icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
18. okt 2011

@caramilla Nene, to není Mylly, to je z hromadek z USA, třešinky a sovy laminované minky a kačenky normální PUL, to byl nějaký zakázkový vzor podle návrhu jedné holky z USA. Škoda, že nemám dost peněz na to, abych nasyslila zásobu a nechala to atestovat, ty kačenky by určitě měly úspěch. Takhle z nich budou jen pytle na plíny, aspoň něco, no.

ivuska.h
18. okt 2011

@lillyzelvicka Jojo, dávala jsem sem před časem fotku.

caramilla
18. okt 2011

@medvi11 Ještě nic neposílali. Minule to trvalo asi týden, ale mají v podmínkách až 30 dní. Zkus tam kdyžtak zavolat, mají na stránkách kontakt, řeknou ti, kdy to bude. Podle mě ta dobírka to urychlí tak o 2 dny (trvání převodu), jinak to asi vázne ve skladu, než to vychystají, máme toho opravdu hodně.

caramilla
18. okt 2011

@ivuska.h No, sovičky jsou překrásný a kačenky dokonalý, ty by fakt šly na dračku. Ruce by ti utrhaly nejen maminy, co kupujou anavy, ale i my, co syslíme látky, mohla bys to dovážet po tunách 😀 A sovičky taky. No jo, ale opičky taky nejsou špatný 😉

ivuska.h
18. okt 2011

@caramilla To já bych v metráži neprodávala, když už bych si to pracně nechala atestovat, to bych si škudlila pro svou výrobu 😉

Mám teď ale problém. Už asi půl roku jsem měla na jiné hromadce objednaný a zaplacený PUL se slonama, jak teď má Haipa na svrchňákách atd. Ony ty americké hromadky hodně trvají, protože se objednává ve fázi grafického návrhu a pak než se to natiskne, pošle zalaminovat... No prostě sloni dorazili minulý týden, tj. asi týden poté, co Haipa vyšla s těma jejich slonama. Tak teď nevím, jestli je použít (jen na pytle, nemám je certifikované), aby to nevypadalo, že se opičím...

ivuska.h
18. okt 2011

@caramilla Co ty vlastně hodláš šít z té plstěné Mylly vlny? Mě tu zbyl půlmetr od žluté a tyrkysové, tak přemýšlím, co s tím. Byly by z toho super neprůstřelné vlňáky (zapínací), ale i nějaký kabátek, jenže toho by bylo tak na mimino, protože kombinovat ty dvě marvy se mi moc nechce. A na miminí kabátek nemám slušný střih (ale ještě prohledávám starší Ottobre, třeba ještě něco najdu)... Taky musím najít střih na nějaký vypasovanější kabát pro Klárku, co jsem zatím v Ottobre našla, jsou samé plandavé a to se mi nelíbí... Budu šít z té květované mylly vlny.

caramilla
18. okt 2011

@ivuska.h Tý jo, to je hustý, to by člověku zbyly oči pro pláč. Já nevím, já bych řekla, že to určitě použij, však se ty vzory na plenkách opakují i u jiných výrobců, ne? A ještě když z toho nebudeš mít plenky, tak je to zase jiná 😉
A nebo vlastně ně, měním názor - nesmíš ty slony použít pro Anavy, a my se tady nabízíme, že se obětujeme a ty slony odkoupíme 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
18. okt 2011

@ivuska.h Měla jsem ji jako neprůstřelnou vrstvu do vlňáků - chtěla jsem na odklápěčky pro Jasmínu. Ale jak toho mylly bylo nakonec míň (nebyly některé barvy merina), tak ušiju jen body, na vlňáky je to faaaakt škoda! Takže mi tu ta plsť zbyde 😀 Asi koupím kus merina na ŠD na ty vlňáky, no ještě nevím 😀

crawler
18. okt 2011

@moonca ještě nemám nabaleno...ale ok, půjde to rovnou k Tobě...chtěla bych to do pátku rozeslat, snad se zadaří, ale neslibuju nic - uvidíme, jak manžel stihne poštu /nemohl si vzít totiž dovču/ ☹
@ivuska.h to je prekérka, ale já osobně si myslím, že opičení neopičení - na pytle bych je dala hned...😉 to jsou takoví ti sloni na šedém pozadí? zrovna jedna paní v USA mi je slíbila jako podpultovku - taky se mi děsně líbí 😀 Kdybyste holky chtěly pro svou potřebu /má to jen CPSIA/, tak mi dejte vědět - vzala bych toho víc 😉

sufik1
18. okt 2011

@ivuska.h mooc pěkné plenky. A vůbec, prostě profi. Stejně si dobrá, co všechno zvládáš i ve firmě.

