, že mi snad odpustíte hnusné noční fotky (ty barvy jsou ve skutečnosti asi méně jedovaté)... ALE zvládla jsem dnes pozdě odpoledne vytáhnout střihy a večer střihnout a ušít holkám šatičky, aby je teda nepokakal ten beránek 😵. Na mě rychlost nevídaná... Poprvé jsem u OL vytahovala stehový jazýček, snad se mi ho tam podaří zase vrátit. Jen musím pro příště vykoumat, jak elegantně tohle lemování zakončit. Tak dobrou noc 🙂. A ať nejste zítra (tedy vlastně dnes) moc bity. 😵
@macin73 krásné. 😵 Jako stačí tady skouknout pár výtvorů a taky mě to nutí něco ušít. 😀 😀 Já ještě v sobotu zvládla pro D sukni a tričko. Byla nadšená. Ale dostala mě při výběru nazehlovacek. Nechtěla ani tulipány, ani kytky, ani motylky.....prej srdíčka.... 😔 😝 Jeste, že jsem měla bílou nazehlovaci fólií....tvar sice nicmoc.... Ale měla je tam.... 😀 😀
@macin73 ja normalne prejedu kousek přes zacatek a pak vyjedu a tesne odstrihnu 😉

@snowwitch já bych řekla, že ty trenky jsou jednodušší, šila jsem si i kalhotky pro sebe a trenky mi jdou lépe 😀