Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla to jo.. a jeste tam maj tudle vanocni.. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/5021... ti pajdulaci maji ale tak 30cm.. 😀
baby vy jste ukecanééééé, 🙂 ale bavím se.
ha ottobre mám jen jedno a klidně půjčím tuším 1/2006
toužím po střihu na uzounké kaltohy pro malou, tak jdu hledat a poprosím někoho za sladkou odměnu 🙂
@terezita To je dobrý tip, já přemýšlela o tom šít to z takových těch igelito-textilních ubrusů, kdyby zrovna člověk natrefil na nějaký výprodej... ale oni maj často jen nesnesitelné vzory... ale třeba se poštěstí... na tu látku v Ikea mrknu, až se tam dostanu (snad to ještě před porodem zvládnu).
@terezita ta vánoční je skvělá, měla jsem ji v ruce a svrběly mne zd aji vzít a nebo ne, jen na dodekorování věcí.
jen ta cena a ta gumová, už jsem ji taky ohlížela neb koupím pláštěnu a dítě ji po jednom použití zničí, a sem tam je potřeba, jennevím zda by to pak bylo lehčí než bunda do deště tzv blaťák to už máme ze norského sekáče za 20,- 🙂
Jak můžete naplkat za jedno odpoledne 3 stránky, to teda nechápu 😕 😕 😕
Ad osvětlení - já jak šiju v té kuchyni, tak tu mám LED diodový pásek 😉
@ivuska.h Ottobry dětské od 4/2010 + 4/2007 mám taky a ze všech zaráz teda nešiju a navíc to mám teda blíž a mám u tebe druky a merino oboulíc, tak kdybys chtěla, písni...
A taky mi dorazil dnes Ott. a taky je dycky rozškubaný 😀 Eště že pošťačky neumí buď anglicky nebo je nebaví šít 🙂 A je tam hodně užitečných kousků do vel. 170... 😀 😀
@maly_prcek To mi říkala tchyně, že za komunistů jí nějaká známá žijící ve Švýcarsku posílala Burdy a pokaždé to došlo s měsíčním zpožděním, zjevně rozdělávané a na střihových přílohách bylo poznat, že už to někdo obkresloval 😀
Jinak dík za nabídku, projdu si ty čísla a uvidím.
@maly_prcek
@nika 😀 😀 😀 😀 😀
@ivuska.h ivo, a kde se tak dlouho drží? Jako mhd? 😉 Jako, kde se studuje neviditelnost? (Že bych se přihlásila, někdy by se to před dítětem hodilo 😀 ), a studuje se tam taky jak udělat neviditelnej bordel?! 😀 😀 😀
@rebelie tohle je prave taky i na ty ubrusy. je to takova voskovana latka, pevnejsi, takze by to melo neco vydrzet..
@nika ja je prave jeste na vlastni oci nevidela (mozna dobre, bo bych zas udelala pruvan v penezence..), bo jak nam to tu zrovna predelavaji, tak tam oddeleni latek bylo mimo provoz.. 😝
@caramilla Neviditelnost se tam fakt nestuduje, napadlo ho to prosím při sledování kreslené pohádky Matýsek (zajíček učí děcka, jak co kreslit) a zrovna prý maloval čarodějnici, která uměla být neviditelná. 😨 Jinak je na fakultě informatiky, též moje alma mater, avšak já jsem jaksi nedokončila nic.
@nika hele slimrifle jsou ted v tom poslednim..
a tady jedna ikeacka bunda, ale nekde byla jeste cervenobila a ta vypadala skvele.
http://www.farbenmix.de/inspiration/2011/05/14/...
tak hlásím lama hromada nastříhaná.... potřebuju ještě od caram info k vaflím, netuším jak to dopadlo s MTX, tak písni přes IP jestli ti k tomu něco střihnout (tm. modré vafle mám za 150 Kč/kg bez DPH), dále aerin nedoplnila adresu a medvi chce spolu s aerin, tak se holky prosím domluvte a napište mi, no a poslední dotaz zní na poštu, chcete obchodní balík, nebo stačí ob. doporučeně?
@esteruska Super, už jsem chtěla začít prudit, že to chci 😀 😀 😀 😀 😀
Vafle jo, tak 1 - 2 m, kolik můžeš postrádat😉 Poslat chci pojištěně, ale OB to být nemusí. Podle toho, kam se ti to vejde, ale pojistit víc než na 500 Kč 😉
@ivuska.h Tý jo, já zírám!!! Ty jsi ajťačka???? 😀 😀 😀 Tak to už mi je jasný, proč jsi hned věděla ten google doc 😀 To tě příště obdivovat nebudu 😀
My se s Aerin do 500 vejdem 🙂 akorát přelezeme 2 kila...
.. taky s tim mam problem.. 😀 😀
@caramilla To jsem ráda, že už mě nebudeš obdivovat 😀 Ovšem proti ajťáctví se ohrazuju, my nejsme žádní ajťáci, ale informatici, to je prosím věda teoretická, spíše odnož matematiky 😀 I když teda manžel dělá spíš tu praktičtější část, nicméně ne hardware a to, co se obvykle pojmem IT myslí.
Týýý jo, tady je to dneska fičák, vůbec vás nestíhám. 😀
Do půjčovny Ottobre se taky ráda přihlásím, nabízím 1/2008, 1/2009,3/2010, 4/2010 a 1/2011 😉
pokyny k platbě pošlu až spolu s poštovným k vám

@terezita To by bylo na aplikace 😀
@aerin Tak jí půjč tu COL patku a šroubečky 😀 😀 😀