Slony taky klidně kus vezmu 😀 😀 😀 Teď z nich mám zrovna rozšitou plínu. Myslím, že klidně z nich pytle ušij, ty vzory se fakt opakují. Kačenky mě teda moc neberou, ale já mám trochu zvrácený vkus, co se líbí mně se většinou nelíbí většině.
Jsem tak počítala, kolik jsem do těch látek, co tu mám, už vrazila. A tak nějak jsem zjistila, že mi ve skříních leží odhadem 20 - 30tis. To by mě zajímalo, kolik v tom materiálu máš ty pro výrobu, protože to fakt leze do peněz. (řečnická otázka)

a nebo anketa - holky, kolik vás stojí tenhle koníček???? stroje, nitě, látky.... a vyplatí se šití?

ivuska.h
18. okt 2011

@caramilla No rozprodat to vám je druhá možnost, mám toho 5 yardů, to není zas tak moc... Jenže mě se už děsně nechce zas něco stříhat a posílat 😒 Už začínám být nějaká unavená.

medvi11
18. okt 2011

@ivuska.h já ti to dojedu nastříhat

terezita
18. okt 2011

@ivuska.h jestli se ti libi tenhle strih tak muzu poslat.. je to velikost 50-56 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...
a opiceni - to bych taky neresila. strih na ten pytel snad nemas identicky, tak to zadne kopirovani neni.. 😉
@sufik1 nad tim radsi nepremyslim.. kdybych nesila, tak bych nakupovala obleceni v krame a to by ylo o dost drazsi.. ale zase je pravda, ze by em. nemela osmery leginy ale jen troje.. 😀

aerin
18. okt 2011

mne se sloni taky liiibiiii 😵 😀

aerin
18. okt 2011

@ivuska.h Ivi to fakt nastve, ty jo ☹ blba shoda nahod, co ☹

ivuska.h
18. okt 2011

@crawler Jojo, ti na šedé. Teď je budou dělat i ve vánoční barevnosti, ale pochybuju, že je do Vánoc budu mít doma. Berušky by mi měly dorazit snad už brzo.

terezita
18. okt 2011

@ivuska.h jee tak ti jsou uzasni!! 😵

palosek
18. okt 2011

@ivuska.h plenky jsou překrásné...všechny tři 😉 Tak takové asi ve sbírce mít nebudem 😢...a ty dva další vzory taky. Super

palosek
18. okt 2011

@ivuska.h Ivo, dostala jsi IP?

caramilla
18. okt 2011

@ivuska.h Kabátek se mi líbí takový obyčejný do A s límečkem, měla jsem takový na Jasmínku, ale já bych to hodně dobře podšila, přijde mi, že to dost škrábe

ivuska.h
18. okt 2011

@sufik1 No za kolik mám ve skříni, nad tím raději ani nepřemýšlím, už jen teď z Mylly jsem měla za 10 tisíc... Tak k těm 30 tis. to asi bude. No a na dílně, to jsou teprv čísla, ještě že je pojištěná proti vyhoření atd. Jen aksamitu a bamb. froté beru za cca 250 tisíc každé 3 měsíce. Plus pak zásoba Hilca na celý rok dopředu (kolekce s úpletama je jen 1x ročně), Wendy jak se zrovna naskytne (beru po 3-5 kg od vzoru), PUL naštěstí můžu brát postupně, toho je u Terky na "meziskladě" dost a nemusím brát rovnou od výrobce... Je to síla, ale už jsem si na to zvykla.

