icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
18. okt 2011

@sufik1 Posuň Ježicha na říjen! 😀 😀 😀

sufik1
18. okt 2011

@medvi11 si ty prachy netisknu....

terezita
18. okt 2011

@caramilla zkus kuknout sem http://www.cleanclothes.org/ a v nemecku tu http://www.saubere-kleidung.de/index.html
kdyz jsme v nemecku tak tam pravidelne bezi neco na tohle tema v tv..
@sufik1 dej si pauzu, mas na ty masiny nejaky negativni vliv.. 😀

animal
18. okt 2011

tak dneska v podvečer mi DPDčko dovezlo první várku baleriny. Ještě jsem došila bundu malýmu a vrhla se alespoň něco přeměřit a už mě to vytáčí. Vzala jsem zrovna role s kalhotovinou fialová a červená - u fialové chybí 18cm a u červené dokonce 33cm, samozřejmě že tyto chybějící centimetry jsou na faktuře naúčtovány ☹ takže asi zítra pošlu stížnost

caramilla
18. okt 2011

@terezita Ještě tak umět breptit cizí řečí a bylo by to suprový, ale dík, uložím si ty odkazy a kouknu, třeba něco z toho poberu 😀
@sufik1 No, to bych se z toho picla!!! Síla!!! 😠
@alinn Bílí motýlci jsou z USA 😀 😀 😀

caramilla
18. okt 2011

@animal Ach jo!!!! Jako by to minule nestačilo, co ☹ ☹ ☹ Že jim to není trapný!!!

Oni totiž asi si myslej, že to má někdo do velké dílny a neměří to - kdyby to bylo jen pro tvoji potřebu, neměřila bys to. Takže když to přeměříš pro naše účely, asi je to překvapí...

landrea
18. okt 2011

ahoj dievcence, usila som kapsovu plienocku aj vrchne nohavicky z frote so zaterom, a pre inspiraciu pridavam fotecku , kapsovka je plnitelna z predu, preto to prelozenie na brusku, nema teda dve gumicky vzadu.
papa

sussanah
18. okt 2011

Holky, nekde jsem tu kdysi videla odkazy na strihy a navody, jak si presit tricka na kojici. Nemate to nekdo ulozene? dik

alinn
18. okt 2011

@caramilla 😀 chachá 🙂 tak jsem zase o něco chytřejší 😎

terezita
18. okt 2011

jo se tu nekdo nedavno ptal, jak pouzit velky kon pro normos sici stroj, tak tady jsem nasla odkaz..
http://uwyh.blogspot.com/search/label/Garnkonen...

terezita
18. okt 2011

@sussanah koukni tady jestli tam neco je.. http://www.kostenlose-schnittmuster.de/oberbekl... jsou to ty still-t-shirt a still-top..

sussanah
18. okt 2011

@terezita diky terez, neco z toho uz jsem nasla, ale vim, z ejsem tu videla kdysi supr navod na prekrizene kojo tricko,a le inteligentne jsem si to neulozila :-/

maly_prcek
18. okt 2011

@lubik9 My máme 2 vrstvy flísu (deky z Ikea) a dobré... I do mírnějšího deště, profukování mi teda nepřišlo, že by to profukávalo...

crawler
19. okt 2011

@alinn ahojky🙂 tak bys třeba chtěla jen 1 čtverec těch motýlků?? nebo víc? 😉

crawler
19. okt 2011

@sufik1 koukám, že se ti taky neprovazují nitě - mě se stalo totéž po výměně jehly...dodnes záhada nerozluštěna, protože jediný blízký servisák mi řekl, že mi ho neseřídí (dělá jen jiné značky ;-p )...naštěstí dnes PPLdoveze brothera 😵 ale tobě to někdo seřídí 😉 neboj - není nic rozbité, jen načasovat mechanismy ;.-)

alinn
19. okt 2011

@crawler ahoj 🙂 a na kolik by to vlastně vyšlo? Víc jak čtverec by to asi nebylo 🙂 ale ještě nevím. Tato diskuze je příšerná 😠 taková nakažlivá 😀 😎

aerin
19. okt 2011

ja bych urcite tak 1-2 ctverce slonu 😵

crawler
19. okt 2011

@alinn cenu bych vypočítala až podle toho, zda to budeme mít se clem nebo bez cla, ale dráž než čtverec tištěného ze šd to určo nebude - minule jsem u paní brala jednobarevné a vyšlo mě to ani ne 60kč na čtverec 😉 nic předem brát nebudu - žádné zálohy, prostě až to přijde, tak do toho započtu 180kč deklaranství poště, dph, clo (pokud bude) a poštovné z USA ke mě 😉 a ano, diskuze je nakažlivá zatraceně hodně 😝

crawler
19. okt 2011

@aerin si píšu 😉

alinn
19. okt 2011

@crawler 🙂 a budeš brát jen ty motýly a slony? 🙂

kamishek
19. okt 2011

@sussanah našla jsem tohle, třeba to bude to, co hledáš 🙂
http://rowena.typepad.com/rostitchery/2006/05/t...

crawler
19. okt 2011

@alinn 😀DD chtěla bys ještě něco?ještě vezmu nějaký jednobarevný (co jsou v akci) a tištěný - já sem za chvílu hodím pár tipů a když bude zájem, tak je vezmu 😉

alinn
19. okt 2011

@crawler no já bych toho asi nevzala moc, ale kdyby byl zájem tak bych se přidala 😀 (jako i sloni se mi líbí - tak bych šla asi i do nich 🙂

crawler
19. okt 2011

PULY z USA s certifikací CPSIA: do IP mi pište kolik byste chtěly čtverců - vezmu jen, když od druhu budou aspoň 3 čtverce.
1. béžová kostka
2.bubliny
3. camo Ooga
4. Pinx
5. slečny opice

Slony a motýli vezmu 😉 Pokud chcete nějaký jednobarevný, tak pište do IP😉

crawler
19. okt 2011

@crawler koukám, že se fotky rozházely - bubliny jsou na tom zeleném podkladu😉 to ostatní dle názvu poznáte 🙂

dankakk
19. okt 2011

@landrea super, prosím ta, potom napis či to frote netaha vlhkost navrch, vies, okolo noziciek... Tiez sa mi páči viac taky povrch ako umelý...

caramilla
19. okt 2011

@crawler Ty si koleduješ! 😀 Já bych chtěla ještě i bublinky oboje, Tak 0,5 - 1yard od každého 😉

crawler
19. okt 2011

@caramilla neboj 😉 tohle se nezvrhne - žádnou table nedělám - nehodlám se pak měsíc hrabat v klouzavých pulech .-D tento týden rozhodně objednám 😉 Car, kdybys chtěla nějaký jednobarevný, tak barevnice je úplně klasická /cena od 5,5 do 7 za yard/. nevím odkud bereš, třeba to máš levněji - jen kdybys ted potřebovala nějakou barvičku a v dohledné době neobjednávala osobně 😉

janula18
19. okt 2011

dá sa použiť na vrchne nohavičky na plienky fleesové hocijaký flees alebo musí byť nejaký špecialny

alinn
19. okt 2011

@crawler jaká je šíře těch PULů