icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
6. aug 2014

@elentari tož mi napiš co, jak velký, a tak 😉 díky

anastazieb
6. aug 2014

@macin73 dvojitě, jen u kalhotek pro miminka ho zahýbám dole. Ale někdy to udělá hezký efekt, třeba na rukávech a tak.

crawler
6. aug 2014

@evaon to jsou lišky-teda myslím😀 ale nafotit je šlo strašně špatně- v reálu jsou ták krásné,ale prostě červená nafotit nešla - je to takové zamželé do žluta...Jo a to jsou dveře do stodoly - dřív jsem si nevšimla, že jako pozadí to bude pěkné😵
@zojec ano ano, krom tedy těch ozubených koleček - ty jsou z lillestof😉
@bury
@zuzu_epona
@koki_melo šmankote holky díky -se červenám 😵 No ono to dělá fakt to pozadí . dřív jsem všechno fotila na parapetu na bílé čtvrtce,která je dost malá, takže se mi to tam nikdy pořádně nevešlo...teď jsem vyběhla ven a pověsila na ta nová ramínka a rozdíl to je,nicméně spousta práce přede mnou - musím si konečně nastudovat manuál k fotáku,abych taky uměla fotit jinak než na automatický režim😀no však to znáte...čas nějak chybí😀
@pillinka á,tak možná odpověděl už někdo jiný, nemám dočteno, takže můžeš i na obyč stroji,ale šij cikcakem (entl). podstatné pro kalhoty na látkovku je vyšší sed a širší přes zadeček. pokud máš obyčejný střih na tepláčky,tak jen zvedni zadní díl a můžeš tam všít klínek- to stačí k tomu aby padly, bohužel žádný oficiální střih nevím...jedině v časopisech ottobre - projít na netu a objednat to konkrétní číslo...ale levněji tě vyjde rozpárat staré tepláčky,obkreslit a udělat ty úpravy,jak jsem psala
@alenf to body je nádherný😵fialoví tučnoši byli moji nejoblíbenější😵

@macin73 no vida,zase díra v mém šicím vzdělání - netušila jsem,že to jde jinak než dvojitě😀
@bordino ráno jsem poslala tu stuhu😉

crawler
6. aug 2014

@evaon jo, já už vím,ty jsi myslela ty velryby...jsem trubka...no to je fakt nádherná látka😵

kuna
6. aug 2014

@pillinka vsechny jsme zacinaly na obyc stroji. Nektere stroje maji tzv falesny overlockovy steh, ktery je pruzny a jeste ti zacisti sev. To hacisteni ale u upletu neni nutne, nepare se. Podstatne je, aby ten steh, kterym sijes, byl pruzny. Uplety se taky dost tahaji, jestli chces sit vic, pouvazuj o zakoupeni kracejici patky. Latku pak podava rovnomerne, nekrci se to a nevlni.

koki_melo
6. aug 2014

Ženy HELP!
Chci šít holkám bundičky-kabátky na podzim a chtěla bych je podšít beranem. V jakých velikostech mám stříhat vršek a podšívku? Podšívku ve velikosti, kterou nosí a vršek o číslo větší? Ď. 🙂

jitu22
6. aug 2014

@koki_melo @macin73 jo tak, já myslela dvojitě jako celý patent ještě ohrnutý (ty jelení x ty červené,kde je jednoduše). To pak drží líp a i se mi to víc líbí. Ale zase je větší spotřeba. /plně jednoduše jako jen 1 vrstvu si moc neumím představit, jak by to vypadalo (podle mě by se to nahoře časem tlemilo) a drželo (myslím, že moc ne).

jitu22
6. aug 2014

@koki_melo nešila bych o číslo větší (to by Ti vyšlo neproporčně - např. skoro stejně široké rukávy, ale o několik cm delší), ale přidávala bych po všech stranách několik mm navíc. Dělala jsem to tak u mikiny podšité mikroplyšem a fungovalo to dobře.

aamonka
6. aug 2014

ahojte sikulky, dlhsie sledujem vase krasne vytvory. ja sa zacinam ucit sit na starej mamininej masini, na vas sa nedotiahnem asi nikdy. chcem sa vas ale spytat, kde kupujete tie krasne detske latky? vdaka

koki_melo
6. aug 2014

@jitu22 díky, zkusím a uvidíme, jak to dopadne 🙂.
S tím patentem jsem to nepochopila, jak je to myšleno, protože jednu vrstvu patentu si vůbec neumím představit. Já šiju vysoký, aby dobře držel a netáhlo na prdku a dovnitř dávám měkkou gumu.

petkasv
6. aug 2014

Něco zase ode mě 😀

anastazieb
6. aug 2014

@jitu22 @koki_melo s tím patentem, já dávám jednu vrstvu u těch nejmenších miminčích věcí, a nahoře to kousek zahnu a prošiju dvojjehlou... Stejně tak třeba na rukávech někdy, ale je to sraní...

