icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

olivka84
21. apr 2014

@kuna tvoj dino na mikinke ma ovela milsi vyraz tvare ako originál. 😀

marionetta
21. apr 2014

@laeela rada sa pridám a dúfam,že sa aj čoskoro budem môcť pochváliť novými výtvormi.Teraz mám rozošité kostýmy na detské predstavenie: pána veľkomožného a dvoch drábov.Dúfam,že sa mi to podarí 🙂

anastazieb
21. apr 2014

U nás taky něco pro beránka 😉

kajark
21. apr 2014

@anastazieb mozem sa spytat, odkial su tie pruzky, aj aj rybky? dakujem

mahafi
21. apr 2014

Taky jsem sedla za stroj.... sukně pro mě a recy kalhoty pro madlenku z mých rejoicek historického data (zachránila jsem jen dolní konce nohavic, zbytek byl tak dotrhán, že letěl do koše již před několika lety... 😀).

marketa11112
21. apr 2014

ahoj, prosim ještě jednou, zatím mi odpověď neprisla. kdepak maminky najdu strihy na věci pro mimca ? rada bych zkusila tvorit sama. dekuji

lip72
21. apr 2014

@palosek Moc krásná sukýnka 🙂 Pavli, ty jsi ještě ve 3ráno nespala, nebo jsi měla noční 🙂 ??

bury
21. apr 2014

@marketa11112 - některé se dají stáhnout zadarmo na internetu, nebo koupit - třeba Caramilla má http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/strihy-a-navody , zahraniční Farbenmix a nebo dost holek tu šije podle časopisů Ottobre, Burda.

mitape
21. apr 2014

@mehlo ved to,ta cena. vystacim si s tym ci mam 🙂

allymally
21. apr 2014

@mahafi 🙂 velka gratulace 🙂 at jste zdravi a brisko roste. Do balicku neco pribalim ;)

mahafi
21. apr 2014

@allymally díky moc 🙂, doufám, že bude vše v pořádku, zatím je, tak snad to tak bude až do konce 🙂.

mahafi
21. apr 2014

@marketa11112 šiju podle ottobre nebo burdy 🙂, něco mám od caramilly a něco z farbenmix.

mikulka45
21. apr 2014

@mahafi gratulujem, nova tehula 🙂 tak si to uzivaj a nech je vsetko vporiadku!

anastazieb
21. apr 2014

@kajark oboje je od Mráze, jinak červené proužky se dají koupit i v MTX.

laeela
21. apr 2014

@marketa11112 pokud ti nevadí němčina, tak hodně střihů s návody najdeš tady:
http://schnabelina.blogspot.cz/p/tutorials.html

terezita
21. apr 2014

@marketa11112 dost strihu zadara je jeste na www.kostenlose-schnittmuster.de

a_lexa
21. apr 2014

@mahafi reci kalhoty vypadají pěkně 🙂 a také se připojuji s gratulací a přeji pohodové a klidné těhu. 😉

zuzkasim
21. apr 2014

Mikiny z Ottobre 1/2014, teď jsem ještě došila knoflíky do výstřihu, ty na fotce ještě nejsou.

mahafi
21. apr 2014

@zuzkasim ty jsou suprový 😵

macin73
21. apr 2014

@zuzkasim ty se Ti vážně povedly!!! a modelové jsou profi 😀

kuna
21. apr 2014

@zuzkasim tak ty jsou uzasny!

@mehlo malyho mam prave s sebou taky, takze jsem z toho uz krapet pretazena 🙂. Ted jsem tu mela na vypomoc mamku a pak tchyni, takze mi ho mohly pohlidat, kdyz jsme sly s dcerou na procedury. Ted jsme tu uz ale zase sami, tak ty posledni dva tydny budou vyzivne. Da se to zvladnout i s nim, ale porad mu musim cpat nejake jidlo, aby sedel v golfkach a ja mohla s dcerou cvicit, plavat, atd. Blby je, ze tu nema moc rezim, pres den nema moc kde spat. Uspim ho treba v kocarku, ale na chodbach je kraval a kazdou chvili ho nekdo vzbudi a je po spani ☹ Uz se tesime domu. Ale jsou tu odbornici a dceri to pomaha, vysledky jsou videt i pouhym okem, tak to stoji za to.

evaon
21. apr 2014

@zuzkasim Paradne!!!

evaon
21. apr 2014

Ja som taku pasovu vyrobu sila...

elixia
21. apr 2014

@zuzkasim krasne mikiny 🙂 ja sa na taku tiez chystam,len som este nevymyslela kombinaciu...po tych tvojich to bude este tazsie 😀

mitape
21. apr 2014

@zuzkasim parádne sú 🙂

mehlo
21. apr 2014

@mahafi jé já vůbec nekoukám, veliká gratulace k těhu. At je pohodové po celou dobu.
@zuzkasim super mikiny, jen já ty přes hlavu nemám ráda.
@kuna hm to musí být fakt blbý. Já tady doma šílím z neštovic a dítěte, co mi tu lítá jak drak a absolutně si nedokážu představit, že bych měla být na Tvým místě. Drž se!

argo1
21. apr 2014

@kuna Krása, tvoje "kopie" jsou fakt lepší 🙂 Jedeš se zregenerovat domů a hned šiješ... 😎
@marionetta Krásné šatenky!
@zuzkasim Mikiny i kluci super! Fotka jako ze žurnálu! 🙂

marketa11112
21. apr 2014

dekuji, na strihy mrknu 🙂)) marketa

palosek
21. apr 2014

@lip72 díky. 😉 Trefa, noční. Jinak se doma snažím spát před půlnocí. 😀 😀 😀

zuzkasim
21. apr 2014

@elixia Kombinace byla jednoduchá, moc teplákovin na výběr nebylo, ještě měli růžovou🙂 A nakonec jsem použila ty proužky na hnědé, ty jediné jsem měla doma už dřív.
@mehlo Mikiny přes hlavu jsem taky nechtěla šít a už vůbec ne s kapucí, ale tento střih se mi moc líbil. Kapuci mám bez podšívky, protože jinak by byla moc tlustá a těžká.

Šli jsme vybrat nějaké knoflíky k mamce, doma jsem nenašla, po cestě jsme udělali pár fotek. Až budu mít i detail mikiny s knoflíky (nechci fotit s bleskem), dám na blog.