Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna dobrý nápad s mrazenými jablkami, fakt by ma nenapadlo
@terezita ty to máš zmáknutý, já na něj občas pomyslím teoreticky a ty už máš vybraný i soubor programů 😀. Ale ta cena je nářez, proč až tak drahý? V čem jsou horší ty levnější, třeba tento bráška? http://eshop.brother-czech.cz/domaci-vysivaci-s...
@a_lexa cvikla je dobrá odšťavená spolu s jablkami alebo mrkvou - fajnotka
@macin73 Já mám taky obyč Singer - teda koupený před 8 lety, takže to ještě není žádná rachotina jako dnes. Ale má taky jen cikcak, rovnosteh a tím končím, takže k Vánocům mám slíbený nový rovnosteh a myslím, že mi bude stačit Brother BN 27. Doufám, že na pár ozdobných stehů na kaťata pro malou to bude stačit nebo ty koukáš po něčem ještě víc vychytanějším?
@kveta007 Nene, já mám Brother NV10, když jsem ho vybírala, tak jsem ještě pokukovala po NV30 a NV50 (tady je porovnání http://www.sici-stroje-brother.cz/cache/stroje/...), ale nechtěla jsem si vymýšlet (a manžel tenkrát řekl, že stejně bych většinu stehů nevyužila)... no teď už vím, že jo, ale stroj mám zánovní, tak mám smůlu 😕.
@kveta007 Já mám toho brothera BN27.
Co mi vadí:
málo stehů (ale jde to)
není regulace přítlaku patky!!! a to je dost průšvih
horní podávání a automatický odstřih nitě, ale to u téhle cenové kategorie nenajdeš
Ale jinak celkem spolehlivý stroj. Po 3 letech mi odešel pedál...
prostě mechanika. Za mě rozhodně spolehlivější než elektronické stroje. Ale je to víc humpolácké. I když proti mojí veritasce předtím to byl megarozdíl.
Ja mam asi 80 stehu...a zase si nedelejte iluze, ze je to vyhra v loterii...co material, to je potreba ladit napeti hore i dole, aby ten steh byl hezky...je s tom sr....jako s dvojjehlou, takze je vyuzivam minimalne...
ahojte, poradite mi? spominala sa tu dvojihla ...mam Janome 920-tku, docitala som sa, ze sa na nej da sit dvojihlou .. mam ju len polroka a nikdy som dvojihlou nesila...potrebujem na sitie dvojihlou aj specialnu patku?
@genkai271 tady je můj článek o dvojjehle 😉 http://www.fler.cz/blog/dvojjehla-27640
@anfei
@a_lexa
@petkasv
@betelgeuzz
@bury
@bordino
@crawler
@anastazieb
@caramilla
holky děkuji moc 😵 zatím jsem s nimi nestihla nic udělat, tak je nosím jen tak obroubené 😀 ale asi je tedy založím, i když právě tahle délka mi naprosto vyhovuje jelikož mám schované kolena,
ještě mě napadlo založit je a dát tam fialovou krajku, co myslíte ??
@macin73 děkuji, já právě měla taky jen 1,5 metru, původně jsem myslela že ušiju dlouhou sukni a pak jsem zjistila, že se mi tam tenhle střih na šaty vejde, akorát zadní díl živůtku jsem měla místo ze dvou dílů tak ze čtyř , bylo tip top 😀
Holky, brácha si z čongawebu objednal tmavě modrý habutai, ale je spíše hodně tmavě fialový. Je toho 5,5m. Prodá za 1200 i s dopravou. Nemáte některá zájem?
@sufik1 Já šiju jen pro svoje děti, takže by mi asi ta 27 stačila. Přítlak patky teď na té Singrovce taky nemám a zatím mi nechyběla - neměla jsem porovnání, abych věděla, že mi chybět má. 🙂 Já byla šťastná při koupi kráčející patky, že šití bylo najednou o něčem jiném. 😉
@macin73 No, ono to tak ale většinou bývá, že člověk vybere u čehokoliv lepší model a pak používá takové ty klasické programy (viz. myčky nádobí, apod.), takže se ani nedivím, že ti tak manžel argumentoval, ale tam těch vyšívacích stehů oproti tomu mýmu Singru opravdu moc není.
@kveta007 já ten BN 27 mám a v pohodě. Předtím jsem šila na 30 let starém stroji Neckermann ze Západního Německa 😀 přítlak patky mi taky nechybí, protože jsem to nikdy neměla. Super je k němu kráčející patka. Ozdobné stehy nevyužívám vůbec - mám kluky. Jen by se mi líbil jeden navíc - takovej klučičí - jak dávala odkaz
@macin73 , tak ten u IN 30,50 - v první řadě poslední.
@anastazieb
@koki_melo
baby,dakujem,kupim si dvojihlu a mozem skusat svoje "nervy" :D...ako keby ma moji chlapi neskusali az az 😀
@jitu22 vypadá super! Já šila narychlo spacáček taky, ale teda oproti tvému jsem ho vyloženě odflákla 🙂
a k tomu bambusu...myslíš, že by z něj šlo povlečení, stačil by povlak na polštář? J. se strašně potí hlava, polštářů jsme vyzkoušeli milion a napadlo mě zkusit bambusový povlak...

@soso dvojjehlu můžeš kombinovat se všemi stehy, jediné omezení je celková šířka stehu. Super třeba vypadá tříkroký cikcak s různobarevnými nitěmi, vlnlvky...