icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
21. okt 2011

@crawler Jak se ti vůbec šilo z toho "merina" a ostatních úpletů na stroji?

rebelie
21. okt 2011

@caramilla 😀 No, je to tak... ale stroj uklízíme, to už by fakt nebylo kde jíst... (U mě v těhotenství spotřeba čokolády spíš klesla, i když teď je to zas horší, tak uvidíme, co bude po porodu.)
@terezita No, vždyť jo, já taky jedla čokoládu na nervy - vyschla mi fixa na látku, pak jsem neměla čím kreslit na ten světlý flís - hrozný nervy a hrozná spotřeba čokolády... nevím, co budu dělat, až budu šít něco složitějšího...

caramilla
21. okt 2011

@daisyr Moc hezká ! Za nacpání kompletu na 1metr máš teda metál! 😀

sufik1
21. okt 2011

holky nestačím dočítat.
softky i ostatní výtvory super

@stassy já mám janome 990D a nemůžu si stěžovat. Plíny i 4 vrstvé vkládačky v poho. Regulace mi přijde ok a navlíká se mi líp jak Brother, který jsme měla půjčený předtím.

@ivuska.h a @terezita jsem mimo, co se má někde objevit na e-shopu?

přidávám něco z mylly a ještě oblíbené kulaté ptáky. Sloní plína je zatím rozšitá, ještě tahací uši, ale inovuju s kapsou na bříšku místo na zádech, uvidím, jak se osvědčí

caramilla
21. okt 2011

@sufik1 No, úžasné, obě dvě. Ti zelení ptáci jsou suprovní! 😉

terezita
21. okt 2011

@caramilla heh, chytam tve moresy.. ale uz jdu do pelechu.. jsem chtela dopatlat zase neco do konce a dalo mi to nejak zabrat.. 😝 vanocni komplet.. ale jeste je to nejake fadni.. 😝
@sufik1 velurove nazehlovacky.. plinky jsou paradni! 😵

denisocka
22. okt 2011

dobre ranko,neviem či si niekto pamata,ako som sa tu "chvalila" so zaplatami na kolienkach.... tak mi niekto poradil streč ihlu a ja že "načooo ,mne sa to nepara " a včera došiekl syn domov s teplačikami a moja snaha je v prdeli. porobili sa mu na tých zaplatach oka ako na silonkách 😢

crawler
22. okt 2011

@terezita prosím prosím o adresu!!!! vytiskla jsem si table a zjistila jsem, že jsi nenapsala adresu, kam poputuje hromadný balík Praha 🙂!!!!tabulky mi nefungují, takže jestli ji máš v nějaký jiný hromadce, tak to bohužel nezjistím!!!

caramilla: čoveče - nejhorší bylo zabalit Petkakon 🙂 velký krabice jsem zlikvidovala na hromadný balíky a ji jsem musela zabalit do 3 krabic, protože jen tyrkys.teplákovina a beran zabraly jednu celou :-/😝 😀
@daisyr úplně v poho - merino jsem šila obyč patkou obnitkovacím stehem, takže to se ani nekroutilo a že je látka pružná až až...čepičku jsem bohuželšila jen rovným a okraje se kroutí, ale na hlavě to není žádná hrůza 😉 jde to...beránek hodně pruží do šířky, ale taky v pohodě tím obnitkovacím stehem...pak to ještě vyzkouším i s overlockovou patkou a to už by mohlo být úplně tiptop🙂 jinak softka fakt nádherná! 😵

rebelie
22. okt 2011

Holky, prosím, poraďte, kdo používáte vkládačky z ručníků - jen jste to rozstřihli na obdelník 15*30cm, nebo jste to aspoň oentlovaly? A není ten obdelník moc široký? Nebo jste dělaly i vícevrstvé? Mám tu kupu starých ručníků a chci z nich udělat nějaké vkládačky, žínky a možná i 1-2 kalhotovky... Jo a drží na klasickém ručníkovém froté snapka? (Ještě mi nepřišel suchý zip a chci už šít 🙂.)

crawler
22. okt 2011

@terezita za chvíli jedeme na poštu, takže si musíte počkat na next round 😉 posílám balík k sufikovi a Tebe a spol teda necháme na příště 😉

caramilla
22. okt 2011

@terezita A já se tu chtěla v 1:45 zeptat, jestli je ještě někdo vzhůru nebo jsem sama (fakt! 😀 😀 😀), a pak jsem si řekla, že takovej druhej blázen těžko bude. Já jsem včera nic nešila, jen jsem uklízela a pekla bábovku, v 1:45 jsem dělala polevu 😀 😀 😀
@crawler Ona Terezka asi ještě spí po těžké noci 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
22. okt 2011

