icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
18. okt 2011

@caramilla ty jsi zběhlá v posílání...pochybuju, že se hromadný balík Pha a Brno vejdou do 20kg...myslíš, že jako soukromá osoba mohu využít i obchodní balík, který je do 30kg? nebo takhle u hromadek prostě uděláte víc Cenných balíků do 20kg?

medvi11
18. okt 2011

@caramilla
@kamishek tož se rozhodni, kolik m ti mám od
@caramilla odkrojit 🙂

Jinak opět chybí ty vodoodpudlivé zipy 70 cm, neposlali ani jeden.
Pruženku dírkovou místo černé poslali bílou(tu si teda nechám a nechám poslat ještě jednu černou) a místo 1*jehelníčku nafakturovali 11 (a poslali jen 1). A špendlíky budu mít bílé ☹ doufám, že moc světlého šít nebudu, moje staré jsou už tupé...

medvi11
18. okt 2011

@crawler Obchodní balík do 30 kg pošleš samozřejmě i jako fyzická osoba, jen to musí umožnit vaše pošta (naše to nebere - jsme vesnice, to musím do města . .. v pátek jsme posílali kočár po Janě, mělo to skoro 25 kg)

kamishek
18. okt 2011

@caramilla tak já bych si teda 10m vzala 😎 (@medvi11 zapíšeš mi to prosím do tabulky? sorry za ty čachry, takhle nějak to dopadá, když se oklepu po nějakém šoku 😀 )

jinak, to je normální, že se člověk přehlídne 🙂 já zase před časem špatně počítala při jedné hromadce a pochvalovala jsem si, jak to vychází lacino a pak jsem myslela, že to se mnou šlehne, když mi došlo, že nemám objednáno za 200 ale za 2000, to byl teprv šok 😀 (ach ta zpropadená desetinná čárka)
ale bylo mi to trošku podezřelé, že to až TAK levné 😅

crawler
18. okt 2011

@medvi11 jé děkuji...a to zjistím na webu, zda to nabízí? já bydlím na vesnici a spadáme pod městys Chrast - což je malá dírka, tak nevím...:-/

@nika @schnek Track and trace kod balíčku pro sledování zásilky najdete v table během dneška 😉

kamishek
18. okt 2011

@medvi11 nevím, proč se ta tvoje přezdívka v minulé odpovědi nezobrazila jako notifikační, ale tedy viz výše - prosím si 10m 😎

caramilla
18. okt 2011

@crawler měřila jsem šíři a ta je cca 185cm, takže spíš je asi tenčí nebo nevím🙂
@medvi11 TO je teda hustý, tak to reklamuj!! Nebo tu bílou potřebuješ? Já bílou nee, potřebuju to do softu ☹
Jestli teda ještě budou něco posílat, tak můžeš jim ještě napsat o 2 další voděodolné zipy 85 cm? Ale nechci ti v tom už dělat bordek, kdyžtak si to objednám už sama, poštovné je jen 66 Kč, to je cca 30 Kč na zip, to mě už nezabije při těch částkách, co tu vyhazuju 😀

medvi11
18. okt 2011

@kamishek už to tam máš 🙂
No tak jsem si naivně myslela, že je VTC doposláno vše a pořád čekáme na ty zipy....tož odešlu až komplet...

medvi11
18. okt 2011

@caramilla no já reklamuju ty jehelníčky, pruženku si nechám a objednám další (dávám to klukům do riflí apod., takže využiju), špendlíky si taky vezmu ještě jedny MIX a zipy když tak doobjednám...teď čekám na vyjádření k těm +10 ks jehelníčkům...a musíme pro Jířu do školky 🙂

kamishek
18. okt 2011

@medvi11 díky 🙂

medvi11
18. okt 2011

Jak totiž naúčtovali těch víc Kč za jehelníčky, skoro to odpovídalo nějakým zipům (jsem byla líná to nějak počítat...)...a jedeeem směr školka 🙂

sufik1
18. okt 2011

@crawler do Prahy pošli balíky dva, jestli to vychází na víc jak 20 kilo, pak se to nedá odnést. @baarca a @terezita a ještě kjedle dej k sobě, bydlí blízko. Ngavdi ke mě, ta je zas kousek ode mě.