Jinak šít se obecně nevyplatí, když vezmu v potaz to, že i můj čas má svou cenu a je potřeba ho zakalkulovat do nákladů na výrobky... Na druhou stranu třeba věci z toho softu nebo merina se vyplatí, protože ty se prodávají hodně draho a nám se podařilo materiál sehnat za výbornou cenu, díky hromadkám. Musí to holt člověk mít jako koníček, zvlášť ty obyčejnější věci, jak šiju třeba trička a tepláky na Klárku, to jsou celkem drahé materiály (Hilco atd.), to bych opravdu někde v obchodě koupila levněji.

caramilla
18. okt 2011

@ivuska.h Ivo, úžasné!!! Krása, oba vzory!
@crawler slony chci! Z hromadky USA na mě nakonec moc nezbylo, vzala jsem jich málo nebo je neměli, mám jen teda do modra. Beru jakoukoliv barvu 😉

ivuska.h
18. okt 2011

@terezita No musím si ještě rozmyslet, jakou mám vlastně představu 😀 A hodlám u tebe žebrat o další Ottobre 😀

ivuska.h
18. okt 2011

@palosek Jo, promiň, ještě jsem se nedostala k odpovědi.

terezita
18. okt 2011

@ivuska.h kdyz jdes nakupovat tak ten cas taky musis zapocitat.. a mne se nic moc nelibi, takze nez jsem neco koupila, tak to byla taky vecnost.. 😅 a jeste k tomu nakupovani nesnasim.. 😀 😀
teda a ty latky na dilne, to musi byt divocina! ja bych se v tom uplne ztratila.. 😀

terezita
18. okt 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 rozmysli se rozmysli, na sve stesti pomysli 😀
urcite! rekni si pak zas 😉

caramilla
18. okt 2011

@ivuska.h
@sufik1 Oproti Ivušce jsem ořezávátko, ale v látkách mám tak 60 tisíc bych řekla. Stroje 25 tisíc, nitě 4 tisíce, patky a opičárny další 2 tisíce.... Stoklasa a galanterie taky tak 10 tisíc. Nevyplatí se šít ani pro nás ani na zakázku. Protože všechen čas se mi stejně nezaplatí, beru si jen symbolicky, protože jinak by to bylo neprodejný. A na Jasmínu se vyplatí koupit věci z 2. ruky na mimibazaru a nebo i nový, furt je to levnější než to šít (já cena za čas do toho počítám vždycky🙂 - jsem tak vycepovaná z naší neziskovky, dělat kalkulace). Já Jasmí šiju to, co se nedá koupit a nebo co se kupuje draho (takže merino, soft, originální mikinky, čepičky, ostatní kupuju, nemá cenu šít sukni, kterou budu šít 3 večery, látky koupím metr, a 3/4 mi zbyde, když ji seženu za 100 Kč i s poštou).

A na prodej? Když vezmu, co všechno mám na skladě a nevyšiju, protože o to nakonec nebude zájem, tak to beru, že to je koníček pro mne a papání pro moly! 😀

caramilla
18. okt 2011

@terezita to s tim časem máš pravdu, tuhle jsem sháněla jednu konkrténí halenku na MMB (měla jsem jasnou představu co chci, a nikde to nebylo, samé takové hnusné, divné věci) - seděla jsem u toho několik dní, furt jsem hledala a nakonec koupila halenku za 80 Kč, ale hledala jsem ji asi 4 hodiny 😀 😀 😀 Pravda, to se moc nevyplatí 😀 Ale halenky jsou piplačka, už jen najít látku

medvi11
18. okt 2011

Šít se absolutně nevyplácí...za prvé stroje, energie, čas, za druhé látky, nitě, další galaterie...v KIK nakoupím za pár korun...ale baví mě to, ...a Jana má vícero gatí, tepláků, triček...akorát když na něčem udělá nevypratelný flek, štve mě to o to víc, když jsem to šila já, než na kupovaném. Vlněné věci jsou drahý, ale zase by neměla 3 soupravy triko-gatě z recy svetru plus další a další z nového...ale jen jednu a tu by nosila furt 🙂

terezita
18. okt 2011

@caramilla bysme mely zacit hadry prodavat v nemecku.. tam si na hodinu prace pocitaji 10eur plus material, naklady na ele, stroje, dilnu a taak.. tohle kdybys tady zapocitala, tak by se ti jenom vysmali..