@caramilla nespim.. dite a muz me vyhnali v osm z postele.. 😝 😀 jsem jeste rychle varila a nezapinala pc..
a dite se tu uci zrovna kreslit destnik, aby ho mohla namalovat jeziskovi a on ho poznal.. 😅 😀
@crawler no snad to holky o den dyl prezijou.. 😀 😀 😀

terezita
22. okt 2011

a tady to vcerejsi dilko, ale neni to vubec videt.. jsou tam nasity okvetni listky, jsem vcera myslela, ze se tu udusim, kdyz jsem to vsechno opalovala.. 😝 a jeste to budu muset necim posit.. at je to zivejsi.. 😀

terezita
22. okt 2011

@rebelie z rucniku jsem vkladacky obsila overlockovym stehem (nebo cikcakem dvakrat kolem dokola), delala jsem 2-3 vrstvy. pozdej jsem na jednu stranu nasila flanel, bo to frote hnusne hrubne, tak aby mala nemela odrenou prdku.. 😅 ja mam vkladacky siroke 13cm.. (aby se mi vesly doBG, podle te si siju pliny..)
ja je sila z levnych ikeackych rucniku. na kalhotovky jsem dala 2 vrstvy plus do kroku dalsi 2.. snapka na tom drzi krasne.

kuna
22. okt 2011

achjo, rano jsem sem dala odpoved a neni tu....hmmmm 😖

Nechapu, jak stihate sit, hlidat deti a jeste tady toho tolik nakecat 😀

Sila jsem svou prvni plenu se suedecloth, no......zmetek se klouze a nejde k PULu prilepit, jako aksamit. Aksamit ja miluju , vytahnu si ho, kam potrebuju, to se SD nejde...no ale neva, nejak jsem to dala dohromady, zkusim casem vyfotit. Jen ji jeste dcera moc nepokrtila, zkusim dneska.

caramilla
22. okt 2011

@kuna Já zase aksamit nesnáším, že furt někam utíká... SD mám ráda, ten malinko pruží, takže drobné nepřesnosti se dají, ale fakt drobné, ale nikam neutíká a plenka pak není křivá jako s uteklým a různě natahovaným aksamitem. SD chce chvik. Šiju ho zásadně SD nahoru a PUL dolu, když jsem měla SD dole na zoubkách, tak to vůbec nešlo. Ale možná jsem měla blbě ten diferenciál, to jsem ještě nevěděla, co to je zač 😀

Manžel teď přišel, že se mu zorbil zip u bundy, a že chce do zítra novou bundu 😀 Takže dneska nespim 😀 😀 😀 A nevím, jak mám udělat střih, jak udělat kapsy, ach jo ☹

rebelie
22. okt 2011

@terezita Díky moc. Takže 13*30cm? Já potřebuju, aby se mi to hlavně ze začátku vlezlo do novoskladu... flanel pak asi kdyžtak došiju podle potřeby, mám stařičké ručníky a hrubé mi nepřijdou... a ty kalhotovky asi udělám 2 vrtsvy a zbytek dořeším vkládačkama, protože potřebuju, aby to dobře schlo... A mám střih na kalhotovku z Ottobre - je dobrý? A můžu ho pak použít i na flísáčky (ty už samozřejmě se sucháčem)?

crawler
22. okt 2011

Tak jsem totálně nasraná! ☹ Vytahali jsme s manžou všechny balíky na poštu ( 10 schodů a troje dveře) a když jsme šli naposled, tak na mě paní od přepážky - "paní, já vám odbavím maximálně 5 balíků!" já cože??? a ona, že jen ve všední den...a já jsem začala nadávat, že kdo to má stíhat ve všední den, když mají jen do 16,30 a manža se vrací domů v 5 nejdřív. Tak jsem hudrovala, byla jsem naštvaná nadmíru a nalifrovali jsme jí těch 5 největších :-P
Takže odešla:
Caramilla: BX0473537290X, 10,5kg, poštovné 115kč
hromadný k Sufikovi: BX0473537309X, 7,5kg, poštovné 100kč
hromadný Medvi11: BX0473537312X, 9,8kg, poštovné 100kč
Esteruska: BX0473537286X,7kg, poštovné 100kč
Petkakon - 1.ze 3 balíků: BX0473537272X, 11kg, poštovné 115Kč

