icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
8. aug 2014

@katkaela to vyzera dobre🙂

alenf
8. aug 2014

@katkaela odkial mas tie kvetinky?

olivka84
8. aug 2014

@katkaela nádherne sijes tie tvoje tricka su uzasne ani by ma nenapadlo ze to je doma site a bez overlocku len na stroji fakt klobuk dolu

katkaela
8. aug 2014

@evaon parádna, tie kvety s tam úplne super!🙂

evaon
8. aug 2014

@caramilla
Ja robim uuuplne rovnako ako @zojec a nikdy sa mi nic nepokazilo. A este mozno drobnost, ze ja vzdy davam nove viecka.

katkaela
8. aug 2014

@alenf kupovala som na unuodesign a myslím, že som vedy kúpila posledných 1,5 m. Ale ešte som ich videla na latkychameleon. Je to taký trošku hrubší úplet, alebo tenká teplákovina, neviem ako to nazvať, proste tá rubová strana je ako nepočesaná teplákovina, ale je to veľmi príjemné.

katkaela
8. aug 2014

@olivka84 Ďakujem, už to mám asi tak nejak vychytané z detských tričiek 🙂

caramilla
8. aug 2014

@evaon bomba!
@kveta007 díky za reference. S těmi jablky souhlas, právě... a já pak se snažím dávat bio a to se člověk nedoplatí a navíc je to dovoz až z druhé polokoule, takže lepší zamrazit, budeme muset vyjíst zmrzky, aby se to tam všelo, ještě snad budou i nějaké maliny 😵
@katkaela nejen tílko super, ale ta fotka je úžasná!

macin73
8. aug 2014

@katkaela Tílko super, ten nápad s tím pruhem pod prsy se mi moc líbí... a holky jsou úžasné. Ale musela jsem se znovu podívat na Tvůj věk, vypadáš na fotce jak holčička 😎

katkaela
8. aug 2014

@caramilla No fotené v detskom pokojíku a Eliška mala nejakú tulivú náladu a Olivi sa samozrejme musela tiež zúčastniť 🙂
Inak k tým presnídavkam...ja si povarím ovocie, rozmixujem, nalejem do Avent kelímkov a dávam do mražáku. Sterilovanie v skleničkách sa mi nikdy nepodarilo, tie viečka od babylove skleničiek nejak nedržali 😒

katkaela
8. aug 2014

@macin73 To len málo látky bolo, tak som zase improvizovala.
Neviem čím to je, ale dnes som proste za dieťa...vyšli sme si tak dnes všetci na prechádzku po dedine, mala som na sebe tieto kraťasy a to oranžové tielko, čo som predtým sem dávala a jedna babka, povedal manželovi, že si najskor myslela, že má 3 deti 😀

koki_melo
8. aug 2014

@katkaela Krása! A postavička jako lusk 😵 .

terezita
8. aug 2014

@katkaela paradni tricko 🙂 a krasne modelky si vychovavas! 😵

ja jeste prihodim foto prdelacku na modelovi, zatim s focenim nedela takove cavyky jako em.. 😀

stassy
8. aug 2014

@lillyzelvicka Promiň, ale mě díky těm barevným dílům kalhoty připadají, jak když přes ně má slečna obléknuté spoďáry 😀 😀 😀

koki_melo
8. aug 2014

@terezita Achich Orlajz, sekne mu to 😉

evaon
9. aug 2014

@katkaela Fakt krasa 😵 😵

kuna
9. aug 2014

@caramilla klidne jabka zamraz, neznici se . Moje babicka je vzdycky naplatkovala a zamrazila na strudl a ten byl vzdycky dobry.

crawler
9. aug 2014

@katkaela týjo, Ty jsi jak jejich starší ségra - postavu máš jako holčička 😵

crawler
9. aug 2014

@macin73 napsalas to samé, vypadá to, že opisuju 😀

@terezita @macin73 @sufik1 @anfei @sinala @kveta007 @lenasss děvčata, střihy farbenmix mi dorazí na začátku týdne tak mi můžete lifrovat své fakturační údaje na: bakesova.eva@seznam.cz

díky 😉
PLUS případně, kdybyste měla některá zájem o kousek stuhy z FM, tak pište k tomu, cena:44kč/m vč. DPH

kuna
9. aug 2014

@bordino ty jedes! Vse paradni!

@koki_melo pajc se poved' 🙂 Holky nikdo neprehlidne 🙂 (bez tricek by urco zapadly v davu 🙂 )

@katkaela tilko dobry, ale to tvoje bricho...to chci taky!!!

