Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita No, ono to predplatne u me taky neni nekdy o nutnosti potreby. Mam predplaceny Apetit a vzdycky ho prolistuju u kafe, usoudim, ze nic z toho varit nebudu a dam ho roztrhat Jasmine (jako nedam, ona se obslouzi), pak ho slepim a zalozim.
dTest to samy, akorat tam vyuzivam on-line databazi, ktera je fakt obcas dobra, ale predplatny pekne drahy...
@caramilla tak apetit nepredplacuju, kupuju si jednou rocne ty jejich sebrane spisy.. 😀
@ivuska.h hele ja vcera sila pro novorozence trico s kapuci a sesila jsem presne ty dve strany kapuce, co k sobe nepatri.. a rovnou na OL.. takze paracka faaakt zabava.. 😝 a pak jsem nebyla schopna nasit na pliny suchace, stavkovala mi masina a motalo se mi to do tech ocek.. takze taky faaajn den.. a dneska mlade stavkuje se spanim, takze tech hodnot taky asi moc nevytvorim.. (nastesti se zabavila sama, prerovnama mi tu nazehlovacky z jednoho pytliku do druheho.. )
@ivuska.h @caramilla s predplatnym usetris 5 eur plus postovne.. to je tak vse.. ale zase to teseni se jednou za ctvrt roku, jestli teda postacka to cislo donese a vejde se do schranky, aniz by ho naprosto rozedrala, to je prijemne! 😀
@baarca toz ja jsem strihovy zavislak.. kdyz uz tak uz! 😀 a to jsem si vybirala jen cisla, kde se mi libilo vic jak 5 strihu, aby se mi to vyplatilo.. 😀 😀 bych si mela vytribit trochu vkus, jinak zbankrotuju.. 😅
@caramilla to abych zacala uklizet, abyste se k nim prohrabaly.. 😀 😀 😀
@rebelie jsem to zkousela uz nekolikrat a jde to. chce to holt praxi.. a neni to ani tak slozite jak to vypada. ono asi nejtezsi je odhodlat se k tomu.. 😀
a se sitim v noci? svetlo mam spatne, praskla nam jedna zarovka v obyvaku a nejsme schopni prelezt ohradku plnou latek ke skrince s novyma.. takze uz 2 mesice tu siju v seru.. 😀 jeste ze ty zarofky na strojich tak hezky sviti.. 😀 😀 😀
Jinak šiju to tričko a ještě jedno.. Můj geniální manžel mi sem přišel vykládat, jaké jsou fyzikální důsledky neviditelnosti, tak jsem našpendlila jeden rukáv rubem k lícu a sešila na OL... super, už je vypáráno.
@ivuska.h No jasně, dokonce víc než já... Ušil si super messengerbag z předvolebního plakátu ODS 😀 (se kouknu, jestli nenajdu fotku) a vůbec je hrozně šikovnej. Jsem myslela, že ho uvrtám i do těch plen, ale říkám si, že když jsem teď doma, tak bych to měla udělat já, jednak mám víc času a druhak by tím manžel získal další náskok a to bych ho v tom šití už nikdy nedohnala...
A jak tak koukám, tak nějaký extra osvětlení tu asi nemá nikdo... tak asi budu taky muset přejít na noční šití...
@ivuska.h tak taková lampička by se nám taky hodila, ale asi bychom se o ní poprali... manžel totiž ještě maluje modely (hraje různý stolní hry, sci-fi, fantasy a tak), takže by jí taky potřeboval...
A propos, napadl mě bláznivý nápad - myslíte, že by se z PULu (samozřejmě něčím podšitého) dal ušít messenger bag? Plakátová plachta se moc neosvědčila, jak je tvrdá, dost rychle se prodře, k plachtám kamionů nemáme jaksi přístup (a taky by je už asi neprošil náš stroj), tak mě napadlo použít PUL (taky kvůli těm pěkným vzorům - představuju si takovou sloní tašku, ta by se mi líbila).
@rebelie jednou jsem na nemeckych strankach natrefila na to, ze je sijou z tohodle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/4017... a delaji z toho i kabatky do deste pro deti.. 😀
a zase jsem se zasekla.. na strankach ikei.. maji nove latky.. 😵 http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8020...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/5020...
a jeste tam hledam jednu ale nenachazim, taky cernobilou a videla jsem z ni site kabelky a nektere z tech obrazku ta zenska dobarvovala barvama a vypadalo to taky skvele..
hele ja fakt nedocitam, vy jste kecky...
to jste me s tema aplikacema nepotesily:-/
hele, ivi, pujcila bych, kdybych mela solo COL, ale mam tu kombinaci a bez OL se teda neobejdu 😅 😀
@rebelie GOOOOOOD!!! 😀
@ivuska.h 😀 😀 😀 😀 Válím se tu smíchy. Jako přemýšlím, že někteří naši manželé by si celkem rozuměli. Resp. by si vůbec nerozuměli, protože každý povídá o nějaké divné ptákovině (alias vědecké) a nikdo je chudáky neposlouchá a ani nehrozí, že by se poslouchali vzájemě, že 😀
@terezita - ty chceš uklízet, protože přijde Caramilla???? 😕 Ty jsi neviděla moje fotky uklizenýho stolu? Udělej si tam, prosím tě, trochu bordel, abychom mohly přijít a cítily se jako doma, jo? 😠

@caramilla ja ho pujcuju zistne a pak jsem kracena na latkach s jezeckama.. 😀 😀 😀
@aerin merino jsem jeste nezkousela (byla jsem lina jit do sklepa s pradlem.. 😅) ale bavlnene uplety se netrepi. po vyprani se akorat hezky sroluje ten okraj. to me ale netrapi 😅
a otevru si tu prvni verejnou ottobre knihovnu.. heh, za kolik vam budu vystavovat prukazky? 😀 😀 😀