Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla 😀 No, je to tak... ale stroj uklízíme, to už by fakt nebylo kde jíst... (U mě v těhotenství spotřeba čokolády spíš klesla, i když teď je to zas horší, tak uvidíme, co bude po porodu.)
@terezita No, vždyť jo, já taky jedla čokoládu na nervy - vyschla mi fixa na látku, pak jsem neměla čím kreslit na ten světlý flís - hrozný nervy a hrozná spotřeba čokolády... nevím, co budu dělat, až budu šít něco složitějšího...
holky nestačím dočítat.
softky i ostatní výtvory super
@stassy já mám janome 990D a nemůžu si stěžovat. Plíny i 4 vrstvé vkládačky v poho. Regulace mi přijde ok a navlíká se mi líp jak Brother, který jsme měla půjčený předtím.
@ivuska.h a @terezita jsem mimo, co se má někde objevit na e-shopu?
přidávám něco z mylly a ještě oblíbené kulaté ptáky. Sloní plína je zatím rozšitá, ještě tahací uši, ale inovuju s kapsou na bříšku místo na zádech, uvidím, jak se osvědčí
dobre ranko,neviem či si niekto pamata,ako som sa tu "chvalila" so zaplatami na kolienkach.... tak mi niekto poradil streč ihlu a ja že "načooo ,mne sa to nepara " a včera došiekl syn domov s teplačikami a moja snaha je v prdeli. porobili sa mu na tých zaplatach oka ako na silonkách 😢
@terezita prosím prosím o adresu!!!! vytiskla jsem si table a zjistila jsem, že jsi nenapsala adresu, kam poputuje hromadný balík Praha 🙂!!!!tabulky mi nefungují, takže jestli ji máš v nějaký jiný hromadce, tak to bohužel nezjistím!!!
caramilla: čoveče - nejhorší bylo zabalit Petkakon 🙂 velký krabice jsem zlikvidovala na hromadný balíky a ji jsem musela zabalit do 3 krabic, protože jen tyrkys.teplákovina a beran zabraly jednu celou :-/😝 😀
@daisyr úplně v poho - merino jsem šila obyč patkou obnitkovacím stehem, takže to se ani nekroutilo a že je látka pružná až až...čepičku jsem bohuželšila jen rovným a okraje se kroutí, ale na hlavě to není žádná hrůza 😉 jde to...beránek hodně pruží do šířky, ale taky v pohodě tím obnitkovacím stehem...pak to ještě vyzkouším i s overlockovou patkou a to už by mohlo být úplně tiptop🙂 jinak softka fakt nádherná! 😵
Holky, prosím, poraďte, kdo používáte vkládačky z ručníků - jen jste to rozstřihli na obdelník 15*30cm, nebo jste to aspoň oentlovaly? A není ten obdelník moc široký? Nebo jste dělaly i vícevrstvé? Mám tu kupu starých ručníků a chci z nich udělat nějaké vkládačky, žínky a možná i 1-2 kalhotovky... Jo a drží na klasickém ručníkovém froté snapka? (Ještě mi nepřišel suchý zip a chci už šít 🙂.)
@terezita A já se tu chtěla v 1:45 zeptat, jestli je ještě někdo vzhůru nebo jsem sama (fakt! 😀 😀 😀), a pak jsem si řekla, že takovej druhej blázen těžko bude. Já jsem včera nic nešila, jen jsem uklízela a pekla bábovku, v 1:45 jsem dělala polevu 😀 😀 😀
@crawler Ona Terezka asi ještě spí po těžké noci 😀 😀 😀 😀 😀
@rebelie z rucniku jsem vkladacky obsila overlockovym stehem (nebo cikcakem dvakrat kolem dokola), delala jsem 2-3 vrstvy. pozdej jsem na jednu stranu nasila flanel, bo to frote hnusne hrubne, tak aby mala nemela odrenou prdku.. 😅 ja mam vkladacky siroke 13cm.. (aby se mi vesly doBG, podle te si siju pliny..)
ja je sila z levnych ikeackych rucniku. na kalhotovky jsem dala 2 vrstvy plus do kroku dalsi 2.. snapka na tom drzi krasne.
achjo, rano jsem sem dala odpoved a neni tu....hmmmm 😖
Nechapu, jak stihate sit, hlidat deti a jeste tady toho tolik nakecat 😀
Sila jsem svou prvni plenu se suedecloth, no......zmetek se klouze a nejde k PULu prilepit, jako aksamit. Aksamit ja miluju , vytahnu si ho, kam potrebuju, to se SD nejde...no ale neva, nejak jsem to dala dohromady, zkusim casem vyfotit. Jen ji jeste dcera moc nepokrtila, zkusim dneska.