katkaela
6. aug 2014

Pri dnešnom šití som vyhodila poistky v polke domu, lebo mi "vybuchla" žiarovka v stroji 😀 A toto bol výsledok...

katkaela
6. aug 2014

@petkasv Moc sa mi páči to lemovanie tým veselým prúžkom🙂. Ako to drží tie lemy, keď to máš len lemovací pruh strihnutý pozdĺžne? Chela som to tiež niekde aplikovať, ale bála som sa že to nebude dostatočne pružné.

argo1
6. aug 2014

@katkaela krásné tílko! 🙂

macin73
6. aug 2014

@katkaela super tílko na super postavě... 😝 😎

katkaela
6. aug 2014

@kamishek no ten zvislý pruh je tiež "vyrobený" zošitím zbytkov. A duhové prúžky som niekde videla, že boli skladom...len už neviem kde, sakriš....

terezita
6. aug 2014

taky prihazuju dnesni vytvory, finisuju pred dovolenou.. orlikojc nova katata a triko pro em., jsem matkou roku, bo je zuuzuuu 😝
@macin73 ja siju takhle dvojite, ale ten pas je siroky a pokud je to volne, tak ohnu jeste jednou jako jitu na tech fotkach. pro nasivani toho pasu plati pravidlo, ze by mel mit dylku 2/3 obvodu katat, pak to drzi. zatim se mi to osvedcilo.
@koki_melo kdyz siju s podsivkou, tak podsivku delam vetsinou bez svovych pridavku. pokud budes futrovat beranem, tak bych asi o krapet strih rozsirila, pokud neni uz predem mega siroky.. 😅
@katkaela paradni napad! libi!

katkaela
6. aug 2014

@macin73 našla som nedávno recept na skvelú domácu bezvaječnú čokoládovú zmrzlinu bez použitia a som si dnes urobila a teraz ju tu vyžieram, tak neviem ako to s tou mojou postavou dopadne, ehm...no brucho už musím aj tak zaťahovať:-/

a_lexa
6. aug 2014

@petkasv kočičkové body je fakt parádní. 🙂
@katkaela moc pěkné tílko. A souhlasím s @macin73 luxusní postava.
@terezita žužu tričko je božííííí 😵

caramilla
6. aug 2014

@terezita boží, budete na dovče za hvězdu. My dnes byli celý den po návštěvách, takže já tu bundu povezu na dovolenou asi v dílech a s jehlou a nití v kabelce 😀 😀 😀

Máma + táta + ségra se vrátili z Indonésie, brácha + rodina lezou po sopkách...
Dnes jsem byla u našich a moc zajímavé zážitky, usoudila jsem, že mi to takto fotky + video + vyprávění stačí, možná kdyby mi to bylo málo, si můžu stříkat sprejem na kytky rosu a bude 😀

caramilla
6. aug 2014

@katkaela já tě žeru! 😵

caramilla
6. aug 2014

@alenf 😀 Boží, všechno! 😀

alenf
7. aug 2014

@crawler ďakujem,len už z tých tučniakov nemám,čo je škoda,to bolo len taký kúsok 50x50cm a aj v oranžovej.
@koki_melo strihaj všetko rovnaké,podšívané veci sa musia zhodovať,len by som volila očosi väčšiu veľkosť,lebo ten baranek je dosť hrubý,aby hneď bundičky nemali ako keby presne (na telo)ušité.🙂
@terezita krásne sú🙂
@caramilla ďakujem 😀

kuna
7. aug 2014

@terezita chtela bych mit doma tvou syslirnu a cit pro kombinaci latek!

petkasv
7. aug 2014

@katkaela ono to pruží krásně ve všech směrech, R. už toho má takhle triko a dobrý 🙂 ničeho se neboj, je to hned veselejší 🙂 a tvoje triko je super 🙂

papajka7
7. aug 2014

@aamonka detivbavlnke,bubulakovo,peknevecicky 😉

koki_melo
7. aug 2014

@terezita krásné!!! Kdyby mi nebylo trapný pajcovat, tak tě pajcnu hned! 😀 😀 😀

A jen pro zajímavost, prodávají se ti ta trička dobře nebo je to pro lidi moc divoký? Podle mě je to pecka, ale věřím, že zbytek světa jsou konzervy...

petkasv
7. aug 2014

Jedny lístečky 🙂 fotila Butuška 😀

crawler
7. aug 2014

@koki_melo já jsem manželovi podšívala beranem mikču a dělala jsem to tak, že u podšívky jsem nedávala na šev přídavky...ještě jsem neměla kráčející ani OL,takže jak se to tahalo, tak jsem někde měla stejně toho berana přebytek...😀