icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
12. aug 2014

@koki_melo další soutěž je super nápad a prosím tě, pro debila, co PŘESNĚ se má sinale posílat? Já zachytila, že látka, ale vy tady s originalitou... 😀

sufik1
12. aug 2014

@koki_melo já jsem pro každou špatnost
@crawler já suchý kašel léčím tak, že z něj udělám vlhký. Kašleš sice pořád, ale už se nedusíš a nebolí to. Takže spousta mlíka s medem, to zahleňuje. JInak vincentka, ale to pro prcka asi ne. A pak šťáva z cibule s medem nebo s cukrem.
@bordino poslat cokoliv od šití, co by se mohlo hodit. Počínaje špendlíky konče u kilometru softu 😀

jitu22
12. aug 2014

@bordino mně ta originalita ostatních dost děsí. Já jsem zaznamenala, že nějaká šicí drobnost, která by se mohla hodit. Tak jsem poslala šicí drobnost, která by se mohla hodit. A od té doby se obávám zveřejnění, že vyhraju cenu o největšího trapáka a lakomce soutěže 😖 Ale já než bych vymyslela a zrealizovala něco originálního, tak by byl prosinec. Vzhledem k tomu, že dobře umím zejména plínky a ty, jak doufám, Sinala ještě dlouho nevyužije

koki_melo
12. aug 2014

@jitu22 prosim te, trapak jsem ja, protoze jsem zapomnela. A je jedno, co posles, nejde vuuubec o hodnotu.

macin73
12. aug 2014

@koki_melo ježkovy voči, já furt nic nevymyslela a hlavně pro mě dojít na poštu je zatím scifi... ale pokusím se to nějak sfouknout... 😕

koki_melo
12. aug 2014

A slibuju, ze pristi soutez bude o "jednodussi" ceny 😉

a_lexa
12. aug 2014

@betelgeuzz prcek mi to s vodou nevypije 😝 takže jsem právě musela na lžičku s něčim fakt sladkym a pak dostal standardně mléko. (bez mlíka mi neusne) 😀. A ani jsem to nemohla rozmíchat ve skleničce čaje, protože to v něm cítil a nechtěl ho, nebo vypil sotva čtvrtku a já neměla kontrolu kolik toho do sebe dostal. A přesně jak píšeš- taky jsem jednou dala na lžičku a měla jsem to všechno v obličeji. 😉

terezita
12. aug 2014

Ja sinale taky jeste neposlala,budu moct az koncem srpna,do te doby jsem v tahu..

kuna
12. aug 2014

@koki_melo já jsem pro 🙂. Akorát se bojím, že se neshodneme na předloze. Nebo by se to mohlo pojmout volněji, např. tričko s aplikací a dotyčná by si předlohu vybrala sama a pak dala foto origoš a pajc 🙂

koki_melo
12. aug 2014

@kuna a pak budeme hlasovat o nejlepsi pajc? Muze byt 😉
Ale bude treba domyslet pravidla...jako ze tam treba musi byt aplikace atd. aby to meli vsichni stejne tezke. Ale zas nekdo nema aplikace rad, tak proc jej s tim orudit, ze? Tak sup vsichni sem nazory a komentare 😉

jitu22
12. aug 2014

jde to udělat úplně jednoduše - pajcni, koho chceš, bude se hádat originál a kdo se netrefí, dostane černý puntík. Moc kreativní dneska nejsem 😖

sufik1
12. aug 2014

@koki_melo mě se líbí najdi si originál, pajcni to.
Podmínky např.:
věc musí obsahovat např. :
stužku, zip, aplikaci, kapucu, volánek, úplet, plátno... prostě dáme třeba 10 bodů a z toho 5 musí být splněno...

koki_melo
12. aug 2014

@sufik1 paci sa mi to 😉

kuna
12. aug 2014

@sufik1 to je dobrý nápad, to se mi taky páči!

koki_melo
12. aug 2014

TRAMTADADA, CHCETE DALSI SOUTEZ?
Kdo souhlasi at lajkne 😉
Zatim jen pruzkum, pravidla doladime. Hralo by se o titul "PANI PAJCKA".
Soutezici si najde komercni model, ktery by mel obsahovat xy predepsanych znaku - aplikace, podsivka, snurka, zip, 2druhy latek, knoflik/cvok..co si dohodnem a autorka jej co nejverneji pajcne. Uspesnost pajcu se hodnoti prostrednictvim "paciku". Aby nelajkovali vsichni vsem vsechno, tak kazdy bude mit jen 5/10 moznosti lajknout. Fotky by byly anonymni, aby se nepacikovalo dle oblibenosti-to je na zvazeni, protoze bych opet nemohla soutezit a tedy vyhrat 😀. Kazdopadne bych to administrovala, to nic neni. Vyherce by dostal treba...1,5m lille dle vlastniho vyberu? Rekneme, ze zapisne by bylo 50kc ( predpokladam, ze darek pro Kamcu stal vcetne posty tolik a vic).
Kdo chce hrat at opacikuje, dovolenkari po navratu 😉.

sinala
12. aug 2014

@jitu22 divila by ses, ale co jsem zatím dostala, to jsem buď chtěla nebo se mi to náramně hodí 😀

