icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
21. okt 2011

@ivuska.h tak jsem jeste jukla na jejich stranky a ty nazehlovacky se sametovym povrchem zehlit na 170 stupnu 20sekund pres pecici papir. nechat vychladnout, sundat folii dolu a prezehlit jeste jednou 20 sekund. pisou teda, ze se to muze zehlit primo pres obrazek, ale to bych nedelala.. videla jsem jich uz dost rozmazlych, kdyz byla zehlicka teplejsi nez mela.. 😝

stassy
21. okt 2011

Ženy, vy jste tu takové chytré a znalé - přemýšlím, že si naježím (rozumnějte nadělím k Vánocům 😀 ) overlock a rozhoduju se mezi Janome http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro... a Brother http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro...
Všimla jsem si, že u vás vede jednoznačně Brother 😀 , ale zajímalo by mě proč? V čem by byl podle vás tenhle OL lepší než Jamonka? 😉
Díky za názory. 🙂

terezita
21. okt 2011

@stassy bo mam uz stroj brother a pak ivuska mela i janome i brother a doporucila tenhle.. mame ten z toho druheho odkazu 😉 na ovladani jednoduche, natazeni niti taky po nekolikerem opakovani brnkacka. proste spokojenost velika.. 😀 😀

ivuska.h
21. okt 2011

@stassy Už jsem to psala hodněkrát, tak snad to už někoho neotravuje 😀 Moje zkušenost -- Brother mi prošije a ořeže i tlusté materiály, Janome kuckal na 3 vrstvách bamb. flísu... Taky má Janome max. šířku stehu 6 mm a dost nepohodlně řešenou regulaci, hůř se navlíká. Tož si to nějak přeber 😀

stassy
21. okt 2011

@terezita @ivuska.h Děkuju. Já teda mám na prvním místě výběru Brother už od chvíle kdy mě napadlo si OL koupit, ale tak zajímaly mě vaše poznatky, když je máte ozkoušené. 🙂

ivuska.h
21. okt 2011

@terezita Díky! Už je nažehleno, dopadlo to výborně.

terezita
21. okt 2011

@ivuska.h tak to jsem rada! 😵
kdy je vlastne zacne terka prodavat?

rebelie
21. okt 2011

Ahoj holky, tak se konečně můžu taky něčím pochlubit - ušila jsem mimču čepičku 🙂. Pak ještě jedno recytriko (původně khaki za 10Kč za armyshopu) a foto našeho pracovního bordýlku... Teď jdu ještě udělat pár žínek a časem se snad dostanu i nějakým těm kalhotovkám... Ale z té čepičky mám fakt radost (sice ledacos není, jak bych si představovala, ale na první pokud fajn).

ivuska.h
21. okt 2011

@terezita Terka ne 😉 To je matoucí, že? 😀

terezita
21. okt 2011

@ivuska.h no docela dost! se mi zdalo, ze jsi psala, ze je terka bude mit.. tak to bude kdo, ty? 😉

medvi11
21. okt 2011

@ivuska.h hlavně kdy budou? Jestli mám otravovat sestřenku, aby mi je dovezla, když sem do republiky poletí někdy v listopadu...u koho budou je mi fuk 🙂

ivuska.h
21. okt 2011

@terezita Nene, nepsala jsem Terka, psala jsem někdo 😀 To zatím fakt nemůžu prozradit, ale já fakt ne, na takové blbiny nemám čas 😀

@medvi11 Snad brzo, nevím, kdy se dostane k tomu dát to na svůj e-shop... Ale můžeš se stavit, mám to ještě pořád tady, tak si můžeš vybrat klidně hned.

medvi11
21. okt 2011

@ivuska.h beru tě za slovo! Dík!

terezita
21. okt 2011

@ivuska.h aha.. ty jsi tajnustkarka, to je hruza! 😀

crawler
21. okt 2011

@lillyzelvicka ahojky😉 neboj,odšmikla jsem jí to, ale tabulku budu editovat zítra - to už tam dám rovnou i poštovné 😉

@caramilla doufám, že se nebudeš zlobit, ale ten bordó výplněk jsem si teda zabavila a ještě že tak - kdybych Ti ho nechala, tak bych už krabici nezalepila 😀 vyšlo to jen tak tak 😉

ivuska.h
21. okt 2011

@terezita Nj, jsem vázána mlčenlivostí 😀

crawler
21. okt 2011

a dnes jsem spíchla to, kvůli čemu jsem dělala celou tu hromadu z MTX: spinkací polodupačky z Climayarn merina a beránka 😵

