Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino ty šatičky jsou nádherný 😵 😵 😵
@daisyr krása 😵
@macin73 nádherná 😵
@snowwitch krásný 🙂
@terezita to je úžasný žužu 😀
@anastazieb super
@macin73 krásný šatičky
@palosek 🙂
@kuna pajcy jsou božíííí 😵 😵
@a_lexa krása krása 😵 ta hvězdičková látka je super 🙂
@kamishek krásná mikča 🙂 na to rozjíždění zipu by možná stačilo vyměnit jezdec
@medunka21 super 😀 😵 😵
Holky, zeptám se jak debil.....co je jersey? Na latka.cz prodávají jersey.....je to oboulíc?
@karchinka pěkný, to je práce za odpoledne??? Líbí se mi tvoje kapsy, žádné obloučky, jen rovně, to bych mohla zvládnout 🙂
Pustila jsem se do trička z Lille. Mám teda jen klasický stroj Brother BC2500. Našla jsem si tam pružné stehy, jedním jsem to zešila. A co teď s přídavkama? Začišťujete? Nebo to nechat tak? Nebude se to moc kroutit? Taky jsem chtěla zkusit ten zvlněný okraj, ale na vzorku se mi to nepodařilo. Děláte to někdo i bez overlocku?
@sufik1 alco ty tyhle puntiky mas, ze? jake jsou? http://www.gabinka.cz/173-puntiky ze bych to zkusila z nich. se z toho sije neco jako ze softshellu? nebo se to musi entlovat? objevuju ameriku.. 😀
@betelgeuzz no, já musím mít všechno rychle a ani nebývá víc času 🙂 jsem se na to vrhla po příchodu ze školky, když šel ten menší po O spát, v pauzách mezi stavěním z lega a drhnutím čokoládových ručiček z nábytku 😀 došila jsem to teď při Ulici, když mě můj drahý zbavil alespoň toho menšího a vzal ho nakoupit
a kapsy jsem prostě tak střihla, aby to bylo co nejmíň bolestivé na šití 😀
@zuzkasim "rybišššky" byla nouzovka k Vikingům, potřebovala jsem je už spotřebovat, měla jsem takový kousínek, a z aplikace Vikinga bych asi zešedivěla 😀 akorát můj muž se na mě tak divně díval, když přišel z práce a já se mordovala s vystřiháváním reflexních rybích šupinek.. jo, některé věci ti chlapi nikdy nepochopí 😀
@kuna Katy ahojky,moc se omlouvám,ale na netu můžu sedět až nyní, takže k tomu střihu. Kapuca je docela malá- resp - na velikost přesně na hlavu - pokud by dítko mělo nějakou objemnější čepici, tak je nutné zvětšit. Rukávy široké i dlouhé tak akorát - dle velikostí - nemusela jsem upravovat. Šířka bundičky-nevím, jak pod bundy vrstvíš - pokud ne nějaké tlusté mikiny, ale třeba spíš tenké merino a pod., tak klidně zúžit o ne moc. Délka bundy taky tak akorát. Já jsem ji šila, když jsem sama ještě absolutně neuměla střih upravit,ušila jsem o velikost větší než Fany v tu dobu nosil a unosil ji strašně moc.Fakt jsem s tím střihem byla spokojená, jen teď nevím,jak je to v originálu, ale dolů jsem dala stahování a brzdičky, konce rukávů do gumy a kapucce kšiltík.
@terezita jj, puntíky mám. oboje bílé, hnědé, černé.
šije se z toho úžasně, je to krásně měkké, nekrčí se to. Soft je daleko náročnější na šití.Objet na OL se to teoreticky nemusí, nepáře se to, ale je to lepší.
@veronik77 na pláštěnku bych to nedala. Ono to přeci jen proteče. Na nánožník ok, ale ten má výplň a futro. Samotný jsem to měla na golfkách a srážela se voda uvnitř. V tomto případě bych zainvestovala do kvalitních věcí. Ale jestli pláštěnku, tak v tom vzorníku, co jsem ti posílala (jak jsme objednávala to plátno) měli dobré materiály na pláštěnku. I když v tomto případě, já vždycky vozila klasický velký pončo z armyshopu, těžký, pogumovaný, ale většinou jsem byla jediná suchá... a i se pod tím dobře spalo, mělo to 1x2m a díru na hlavu veprostřed... takže v tomto případě bych volila něco takového, jen lehčího https://www.google.cz/search?q=nepromokavé+ponč...
co jsme si užili s děckama na táboře - nekvalitní boty, "nepromokavý bundy" prostě i v tomto případě igelit a holinky nahradit nejdou
@crawler diky a neomlouvej se, chystam se na ni o vikendu, casu dost. Chci sit letni, takze velke vrstveni to asi nebude. Kapucu pro jistotu zvetsim, mam vysoke deti a kapuce zvetsuju vsude, jinak jim to tahne a nejde poradne nasadit 🙂. Ja prave klucici bundu jeste nesila, tak jsem na sebe zvedava. Dik za radu!
@sufik1 jsem byla rychlejsi, ale prisel mi emil, ze nemaj vsechno to, co jsem objednala. tak kdyby nahodou nebyly, tak bych te o metrik o vikendu poprosila.. jsem chtela puvodne ty puntiky na hnede zkombinovat s puntikama na bile nebo ty punti na bile s tyrkysovyma.. no uvidim, jestli tam vubec jeste neco maj.. 😀

@kamishek keby som tu latku videla v Ikei, asi by som nevedela, co s nou....urcite by mi nenapadlo ju pouzit na tasku 😀 ale ta taska z nej je genialna 🙂 Ja mam tiez Skippy stiahnutu,ale zatial netusim, z coho ju usit...teda nevedela som, kym som neuvidela tvoju 😀 😀