icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
19. okt 2011

@alinn klasika 154 - minule bylo něco o fous širší a něco užší, ale prostě na šířku dáš 3 čtverce 😉

crawler
19. okt 2011

@janula18 klidně flísové deka Irma z IKEA - v albumu mám dvoje flísáčky šité právě z ní - stojí 29kč - dávám dvě vrstvy a jsou perfektní!!!

sufik1
19. okt 2011

@crawler já bych ty slony, ale stále stejný problém - potřebuju výšku 48 a 1/2 yardu má 45,5 nebudeš slony stříhat jinak? Nebo jsem jediná, kdo má takovýhle střih???? V nejhorším vezmu víc

lopula
19. okt 2011

@caramilla dakujem ti velmi pekne za radu, neviem posudit, ci ma dlhy chlp alebo kratsi, ale skusim ho objednat a posit tie vkladacky aj z jednej aj z druhej strany.

crawler
19. okt 2011

@sufik1 v poho, vezmu vcelku, nastříhám čtverce (50x47) a hotovo😉 nebo chceš vcelku? to bych ustříhla z toho kusu prostě 50cm 😉ono s těmi yardy je potíž - ale nějak mi to nejde do hlavy, když oni šijí taky plenky, tak co mají za střih? oni to tam musí nějak narvat, protože prodávají prostě po půl jardech nebo celých jardech...já bych takovej střih brala, aspoň by bylo míň odstřižků 😵

caramilla
19. okt 2011

@lopula NO, ty žmolky jsou jen estetická🙂 Je to v pleně, pokaděný, je to jedno 😉
@sufik1 No, já taky potřebuju na výšku těch 48 - 50 cm! Buď šiju z toho plenku kratší a nebo na šířku - pokud má látka cca těch 150cm, tak se tam 3 plenky vejdou. Ale byla bych, @crawler , také pro 1m nebo třeba těch 96 - 98 cm v kuse než klasický yard. Já objednávám z USA po palcích, to ten e-shop, co bereš ty, nemá tuhle volbu? Právě si myslím, že to mají po palcích z toho důvodu, že se na půlyard plenka do výšky nevejde. Amíci určitě nemaj malý zadečky.
jednobarevný PUL mám teď várkou své USA, mylly a ŠD. Já vlastně vůbec už PUL nepotřebuju, protože plenky už ani moc šít do budoucna nechi 😀 😀 😀 Ale je to nemoc no. Já to kdyžtak pošlu dál ty látky🙂

sufik1
19. okt 2011

@crawler
no aby to pružilo tím správným směrem...
jestli mi dáš metr...
a ještě 3 čtverce opic (v kuse)

crawler
19. okt 2011

@caramilla on to není klasický e-shop - jednou jsem vymámila kontakt přímo na výrobce a protože oni ví, že ne každý koupí celou roli, tak mají jednu paní, která má firmičku extra a prodává po 1, 5 a 10 yardech. já to s ní mám domluvené, že když chci např.6, tak střihne 5 a 1...je moc ochotná, tak se jí zkusím poptat na ty metry, tak uvidíme😉 předem žádný prašule nechci,protože právě uvidíme, jaká bude realita - každopádně si píšu, že potřebujete tolik a tolik a hotovo 🙂

crawler
19. okt 2011

@sufik1 píšu si píšu 🙂

zojec
19. okt 2011

@crawler k tym strihom na plienky.. ja zas az tak vo velkom nenakupujem , ale ked beriem, tak si beriem 2 stvorce spolu, cize je to cca 47x100cm a vyjdu mi z toho 3 plienky. 47cm (niekedy je to aj viac 🙂 podla toho ako sa im podari odstrihnut) na dlzku v pohode staci a na sirku cca 30cm, avsak usi dosivam. potom nie je skoro ziaden odpad 😉 pri stvorcoch je strasne vela odpadu a vobec neviem ako ho neskor zuzitkovat ..

season
19. okt 2011

@zojec jeej, gratulujem k ďalšiemu očakávanému prírastku 🙂

ivuska.h
19. okt 2011

Ještě jsem včera zapomněla dát fotky oblečků, co jsem šila v poslední době, tak tady jsou. Tohle je pro Klárku, to hnědé jsou podvlíkačky z Mylly merina.

