Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@allymally to je presne popis mojej Nellie a co sa tyka kojenia, mali sme to doma desne. Boli casy, ked som ju kojila so suplementorom, cize som na jednom prsniku mala cievku a zaroven z druheho pocas dojcenia odsavala elektrickou odsavackou. Vyzeralo to strasne sialene a moja mama sa na to nemohla pozerat. Bolo to strasne unavne. Ale pomohla mi @papajka7 poslala mi link ako sa koja nedonosene deti a ja som bola uplne prekvapena, ako krasne dokaze moja dcera tahat mliecko 😉 Ale dovtedy bola oznacovana ako tazko podvyzivene dieta, lebo s porodnou hmotnostou 3200g mala ako 2,5 mesacna len 3500g. Ale dobehla vsetko a teraz sa smejeme, ze je ako masina. Ale prikrmy nam zaviedli lekari velmi skoro ako 3,5 mesacnej, lebo sme nevedeli prekrocit limitovanu hmotnost, stale mala len okolo 4 kil. Ale teraz keby si ju videla, ako lieta a robi kotrmelce na gymnastike, tak zasnes. Ally lahke to nebude, to vies, ale prejde to. Monitor sme mali aj my, bola som spokojnejsia. Drzte sa, budem urcite na vas mysliet. Sa priznam, ze ja by som dalsie dieta nezvladla, nech by uz Nellie bola ktorakolvek, lebo jej detstvo od narodenia bolo ako o zivot.
@anastazieb, chtela bych ty vysivane do svu. ale 1000ks je prece jenom moc🙂 i 100ks by bylo dost, ale asi bych to zvladla 🙂 zkousela jsem to najit, ale asi to hledam pod spatnymi slovy. nemate nekdo odkaz na webovky, kde si to muzu objednat..? 🙂
@terezita mě by to taky zajímalo. Už jsem zkoušela hledat na MMB dřív, teď i ty "tkané etikety" a bohužel jsem nic nenašla. ☹
@betelgeuzz proc na mmb? hod to do vyhledavace a vyjede ti hromada firem. ja si je tady jeste delat nenechala, ale holky je braly od ruznych.
Dédéčkové modýlky: prvotinový kabátek, úžasné zpracování, zejména límečku, který aspiruje spíše na vodu, jak se vlní, materiál žebro 2/1, ideální na kabátky. Díky té zelené se za námi lidi otáčeli, ale teď si říkám, že to možná tou zelenou nebylo 😎 .
Druhý modýlek vzniknul před měsícem - plavečky pro juniorku, komu se zdají být křivé tak ano, jsou křivé (střih podle vytahaných kalhotek z Lídlu byl totál úlet, takže jsem upravovala na modelce) no a v neposlední řadě...ta barvička a lemgumka sice pěkně laděj, ovšem tříletá holčička v nich vypadá jako na konkurz do Moulin Rouge 😎
@kadibutka jak jsem psala ve svém minulém příspěvku, vytkávané s vlastním návrhem loga se nedají pořídit jinak, než v množství okolo 1000 ks. Nějaké tištěné nebo podobné v malém množství se dají sehnat třeba na Fleru, myslím.
@koki_melo 😀 Ten kabátek je náhodou pěkný 😉
@anastazieb Jóó, on je docela slušivý, ale ten límec je děsněj 😀. Ale k tomu střihu se určitě vrátím, holkám celkem seděl a je i rostoucí...mimino ho má ke kolenům, seniorka pod zadek...akorát nevím, z čeho ho zbodnu..z 2/1 žebra už fakt ne 😀.
@anastazieb @kadibutka akorat za ty tistene je to skoda penez.. ono se to relativne rychle spere.
jeste si muzes nechat udelat nasivaci, ale to teda netusim kde tu. ja je dostala z nemec a tam muzes vzit i mensi mnozstvi, jen ta cena je teda na ks relativne vysoka..
www.namensbaender.de
@koki_melo z teplákoviny z batani, Adr. má z teplákoviny sako ( kupované) a přesto, že je z teplákoviny vypadá velice elegantně 😉 nebo pokud bys chtěla tenčí, tak si myslím, že by to šlo i z oboulíce
ještě k tomu límci, máš ho něčím vyztužený?, protože já jsem šila košili z jednolíce a límec jsem vyztužila nějakým vlielínem a drží
@mooncaa Jezdime kazdym rokem na konci cervna do Kutne Hory na Stribreni, je to akce zakomponovana do doby gotiky. divadlo, tanec, hudebni kapely, cviceni dravcu, rytirske turnaje.. fakt je tam na co koukat a decka si to uzivaji 🙂 plus se tam teda schazime s holkama z Nosenideti, dojizdi z Ovy, Brna.. 🙂
fotku z minuleho roku Ti sem hodim vecer z pocitace, ted jsem na mobilu
@palosek Jednoduse to fakt jen vypada, ale je to docela makacka. uz loni jsem u siti satu pro holky si rikala, ze takovehle siti nikdy vic 😀 a vzdycky, kdyz vidim dil Tudorovcu, tak nechapu, jak neco takoveho mohli ve stredoveku usit, ze byt svadlena/krejci musela byt strasna drina a jak my to mame se vsemi temi stroji velice jednoduche 🙂
@terezita @anastazieb mně je jasný, že když někdo má etikety firmy, že si je nechává dělat na zakázku. Ale myslela jsem, že se někde prodávají nějaké univerzální, viděla jsem tu něco ve stylu Homemade, Mamafactory a myslela jsem, že se někde prodávají po pár kusech. Proto jsem hledala na MMB a fleru, protože tam se takové drobnosti k výrobě prodávají 🙂
@betelgeuzz nene, i tyhle homemade atp. se nechavaly delat hromadne ve velkem mnozstvi. nejake prebytky by mohla mit jeste caramilla.
@koki_melo hihi kamaradka si myslela, ze je to separacka 😀 je to totok http://www.farbenmix.de/shop/Neues/Spucktuch-Ba...
@terezita aha, díky za vysvětlení 🙂
Ahojte. Mam jednu amatersku otazku ...ked sijem tricko a teraz tam idem prvykrat vsivat patent okolo krku,kedy ho tam mam vsivat? Ako posledny,ci mnajprv patent a potom to cele zosit? Doteraz som len zohynala latku okolo krku,taka fuseracina a potom som zistilas ze patent existuje 😝

@macin73 mam to ze dvou vrstev. vevnitr pytel s kulickama (myslim ze mame ty mensi, byly nejake prtave) a pres to mam pratelny potah. ten vnitrek mam bez zipu, zasity, aby nevypadavaly. povlak na zip, aby se snadno sundaval 😉 ale udelala jsem ten zip skryty, aby neposkrabal podlahu, nezatrhaval obleceni a taaak..