icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
7. aug 2014

DÍKY všem za beraní poradenství, ještě to promyslím, jak to udělat. Každopádně stříhat teda podšívku jen o přídavky menší.
@petkasv šuší paní šuší 😉

koki_melo
7. aug 2014

JEDNOLÍCE, DVĚ TEPLÁKOVKY A NĚJAKÉ DŽÍNOVINY - PIDI HROMÁDKA.

Holky, dělám pidi hromádku na výše uvedené, víceméně pro vlastní spotřebu a přátelé, pokud byste měl někdo zájem, pošlu link. Uzávěrka je zítra, případně po naplnění minima.

javyb
7. aug 2014

@koki_melo můžu poprosit odkaz na tabulku? díky🙂

petkasv
7. aug 2014

@koki_melo díky, díky, velikost L takže není pro mě 😀

koki_melo
7. aug 2014

@petkasv A já si říkala, že ti pěkně sedí. Já nemám ráda obtažená trička 😀

petkasv
7. aug 2014

@koki_melo no sedí 😀 vzadu je stažené izolepou 😀 😀 😀

terezita
7. aug 2014

@koki_melo ty barevný mizi většinou hned. Mam par stalych zakaznic co se na ne vrací 😊 jen moje matinka je z nich nestastna,bo nezvlada,kdyz je Em jak kanarek a kupuje ji v lidlu jednobarevna 😁
@kuna a furt je latek jako.. 😁
@petkasv sikovna fotografka!

kamishek
7. aug 2014

@katkaela já ty tvoje trička žeru 😵 nechceš svou osobní pajcku? Mám pocit, že si životně nutně důležitě musím pro sebe ušít trika v podobných designech 😀 Nevím, jak to děláš, ale je to přesně ten styl, co bych nosila až bych brečela, jen nemám takové nápady 🙄 (a momentálně teda ani náladu sednout ke stroji 😔 )
A nevadí při nošení tolik švů na tom svislém pruhu?

argo1
7. aug 2014

@kuna Naprostý souhlas! @terezita vymýšlí famósní kombinace.... která že mozková hemisféra to má na starosti? 😉 Pravá? tak tu nemám 😀

mehlo
7. aug 2014

@katkaela úžasné tílko a úžasná postava!!
@terezita žužu tričko skvěléé

terezita
7. aug 2014

@kuna jsem chtěla napsat ze je latek málo,ale telefon si to vyložil po svém..
@argo1 jaj,to netusim 😁 ze začátku jsem se musela taky premahat,bylo mi to az moc barevne.. Ted kdyz jsem dodelala to zuzu triko,prijde mi moc strohé 😁 bych tam jeste něco lupla.. 😉

bordino
7. aug 2014

Holky dáváte bambus do sušičky?

palosek
7. aug 2014

@bordino dávám, opakovaně, leginy se holkam ani nehly. 😉

kuna
7. aug 2014

@terezita prosimte,pouzivas na ty svoje posledni trika (jak mas to raglanove se stahovacima rukavkama a to zeleno-zviratkovo-pruhovane) nejaky uni strih, ktery si upravis, nebo jsou na ne primo strihy?

terezita
7. aug 2014

@kuna ja si střih koupila, jmenuje se lina a je to ebook. Ale da se to snadno upravit,ale na to jsem byla lina.. 😁

katkaela
7. aug 2014

@kamishek Kludne si pre seba opajcuj 😀 Mne tie švi tam nevadia, ale možno niekomu citlivejšiemu by mohli. Ja to šijem len na obyčajnom stroji overlokovým stehom, ale začínam po 3 rokoch vážne uvažovať, že si konečne ten skutočný overlock kúpim...

kamishek
7. aug 2014

@katkaela díky za svolení, využiju ho 😀 a overlock si kup, s tím, jak šiješ, si ho více než zasloužíš 😉

petkasv
7. aug 2014

@bordino zákaznice dávají a pohoda 🙂

caramilla
7. aug 2014

@petkasv šikula 😀

caramilla
7. aug 2014

@katkaela col si zaslouzis 😀
@bordino bambus naopak zasadne do susicky, nadherne ho zmenke a vyzehli. Ze snury mame sporady jako prkno, ale ze susky se mazlim uz, kdyz to vytahuju 😀

terezita
7. aug 2014

tak prihodim jeste jedno trico, berusky si vybrala em.

caramilla
7. aug 2014

@terezita opet nadhera! To uz sijes na zimu? 😕

terezita
7. aug 2014

@caramilla este ne, to teprv prijde 😅 (na zimu mi chybi v syslirne latky.. 😀). nejak neverim, ze budeme mit na dofci furt jen hic, rok co rok jezdime ve stejnem terminu a je vzdycky chladno..

nufanek
7. aug 2014

Dievcata, chcem sa opytat, co pouzivate do teplackov na pas. Patenty alebo aj bavlneny uplet? Dakujem

terezita
7. aug 2014

@nufanek oboje,ale zalezi na stari dítka. U vetsich davam dovnitř jeste gumu.

caramilla
7. aug 2014

@terezita kdyz dosiju bundu, bude hic 😀 😀 😀

bury
7. aug 2014

Holky co šijete látkové slipovky prosím o radu. Po dvou letech mi dorazila MS 😝 používám kalíšek a dřív jsem používala klasickou slipovku. Ale hrozně mi to teď vadí - mám pocit, že jsem pořád zapařená. Takže bych si "spíchla" slipovky. Mám tu na plenky aksamit, pak bambusový fleece. Není to moc vrstev, když k tomu dám ještě nějakej hezkej úplet? Rozměr cca 16x16 - trošku zaoblím ty rohy. Je to reálný? Díky moc.

crawler
7. aug 2014

@bury však jukni na mé složení...flís je teda pouze jako savé jádro - ne po celé ploše...
http://www.fler.cz/zbozi/intimka-slipova-vlozka...

crawler
7. aug 2014

@terezita 😵 😵 😵 dokonalý 😵 a co je ten malý puntíček - ten je nááádherný😵

kuna
7. aug 2014

@terezita diky a normalne jsi me privedla na myslenku, ze si ebooky budu prat k narozkam, Vanocum....treba tchani celkem casto tapou, manzel pak sonduje, co bych chtela a nejhorsi je, ze ja nechci nic 🙂. Teda chtela bych milion veci, ale ty si musim vybrat sama. Takhle poslu seznam, co se mi libi a pak budu jen cekat, co mi prijde 🙂.