Neumím fotit a navíc je to za umělého osvětlení z mobilu, nicméně Išek v nich už spinká, padnou mu jako ulité🙂

chodila a pas s gumou jsou z beránka (stejně tak aplikace) a zbytek climayarn. šije se z něj opravdu výborně 😵

aerin
21. okt 2011

@ivuska.h Juu, Ivi, dlouho jsem u vas nebyla, ze?😀

aerin
21. okt 2011

@crawler super!🙂

holky ja dneska mela velky plany, jak pohnu s merino vecma na objednavku...no a celej den stal za prd, vlastne uz noc desna, pak ta ztracena jehla, nakonec jsem zjistila ze Z. nejak opucha a cervena a boli pindik... 😖 no super den, fakt...

caramilla
21. okt 2011

@crawler 😀 Já se úplně bojím, co mi přijde za balík, a to nemám ani beránka, ten je nejobjemnější 😀
@rebelie No vidiš, hezký 😉 A ten bordýlek je good, kdybys měla větší stůl jako já, tak bych mohla mi konkurovat! 😀

caramilla
21. okt 2011

@crawler V tom musí být teploučko! 😉

rebelie
21. okt 2011

@caramilla Díky... To je největší stůl, co máme, jídelní... a bydlí na měm ještě pakobylky, průběžně 1-2 notebooky a teď ještě stroj... Jinak jsem zjistila, že nejenže se šití nevyplácí, ale ještě člověku kazí životosprávu - čepička a 2 žínky = 3/4 čokolády 😀

nika
21. okt 2011

@ivuska.h tak až budeš moci tak uděláš reklamu jo 🙂 ale tajení chápu 🙂 v dnešní době

terezita
21. okt 2011

@nika @ivuska.h ja tajeni nechapu (za predpokladu neprozrazeni zdroju..).. 😅 takhle totiz nevydrzim a objednam si je zase v nemecku.. 😀

michamicha
21. okt 2011

jsem zkoukla fotečky a chválím, moc zdařilé kousky 😉

já si dneska předčasně naježila 🙂 objednala jsem si tu sadu patek a ještě jednu spešl širší lemovací patku 😎 příští týden by to mělo dorazit, tak už se strašně těším 😵
jinak zrovna mám rozdělané povlečení pro Vojtíka 🙂 konkrétně teda přešívám jednu starší cejchu, ke které nemám povlak na polštář, tak to aspoň zužitkuju 😅 😎

ivuska.h
21. okt 2011

@aerin Já tady toho nemám nějak divoký výběr, zas abyste si nemyslely...

caramilla
21. okt 2011

@rebelie Cože? Na tomto stole jíte, šijete a máte pakobylky??? Tak to pak chápu, že si musela sníst skoro celou čokoládu, páč by se ti tam už nevešla 😀
Já čokoládu u šití jím taky furt, ale u mě je spotřeba čokolády teda daná kojením, do té doby jsem na tom závislá nebyla,ale po porodu je to moje droga, jak nemám jeden den, čokoládu, vraždila bych 😀
@terezita Až budeš objednávat, mysli na svoje kamarádky z internetu 😀 😀 😀

terezita
21. okt 2011

@caramilla nevim, jestli to tajnemu zdroji od ivusky muzu udelat.. 😀 😀
s cokoladou siju taky.. ale nejim cokoladu kvuli tomu, ze siju.. ale potrebuju ji na nervy.. 😀 😀 😀 a zrovna mi dosla a trpim!
@michamicha povleceni mam rozesite taky uz vecnost.. skoncila jsem u zipu, nechtel se mi vsivat. no co me nenapadlo dat tam patentky.. tak snad to jeste letos dodelam.. 😀 😀

daisyr
21. okt 2011

O čokoládě mi nepiště, už tu žádnou zase nemám, taky ji beru na nervy 😀

@crawler Krásné výrobky, čepička i kalhoty, v tom musí být příjemně
@rebelie já raději ten svůj pracovní/jídnělní stůl ani nefotila, teď už jsem to musela trochu poklidit, aby si dítě ještě neublížilo, už začíná šahat nějak všude

@terezita Co to je vůbec za nažehlovačky? vypadá to pěkně... jo a patentky na povlečení budou určo super, já je ještě v době jeho šití neměla, také všívala zip, což mě moc neba a navíc to zas tak super ani nedopadlo, patentky by to vyřešily

daisyr
21. okt 2011

Tak můj cca týdenní počin (když nepočítám slintání nad látkou 😀, hledání, obkreslování a upravování střihu, rozmístění střihu na bundu i na kalhotky na 1bm látky - no bylo to jako puzzle a stejně budu muset kalhotky asi nastavit 🙂 )... teď už bych některé věci udělala asi jinak, ale dokud bych to nezkusila, nevěděla bych. Ještě ty kalhoty a tím moje počiny se softem asi zatím končí.... ráda bych ušila bundu třebas sobě, ale na to si raději netroufám... 😝