Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo dekuju, takovy titul 🙂. Ale napadlo me, ze tentokrat muzu dat fotky na web zase ja, at to muze byt anonymni a ty muzes soutezit naplno. Ja muzu soutezit stejne i tak, akorat nebudu lajkovat, protoze budu vedet, kdo co poslal.
A napadlo me ty podminky bodovat- napr. je treba splnit 5 bodu z 10, ale treba slozitejsi aplikace muze byt za 3 body, protoze je to tezsi, nez nasit knofliky.
@kuna dobry napad s tim, ze zverejnovatel nebude lajkovat. 😉. Tim padem to klido zverejnim
Jen tapu, zda rozlisovat slozitost aplikaci, at to nedelame zbytecne slozite a nediskvalifikujeme ty, co nemaj radi aplikace.
Btw. mam v merku superpajc saka ze zary- zadna aplikace, zadny zip, ale pritom je superuzo 😉. Ale to teda nemam do souteze, nicmene je 3x lepsi nez Mickey 😉
Po vikendu doladim podminky a od 1.9. muzeme soutezit. A dala bych na to mesic 😉. A nekdy od pulky rijna vanocni soutez. Snad se napad bude libit.
Holky, vše krásné!!! 😉
A teď jdu pro radu, máte některá parní troubu? Myslím takovou tu vestavnou, buď samostatně nebo v kombinaci s horkovzdušnou? Jak ji využíváte? Láká mě to, ale přemýšlím, zda budu dostatečně využívat....
@daisyr Taky jsem o ní uvažovala, ale nakonec jsem do ní nešla a jsem ráda. Myslím, že u ní je hlavní nedostatek nutnost čištění po každém použití a ne vždy je to uživatelsky příjemné. Já si připlatila za pyrolytické čištění a je to super. Zatím jsem teda využila jednou, ale trouba byla jako nová.
Holky, omlouvám se za mimo-šicí dotaz, ale nemáte někdo Römer Kidfix XP SICT? Měla bych pár otázek - klidně IP. Díky.
@koki_melo s tou soutěží...mě přijde na prd (nezlob se!!!),když někdo by měl povýšit pajc nad originál..to je pak strašně těžko hodnotitelný a neumím si to ani moc představit...nejsnazší je hodnotit, kdo se úkolu zhostil nejlíp a nejblíž se přiblížil originálu...však víme, že když 2 dělají totéž, není to totéž,ale když každá bude vědět, že vylepšením získá nejspíš body navíc, tak každá bude vymýšlet a vymýšlet až z toho ani nebude pajc,ale originální tvorba😀 nevím, je to jen můj názor...
@crawler stejne ve finale vyhraje pajcla zuzu Peppina 😀.
Videla bych to tak, ze budou ty predepsane prvky, bez nich fotka nepujde do souteze (treba z 10 prvku musi byt 4) a pak se udeli 5-1 bod.Vzdy to bude subjektivni, rada lidi pravidla necte, tak je ani nechci nutit pocitat knofle a zipy. At je to soutez pro radost a srandu. Me minule obcas mrzelo, ze se prskalo, ze je to nespravedlive, ze holky kamuflovaly atd.
@crawler já jí ještě nemám právě že se rozhoduji mezi Römer Kidfix XP SICT http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?zbozi... a Cybex Solution X2-FIX https://www.mall.cz/autosedacky-15-36kg/cybex-s.... Teď koukám, že prckovi jsou 4 roky, tak to máte dobré, já jsem zvědavá, jak malý vezme jen 3bodový pás. ☹ Doufám, že se nebude vyvlékat. Jsou mu 2roky a 4měsíce.
dievčence dakujem za rady okolo tych materiálov na nohavičky a tieločká,dačo teda pohľadám za rozumné ceny,dúfam,že nájdem🙂
@a_lexa no,tak my máme tuhle: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?zbozi...
no ale každopádně - Fanoušek do ní šel ve 4 a čtvrt roku a no problém, ale nevím nevím před 3.rokem do 3-bodového. my předtím kupovali tu,co je mezi vajíčkem a do 15kg a tam byl ještě 5-bodový a fakt až v momentě, kdy mu byla malá, jsme koupili novou...
@a_lexa dá se dokoupit ještě doplňující pás a ten se připne křížem. Viděla jsem u kámošky, naše vydržela v sedačce 9 - 18 do 4,5 roku, takže zkušenost nemám.
@a_lexa neříkej mi že ve dvou a půl letech měří kolem 100cm (podmínka je prostě aby dítě melo víc jak 95cm) a váží kolem 15kg, to je přeci blbost, Bětka má ve 3,5 14,5kg a měří 95cm kdyby neměla těch 95cm nekoupim v žádném případě tuhle sedačku ale přechodovou, protože za 1.vé když bude mít dítě pod těch 90cm a ty prudce zabrzdíž tak dítě na pásu minimálně sedřeš na krku, nebo naopak uškrtíš, a to předpokládám nechceš ☹
@a_lexa ale souhlasím s holkama, že ve 2,5 letech mi příjde na sedačku 15 - 36 kg brzo (pokud to není extra obřík). my jsme taky museli koupit druhou 9 - 18, protože mladší vyrostla z vajíčka a starší byla na 15 - 36 malá. Koupili jsme od švagra používanou, nová se mi kupovat nechtěla.
@betelgeuzz dokoupení delšího pásu není pro mě řešení - prcek se nevejde váhově. Sedačky tété kategorie jsou jen do 18kg!!
@a_lexa tak pak se na tuhle 15-36 dá koupit přídavný pás, který se připne křížem, jmenuje se Belt up (tuším), stojí asi 700.. Dítě se pak nevyvlékne tak jednoduše a při spánku mu nepadá hlava.
@anastazieb to je zajímavé - díky za info. Já mám podobný systém pro 5ti bodový pás(aby se dítě samo nevyvlékalo) a vůbec jsem netušila že něco takového existuje i pro 3bodový. Jdu to nastudovat. 🙂

@jieff Krásná trika 😵 Nad tím zarolovaným okrajem jsem už taky párkrát uvažovala. Mám tu jedno triko ze sekáče, co má něco podobného, ale ani tak jsem se k tomu ještě neodhodlala.
@katka82 Ty jedeš teda 🙂 A to tvoje triko je super - krásná látka 😵