ivuska.h
19. okt 2011

A tady věci na mimino... Kalhoty jsou vlňáky barvené Jacquard barvama, vyšly poněkud jedovatější, než jsem zamýšlela 😀

crawler
19. okt 2011

@zojec pravda, já šila několik plenek, že uši jsem došívala z jiné barvy a tam to samozřejmě jde 😉...jsou experti, co na čtvrec narvou 2 plenky (bez uší)...to je asi nejekonomičtější varianta 🙂

crawler
19. okt 2011

@zojec jé a taky gratuluju!!!😵

zojec
19. okt 2011

@crawler vidis tak ekonomicka som este neskusala byt 😀
@ivuska.h tie veci su proste nadhera.. vy uz ste tu vsetci profici 😀 jasem uz chodim len fotky obdivovat a stenat ako sa mi nic nechce 😒

crawler
19. okt 2011

@ivuska.h ta "jedovatá" se mi děsně líbí 😵 mimíska v nich bude sladká 😵

lopula
19. okt 2011

@caramilla a mozem sa ta este opytat, z kolkych vrstiev to sijes? som citala na predchadzajucich srankach, ze davaju 2-3vrstvy, nie je to malo? 2 vrstvy by som dala na stvroce typu BI prefold, ale na obdlznikovu vkladacku stacia 3 vrstvy? zda sa mi to malo, aby to aj dobre salo... dakujem

palosek
19. okt 2011

@ivuska.h to je krása 🙂 Barvičky super 😎

lenasss
19. okt 2011

ahoj holky prosím vás podle jakého střihu šijete kapsovky?chtěla bych je na patentky a ještě svrchnáčky chci ušít z PULU na patentky a nevím kde vzít střih děkuji za odpovědi

crawler
19. okt 2011

@lenasss vesměs každá si ho upravuje sama- obkreslí oblíbenou plenku a pak dolaďuje. pokud nic takového nemáš, tak zkus na ekozahrada.blog - tam je toho kupa, stačí jen vytisknout 😉

crawler
19. okt 2011

tak stroj je doma 😵 jenže nesmím krabici rozbalit doku nepřijde manža domů z práce - je to totiž k narozeninám, který mám až v prosinci, tak aspoň mám vydržet těch pár hodin ...😀 tak doufám, že dnes manža dorazí dřív než v šest 😝

palosek
19. okt 2011

@crawler já chci taky narozeniny v prosinci 😒 . Ježíšek asi stroj nedonese, ☹ Si na OL budu muset vydělat 😠

jam3
19. okt 2011

ahoj,
crawler
Byla jsem ve škole, tak snad jsem nic neprošvihla. Slony bych brala určitě půl yard, když bude tak i celý. A s narozkama dobrý, já je mám taky v prosinci a dostala jsem OL už teď. A máš dobrý, že čekáš na manžela jen do večera, já chodila kolem krabice dva dny. A teď studuju návod, protože nemám nitě a čekám na ně.

crawler
19. okt 2011

@jam3 😀 dva dny? by mi z toho šiblo 😀...sloníky si píšu 😉 my prosincový to máme blbý narozky, vánoce a já to mám tak - narozky, když chodí Mikuláš a svátek na štědrý večer a ted ještě i výročí s mužem máme v prosinci 😀 jako dítě jsem se těšila pořád jen na prosinec 😀 a zbytek roku útrum 😝

crawler
19. okt 2011

@palosek tak at Ježíšek aspon půlku přidá na OL 😉

medvi11
19. okt 2011

@crawler gratuluji k novému stroji!
To mi připomíná...MHD má dnes narozeniny a na jeho dárku už jsme předevčírem taky "večeřeli" - dostal elektrický palačinkovač, on je doma vždycky "smaží" - já teda chystám těsto, ...pak umývám, ale on je nalévá tou špachtlí na plotnu a obrací a hlídá 🙂

caramilla
19. okt 2011

@crawler To budou okousaný nehty 😀 😀 😀
@lenasss Můj střih je na Ekozahradě 😉
@lopula Šiju vkládačky ze 3 vrstev (buď 2 č. bambooflíz + 1 konopí nebo 3 čbf), při používání je překládám napůl (krátk=) nebo na třetiny (dlouhé). 3 vrstvy nepřeložené je málo, ale víc jak 3 vrstvy nešiju kvůli schnutí, to by schlo fakt týden, 3 vrstvy čbf jsou pro mě maximum, abych se uschnutí dočkala 😉

caramilla
19. okt 2011

@medvi11 a přijde ti ten palačinkovač dobrý? My jsme kdysi doma měli a těsto z toho teklo všude a tak skončil na půdě 😀

medvi11
19. okt 2011

@caramilla no my máme už pár let Festivio od Campingazu http://grily-prislusenstvi.hledejceny.cz/data/i...
(už se to asi nevyrábí), na tom obrázku není ta palačinková plotna, ale ta má průměr 30 cm. Palačinky na tom děláme tak 2*měsíčně, s nějakým krémem (Nutella, Carobella...) a nakrájenými jablky, banány...a je to "rodinná slavnost" - trvá to hodinu až dvě (podle hladu...děláme to minimálně z litru mléka). Jediný problém jsou provozní náklady, protože je to plynový vařič na speciální kartuše, jedna kartuše stojí skoro 100 Kč a máme to na 3* a furt musíme myslet na to, aby nějaká doma v zásobě byla. Tož jsme koupili v Lidlu za 700 palačinkovač elektrický, palačinka o průměru 35 cm 🙂 a zatím max.spokojenost. Jo a je to kompaktnější, menší krabice. No teď máme 2, ten plynový bereme na dovolené pod stan 🙂