Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A jinak - závislák je na víkend doma z léčebny 😀 Svrběly mě úplně ruce a chtě nechtě musela pajcnout dvě věci, které se mi líbily. Fotky jsou vždy první originál, druhá moje tvorba.
K. mi tam strašně vyrostl, myslela jsem, že těch pár týdnů vydrží, ale musela jsem narychlo objednávat věci z MMB, páč děcko nemělo v čem chodit 😀
1. obleček od Muturalla
2, 3 moje verze, líbily se mi ty tyrkys tepláky, ale už jsem neměla dost teplákoviny
4 mikina Next
5,6 moje verze ze zbytků, nevyšla mi už rezavá teplákovina
Dievčatá ktorý coverlock to robí tie ozdobné stehy z líca na dieliku látky?Na coverlocku brother 2340CV je písané aj dáke 2 ozdobne stehy okrem tých rovných z líca,je to pravda?Sú z lícnej strany?Už to tu hľadám a dáko som nič nenašla:(.Ďakujem🙂
Dievčatá,všetky ste tu tak veľmi šikovné,ja som krajčírka,ale nikdy som sa tým neživila.Síce raz začas niečo spichnem,ale tie nové materiály a postupy a vychytávky mi moc nehovoria.Ale vždy sa tu rada pokochám a zbieram inširáciu.Pridávam jedny šaty,čo som pred časom šila pre jednu 13 ročnú slečnu na konfirmáciu.
ahojte, nerobi sa nahodou nejaka hromadka na uplety, bavlnu? dakujem
@zuzkasim @elixia @mehlo děkuju, Muturalla umí šít i fotit 😀. A má hezky udělané ty raglánové rukávy, jak jí ty proužky navazují. Já jsem byla líná si dělat nový střih, tak jsem v rychlosti použila na obyč triko. Já mám její věci ráda, jsou nápadité a přitom občas i jednoduché. Ta Next mikina se mi líbila oranžová barva plus dinosauří aplikace. Nelíbí se mi na ní ta maskáčovina, já ji nemám ráda ani na oblečení pro dospělé.
@mehlo zeptat se můžeš 😉 . Jsme v dětské léčebně v Janských Lázních. Jsme tam s dcerou kvůli hypotonii (nízké svalové napětí). Naštěstí má spíš lehčí formu, normálně chodí, leze po prolézačkách...ale má špatné držení těla, už teď (3 roky) je na ní vidět prohnutí páteře, protože má tak slabou břišní stěnu, že to neudrží. Jsme tady (teda "tam", jsem teď ještě doma) už 4 týdny a čekají nás další dva a pak hurá domů. 😎
@macin73 zalezi asi, kdy ten okraj delas. jestli nejdriv sesijes celou tuniku a nakonec delas ten vlnity okraj, tak bych jen prejela kousek zacatku a odsmikla. ja ale nejdri nesesiju tu tuniku celou - necham volnou jednu bocni stranu, udelam vlnity okraj a pak sesiju tu posledni bocni stranu a pak si vytahnu nitky a zauzlikuju to. kdyz kouknes na ten couhajici zbytek z OL, tak tam dve nite prochazi rovne prostredkem a dve se motaj sem tam. ty rovne prostredni si povytahnu spendlikem, jde to krasne.
@kuna teda ta tva dilka jsou krasna! a presne tva nextacka mikca je o dost hezci nez origos 😉
@zuzkasim ještě jsem zapomněla, to zapínání není těžké, nejlepší návod, co jsem našla, je http://blog.megannielsen.com/2012/10/banksia-se.... Některé kroky odpadají, když je to jen finerib napůl. A když jsem takto šila první mikinu, tak jsem vzala kus teplákoviny, fineribu a udělala těch zapínání asi 6, než jsem chytla grif. NEní to zas tak těžké, jak to vypadá.
@marionetta nádhera!
@anastazieb @terezita no já to tak nějak intuitivně udělala, že jsem projela kousek dvakrát a prostě ušmikla... uvidím při další tunice, jestli to udělám jak píše T.... v každém případě díky
@kuna krása 😵
@marionetta úžasné 😉
@marionetta Ty šaty jsou nádherný. 😵
Tak jsem včera (no spíš už dneska) ještě musela ušít tepláčky a pirátku na dnešní šupačku, aby byl prcek sladěný. Mikinku jsem již dávala, tak dávám jen aby bylo vidět jak ladí 🙂 . Chěla jsem vyfotit na prckovi, ale ráno mi utekl a když přijeli, tak spinkal - asi ho to šupání zmohlo 😀. No ikdyž, když měl šupat babičky, tak si prý pomlázku přitulil k tělu a jen opakoval: "ne, ne, ne" a kroutil hlavou. 😅
@zuzkasim taky jsem nad tím dumala, ale nakonec to není těžké, dělala jsem podle návodu u caramilly na blogu. Chce to zkusit si to na kousku látky, taky jsem to dělala asi 3x, než jsem to šila na tričku.
@alenf ono to je vrchom spodom krycí steh- tzv. interlock. taký steh ponúka stroj napr. tento: http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/625-janome...
stroj je vačšinou 2v1 Ol a Col
brother čo si písala nie, jedine, že by si šila záložku z rubu (bude rovné šitie ) a z líca (bude ten ozdobný steh)
ja to tak občas robím ;)
@marionetta tak se občas přidej, ať je nás víc. 😉 Je tady dobrá parta.

@terezita Trička jsou neskutečný....Nechápu, jak vymýšlíš takové kombinace. Mě by to nikdy nenapadlo, a přitom to k sobě krásně sedí...