@bordino a kilometr softu můžeš klidně poslat 😀 😀 😀

bordino
12. aug 2014

@sinala ne, že bych ho ve skříni neměla, ale bylo by drahý poštovný 😀

kamishek
12. aug 2014

@koki_melo to je fakt dobrý nápad a líbí se mi moc 🙂 ovšem s mou neschopností dostat se k šití i toho, co potřebuju už celkem urgentně, se rovnou vzdávám účasti 😒 ale moc se těším, co všechno vytvoříte, tak vás budu bedlivě sledovat 😎

papajka7
12. aug 2014

@koki_melo a slovensko sa moze zucasnit ?

betelgeuzz
12. aug 2014

@a_lexa aha, tak holky to v klidu pijí. Já ani neřeším, kolik toho vypijí. Když v noci kašlou, nakapu příslušný počet kapek do asi 1 dcl, ony dají pár hltů a za chvilku v klidu spí. Fakt dobře zabírá.

bury
12. aug 2014

@koki_melo - já se tentokráte určitě nezúčastním, ale moc se těším.... ale tak nějak se přimlouvám, aby byl výherce odměněn tak jako @sinala 😉 já nevím, ale přijde mi to prostě hezký posílat dárečky a myslím, že pro sinalu to musí bejt super, když otvírá obálku a těší, co tam bude. určitě je to víc, než kus látky 😉 nemyslím peněžní hodnotou, ale takovou tou lidskou 😉
taky byl fajn nápad, že jsme měli přijet sinalu navštívit, ale to bych třeba já velice těžce realizovala, protože myslím, že dál, než já už nikdo nebydlí 😀 😀 😀 😀

jitu22
12. aug 2014

@koki_melo a co se bude hodnotit? Vystižení stylu originálu, přesnost kopie nebo "hezkost" předlohy? Já abych podle toho začala promýšlet, co si vyberu 🙂
A taky se mi líbí pidi dárečky, přijde mi to milé 🙂

javyb
12. aug 2014

Holky, prosím, objednáváte někdo z DaWandy?

koki_melo
12. aug 2014

@bury jo, darecky jsou super, ale vis jak...realitazace je narocnejsi. Jinak souhlas, kus hadru nema dusi...takze dalsi napady jsou vitany. JO A ZROVNA ME NAPADLA VANOCNI "SOUTEZ" 😉

koki_melo
12. aug 2014

@jitu22 dobre postrehy. Bohuzel vzhledem k tomu, ze se bude lajlovat, tak tezko ovlivnit, zda nekdo lajkne obyc tricko s Peppou, jen proto, ze je to peppa, kterou kazdy zna a skvela aplikace no-name motyla bude opomenuta...ale zas z toho nechci delat vedecke forum...proto by tam byl ten minimalni pocet "povinnych prvku". A nebo se nebude lajkovat, ale prvnich pet/deset obdrzi sestupne body 5-4-3-2-1/10-9-8-atd. Jen navrhujte a vymyslejte, neni to moje soutez, ale nase soutez.

majka0777
Odpoveď bola odstránená
kuna
12. aug 2014

@koki_melo já bych to nechala na lajkování, je to jednodušší a do pravidel se napíše, abysme se snažily nevyšilovat z peppiny a fakt porovnávat, jak se povedla kopie 🙂. Jen bych byla benevolentní u výběru látky, těžko budu shánět tu stejnou kostičkovanou, jak má někdo na deutsch webu 🙂

macin73
12. aug 2014

@koki_melo nápad super, ale já se taky zdržím... potřebuju našít obyč věci pro děti a prostě mi není dáno... holky mám na prázdninách a buď kvílí malý (asi bříško), nebo já (záda, hlava) a skóre mizivé... tak se nebudu s dovolením stresovat ještě více, pokud bych se účastnila 😕

elentari
12. aug 2014

@crawler u suchého kašle hlavně zvlhčovat vzduch - když jsme jako malé měly suchý kašel, tatínek přinesl plynovou bombu s vařičem a v místnosti nám naši nechávali (pod dozorem, samozřejmě) odpařovat vodu v hrnci - prý už jsme po chvilce přestaly ze spaní sýpat. Já jsem prckovi dala do pokoje rychlovarku a několikrát v ní uvařila vodu. Jestli vykašlává, tak se mi tussin moc neosvědčil, neboť prcek se snažil v noci vykašlávat, ale jak to ten tussin tlumil, tak se akorát "dusil" - ne jako dusil dusil, ale prostě mu to nešlo vykašlat a kašlal a kašlal... ale musíte to zkusit. Zas mě přijde zbytečné, jestli hezky vykašlává, tak ten proces zase něčím tlumit. A taky se má hodně zvlhčovat sliznice. Prý, jelikož je vlastně kašel jen "následek" nemoci, ne nemoc, tak je lepší ho léčit teplým čajem s medem než sirupy... ale to ještě není úplně odzkoušené, nedávno jsem to někde četla...

palosek
12. aug 2014

@koki_melo nápady máš super, já soutěž laikla, ale momentálně nic nestíhám. Děti me i segry porostly, potřebují novou skolkovybavu. Tyhle sukynky jsem sila i se střihem hodinu a půl a pak jsem valila na návštěvu.... A to nemám usit pro mimi kamarádky, kde máme jet v pondělí....mezitim mám jeste čtyři ranní dvanáctky :p Rychlovycvak sukynek pro kamarádky slečinky.