@kuna Já zase aksamit nesnáším, že furt někam utíká... SD mám ráda, ten malinko pruží, takže drobné nepřesnosti se dají, ale fakt drobné, ale nikam neutíká a plenka pak není křivá jako s uteklým a různě natahovaným aksamitem. SD chce chvik. Šiju ho zásadně SD nahoru a PUL dolu, když jsem měla SD dole na zoubkách, tak to vůbec nešlo. Ale možná jsem měla blbě ten diferenciál, to jsem ještě nevěděla, co to je zač 😀
Manžel teď přišel, že se mu zorbil zip u bundy, a že chce do zítra novou bundu 😀 Takže dneska nespim 😀 😀 😀 A nevím, jak mám udělat střih, jak udělat kapsy, ach jo ☹
@terezita Díky moc. Takže 13*30cm? Já potřebuju, aby se mi to hlavně ze začátku vlezlo do novoskladu... flanel pak asi kdyžtak došiju podle potřeby, mám stařičké ručníky a hrubé mi nepřijdou... a ty kalhotovky asi udělám 2 vrtsvy a zbytek dořeším vkládačkama, protože potřebuju, aby to dobře schlo... A mám střih na kalhotovku z Ottobre - je dobrý? A můžu ho pak použít i na flísáčky (ty už samozřejmě se sucháčem)?
Tak jsem totálně nasraná! ☹ Vytahali jsme s manžou všechny balíky na poštu ( 10 schodů a troje dveře) a když jsme šli naposled, tak na mě paní od přepážky - "paní, já vám odbavím maximálně 5 balíků!" já cože??? a ona, že jen ve všední den...a já jsem začala nadávat, že kdo to má stíhat ve všední den, když mají jen do 16,30 a manža se vrací domů v 5 nejdřív. Tak jsem hudrovala, byla jsem naštvaná nadmíru a nalifrovali jsme jí těch 5 největších :-P
Takže odešla:
Caramilla: BX0473537290X, 10,5kg, poštovné 115kč
hromadný k Sufikovi: BX0473537309X, 7,5kg, poštovné 100kč
hromadný Medvi11: BX0473537312X, 9,8kg, poštovné 100kč
Esteruska: BX0473537286X,7kg, poštovné 100kč
Petkakon - 1.ze 3 balíků: BX0473537272X, 11kg, poštovné 115Kč
Až mi půjdou tabulky, tak to do nich doplním. V 10hodin to odešlo, takže v pondělí to máte u sebe!
Next round ve čtvrtek - manžel si vzal dovču, protože jinak by nám tu ty bedny strašily nevím, jak dlouho 😝
Takže tímto se omlouvám, ale vesnická pošta mě fakt zaskočila - netušila jsem, že je nějaký omezení, co se týče poštu odbavených balíků :-P
@rebelie ona to odůvodnila tím, že je na to sama /asi aby si nestrhla záda či co? :-P/ Takže já jak debil měla připravený hromadný podávací lístek, který tím pádem nešel použít a musela jsem vyplnit extra 5 podacích lístků :-/// a to ještě můžu být ráda, že je tu babička a hlídala nám malýho, protože tahat balíky a mít ještě na zádech v šátku prcka😝 ...no tak pěkně děkujem...a já myslela, že už budu mít volnej obývák ☹
chtěla jsem dát toto info i na slepičárnu, ale nejde mi web - to nefunguje jen mě ?
@crawler me taky slepicarna nejede :-/
Holky, nemate nektera nejaky kousek softshellu nazbyt? Nechci sit nic velkeho, jen nepromokave rukavice a zas objednavat veliky kus nechci, protoze to neceho vetsiho si fakt netroufam. Barva je mi jedno asi spis nejaka tmavsi, cerna,modra, seda..
@sussanah U softu jsou spis nedostatky 😀
@crawler TO JE FAKT SÍLA!!! To je fakt neskutečný. To si pak člověk nadává, proč je takovej idiot, že takovýhle věci dělá, co? 😖 😖 😖
Měla jsi 5 balíků poslat ty a 5 balíků za 10 minut manžel a pak zase 5 balíků ty nebo babička 😀 Nebo to má omezení 5 balíků na den celkem? 😖
@crawler no tak to je teda síla, s těmi 5 balíky ☹ to fakt naštve ☹ Doplatek bych ti taky poslala, až bude funkční tabulka, protože tam mám pořád 73.5 m červené teplákoviny místo 0,735m 🙂 to fakt platit nechci 😀 😀 😀 tož až to budeš mít nějak spočítaný, napiš to pls sem, ať to náhodou nezůstane nepovšimnuto na objednávce...
ale počítám s tím, že to tu bude tak ve středu 🙂 jako všechny balíky, co chodí 3 dny. Dnes to už asi nikam neodvezou a když jo, stejně to někde bude do pondělka ležet...když brzy, bude to tu v úterý 😀 😀 😀
@sussanah máš nějaký rozumný střih na ty palčáky?

@crawler Jak se ti vůbec šilo z toho "merina" a ostatních úpletů na stroji?