@evaon majitelka ma vkus, ty kyticky jsou na bunde moc hezke! A bunda sama o sobe taky, ja chci kazdy rok sit stojacek a kapuci zvlast a vzdycy se na to vykaslu 🙂

katka82
9. aug 2014

@caramilla já dělávala tyhle přesnídávky: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=134154 😉 ale už nevím jak dlouho mi vydrželi 😅
@katkaela ty babylove skleničky jsou na prd 😝 na zavařování jsou dobrý od Hello přesnídávek 😉

kuna
9. aug 2014

@terezita vis, co me stve? Ze jsem toho sveho chlapecka nemela az po tobe a @caramilla 😀 😀 . Ted vas pajcovat uz nemuzu, ve vel 86/92 by to vypadalo blbe 🙂

Jinak je hrozne, jak se tu siri nemoc touha po novem sicim stroji. Ja jsem proti COL vicemene imunni, ale jak projizdim nemecke sici weby, tak mam cim dal vic pocit, ze nemuzu dlouho prezit bez vysivaciho stroje 😀. Potrebuju naockovat nejake protilatky! (Celkem dobre funguje mutturalla, ta dela "jen" aplikace).

saaralota
9. aug 2014

Jeden tip na šití..."zásobníky" na zeleninu, dneska to na mě vyskočilo někde na netu... http://www.goodshomedesign.com/bring-innovation... Jen mě teda pobavila velikost, cibule a česnek ok, ale na brambory...už vidím, co by to muselo být za pytel, aby nám to stačilo 🙂.

snowwitch
9. aug 2014

@caramilla Mě vydržely přesnídávky bez problému 3/4 roku (než se snědly)....jen jsem po zavaření zkontrolovala, jestli se víčka chytla....no a samozřejmě je třeba mít správné skleničky, ale to ty určitě víš.
@bordino Krásně ses připravila na trh....myslím, že dětem nic nezbyde 😀
@katkaela Krásné tílko a postavu závidím, k tomuhle se dopracovat je můj cíl 😉

zuzkasim
9. aug 2014

@caramilla Dělávám tuším 5 litrů přesnídávky (náš největší hrnec) a do něj nasypu obvykle půl kila cukru, jak je potřeba, když je ovoce sladké, tak míň. Nepřijde mi to hrozné, vím, co jsem si tam dala a chutná všem 3 dětem. U nás je to na dlouho jediný cukr, který do sebe ta mimina dostanou🙂 Sestřenice ještě sladila stévií, ale co jsem si v obchodě všimla, je to dost drahé. Přesnídávky pak steriluju cca 15 minut, za těch zhruba 7 let, co jsem je vařila, se mi nezkazila žádná. Zato masozeleninové příkrmy, které jsem se snažila zavařit si na dovolenou asi 2x, se zkazily všechny, takže ty už nedělám.

Jinak jste holky pilné, krásně šijete, stihla jsem jen olajkovat fotky. Já mám dovolenou, chodili jsme po horách a bylo to super, úžasný relax pro celou rodinu.

sinala
9. aug 2014

@caramilla rozvař jabka a broskve a zavař 30 minut na 100 C a vydrží to. Když dobře zavaříš není třeba ani cukr , ani sůl.

sinala
9. aug 2014

@caramilla na 80 je málo. Normálně se uvádí 20 minut na 100, ale když to nejsou meruňky, borůvky nebo švestky jako kompot, tak to protáhnu a nic se nkazí. S alkoholem nemám dobrou zkušenost, povidla mi chytly plíseň, ale ty nebyly zavařené. A myslím, že doma máš odborníka 😀

sinala
9. aug 2014

@macin73 já jsem už šila s texturovanými nitěmi, s 1000 , dala jsem siťku a to kolečko nahoru a dobré. U kony jsem dala jen síťku a taky dobré. Ta síťka je nutná a trochu jsem jí ohla, aby nečouhala nad nit

terezita
9. aug 2014

@kuna jako ten je můj sen! Vysivaci stroj a k němu série milli zwergenschoen.. Nádhera! Tak jestli bude někdy treti dítko, tak třeba za mateřskou /porodne.. Ale prijde mi to uz docela nářez,ony zacinaj na 25k.. 😝

jitu22
10. aug 2014

@caramilla přesnídávku bez cukru jsem vařila pro Vojtu, nezkazila se jediná. Poslední dojídala letos Týnka (po 2 letech) Skleničky myju v myčce a vyplachuju vroucí vodou, víčka vytřu lihem (vodkou, rumem...) a pak steriluju v troubě. Recept mi visí na blogu 2 roky (asi 9tis. návštěv) a zatím byla negativní reference jen jedna a to u mixu s jahodami. Ale ty jsou na plíseň prevít.