Až mi půjdou tabulky, tak to do nich doplním. V 10hodin to odešlo, takže v pondělí to máte u sebe!
Next round ve čtvrtek - manžel si vzal dovču, protože jinak by nám tu ty bedny strašily nevím, jak dlouho 😝
Takže tímto se omlouvám, ale vesnická pošta mě fakt zaskočila - netušila jsem, že je nějaký omezení, co se týče poštu odbavených balíků :-P

rebelie
22. okt 2011

@crawler To je dost neuvěřitelný... fakt úžasný služby na té poště... My letos na táboře byli na poště, která měla otvírací dobu 8-16h a od 9 do 14:30 pauzu 😀. Měl druhých 5 poslat manžel, ne? To by se ta paní asi scvokla...

crawler
22. okt 2011

@rebelie ona to odůvodnila tím, že je na to sama /asi aby si nestrhla záda či co? :-P/ Takže já jak debil měla připravený hromadný podávací lístek, který tím pádem nešel použít a musela jsem vyplnit extra 5 podacích lístků :-/// a to ještě můžu být ráda, že je tu babička a hlídala nám malýho, protože tahat balíky a mít ještě na zádech v šátku prcka😝 ...no tak pěkně děkujem...a já myslela, že už budu mít volnej obývák ☹

rebelie
22. okt 2011

@crawler To je fakt praštěný, buď ať maj zavřeno, nebo otevřeno se vším všudy... takhle má člověk pocit, že mu nabízej něco extra, když tam jsou v sobotu a pak zjistí, že je to jako by tam nebyli...

crawler
22. okt 2011

chtěla jsem dát toto info i na slepičárnu, ale nejde mi web - to nefunguje jen mě ?

sussanah
22. okt 2011

@crawler me taky slepicarna nejede :-/

Holky, nemate nektera nejaky kousek softshellu nazbyt? Nechci sit nic velkeho, jen nepromokave rukavice a zas objednavat veliky kus nechci, protoze to neceho vetsiho si fakt netroufam. Barva je mi jedno asi spis nejaka tmavsi, cerna,modra, seda..

rebelie
22. okt 2011

@sussanah Já až mi přijde, tak určitě kus mít budu (černého), ale asi seženeš i u někoho z Brna, což bude možná snazší... ale kdyby se nikdo jiný neozval, tak se podělím.

sussanah
22. okt 2011

@rebelie dik, ono ja stejne nejsem z Brna, takze to asi bude muset byt postou tak i tak 🙂

rebelie
22. okt 2011

@sussanah Tak já kdyžtak dám (až tedy dojde z té hromadky, co dělá animal... pokud Ti někdo nenabídne něco dřív...).

sussanah
22. okt 2011

@animal ty mas hromadnou objednavku na softshell? Az ti dojde a pokud bys mela nejake prebytky, mysli na me prosim. Potrebuji jen kousek na palcaky pro mladeho, diky 🙂

caramilla
22. okt 2011

@sussanah U softu jsou spis nedostatky 😀

@crawler TO JE FAKT SÍLA!!! To je fakt neskutečný. To si pak člověk nadává, proč je takovej idiot, že takovýhle věci dělá, co? 😖 😖 😖
Měla jsi 5 balíků poslat ty a 5 balíků za 10 minut manžel a pak zase 5 balíků ty nebo babička 😀 Nebo to má omezení 5 balíků na den celkem? 😖

caramilla
22. okt 2011

@crawler Doplatek ale asi pošlu, až bude tabulka dodělaná, ne? Nemám tam tyrkysový výplněk, naopak tam mám ten bordó, není tam ještě střižné🙂 Proč ti ty dokumenty vlastně nejdou?

medvi11
22. okt 2011

@crawler no tak to je teda síla, s těmi 5 balíky ☹ to fakt naštve ☹ Doplatek bych ti taky poslala, až bude funkční tabulka, protože tam mám pořád 73.5 m červené teplákoviny místo 0,735m 🙂 to fakt platit nechci 😀 😀 😀 tož až to budeš mít nějak spočítaný, napiš to pls sem, ať to náhodou nezůstane nepovšimnuto na objednávce...

ale počítám s tím, že to tu bude tak ve středu 🙂 jako všechny balíky, co chodí 3 dny. Dnes to už asi nikam neodvezou a když jo, stejně to někde bude do pondělka ležet...když brzy, bude to tu v úterý 😀 😀 😀

@sussanah máš nějaký rozumný střih na ty palčáky?