schnek
18. okt 2011

@crawler díky díky, Ondřej už se mě x-krát ptal, kdy jim ušiju už konečně ty pirátský kloboučky (vafle z jedný strany, látka z lebkama z druhý strany) 😉

crawler
18. okt 2011

@sufik1 ok, takže nebudu dělatobchodní balík, ale cenné balíky do 20kg...ted jsem nepochopila tu druhou půlku věty...mám poznamenané, že všechny, co chtěly do hromadného jsou k Tobě na tvou adresu - něco se změnilo? nebo fakt se omlouvám za nechňápavost 🙂

terezita
18. okt 2011

@crawler nee sufi a ngvani posli k sufine a ja, baarca a kjedle pujde ke mne 😅

sufik1
18. okt 2011

@crawler
jo. Praha pokud bude nad 20 kg (tj. nevejde se všechno do jednoho balíku) pošli jeden k @terezita (kde bude i pro @baarca a kjedle) a druhý se zbytkem Prahy ke mě.

terezita
18. okt 2011

@sufik1 @crawler hele koukam, ze mooncaa je z kralup, tak to hod taky ke mne, ja bydlim na severu prahy a jam pribal taky ke mne. mam to bliz nez sufik, tak at nemusi zbytecne kvuli nam porad jezdit do mesta..
jeste je tam z prahy kuna a theres, ale u te neni presna adresa. a pak se v pohode vejdeme do tech 20 kilo..

terezita
18. okt 2011

@ivuska.h dneska se mi dostalo do rukou mylly a parada 😵 jeste jsem se chtela zeptat, jestli ti fialovi merino jezci nebyli? nemela jsem je v balicku.. ☹

animal
18. okt 2011

@terezita já myslím, že právěže ježci nebyli, ale nejsem si jistá

terezita
18. okt 2011

@animal ja ted koukala do tabulky, ale jsem zmatena.. ale prijde mi, ze jsem je i platila.. ze nejsou je napsane u tech olivovych..

crawler
18. okt 2011

@terezita
@sufik1

ok holky, mám to zapsané 😉

mooncaa
18. okt 2011

@crawler U to máš zabalené? Já totiž přemýšlím a ještě jsem se nerozhodla, zda to chci k holkám do Prahy nebo rovnou extra balík ke mě. Na otočce v Praze jsem byla minulý týden a jedu zase zítra a pak nic neplánuji a jezdit jen pro toto se mi nechce. Takže jestli jsi ještě nebalila, tak mi to pošli rovnou do Kralup.
Díky.

ivuska.h
18. okt 2011

@terezita A jejda 😢 Byli, já mám doma svůj metr a zbytek brala Terka ze ŠD na obchůdek... Tak já ti pošlu ten svůj metr a sama buď oželím (už tak nevím co s tím) nebo si vezmu od Terky.

ivuska.h
18. okt 2011

Mé včerejší výtvory -- kapsovky na mimino, vel. S (pro představu o velikosti, sucháč je klasická šířka ze ŠD).

terezita
18. okt 2011

@ivuska.h jkoukam prave, ze terka brala 15metru a dalsi mam ja a ty.. 🙂 tak snad jeden metrik ozeli 😉
a teeda, ty puly jsou naprosto uzasne! 😵

caramilla
18. okt 2011

@ivuska.h Ježiš, ty jsou krásný a prťavý 😀 A ty látky jso překrásný, toje PUL a odkud, to řpece neni mylly!? 😕

medvi11
18. okt 2011

Pro @lillyzelvicka - hnědá široká lem.gumka a hnědý softshell.

medvi11
18. okt 2011

@ivuska.h ty jsou mrňavý 🙂 a krásný!

medvi11
18. okt 2011

@caramilla wendy ještě není nachystané? Nebude rychlejší, aby to poslali na dobírku? Čím to posílají? PPL se dá platit i kartou, když tak to vyberu 🙂

lillyzelvicka
18. okt 2011

@medvi11 aha tak to mi moc nepomůže ☹ chjo já myslelea že si ulehčím začištění průramku 🙄
@ivuska.h jej to je parádní takové malinké ty třešinky jsou to minky co jsi tu ukazovala?