icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

betelgeuzz
15. aug 2014

@a_lexa já myslela pás do té sedačky 15 - 36, aby se dítě nevyvlékalo.

crawler
15. aug 2014

@a_lexa tak to jsem neznala ten přídavný pás, tak to pořiď k té 3-bodové sedačce a máš to - prckovi tam bude pohodlně, bude mít prostor a ty budeš mít klid, protože bude mít 5-bodový - z toho se nevyvlékne😉

a_lexa
15. aug 2014

@betelgeuzz Aha, já myslela nějaký prodlužovací 😅 Promiň. Nevěděla jsem že něco takového existuje. 🙂

a_lexa
15. aug 2014

@petkasv No jenže on je ten pultík je taky jen do 18kg. ☹ Já jsem právě přemýšlela že bych i šla do nějaké 9-36kg, kde jsou pětibodové pásy (nebo pultík), ale ty jsou také jen do 18kg a pak se vydají a poutá jen tím 3.bodovým, takže pro mě je to zbytečná investice. To raději fakt koupím tu 15-36kg.

a_lexa
15. aug 2014

@sinala jejda vyvléká se pořád?? Nestraš mě. Já se právě bojím i toho, když usne a mírně se přibrzdí, že ho ten pás vahou pustí dolů, že se nezasekne. ☹ Ale určitě si zjistím něco o tom pásu a asi ho pořídím. Já jezdím fakt téměř denně a sama s prckem, takže ho za jízdy určitě nemohu v sedačce přidržovat nebo polohovat a okamžitě zastavit se také hned všude nedá. Mám z toho už týden co to řeším hlavu v pejru. 😢

javyb
15. aug 2014

@a_lexa já jsem starší dávala do sedačky 15-36kg ve 2 letech a 3m, měla 16kg a 99cm, nevyvlíkala se vůbec - začla s tím až teď a to bude mít v září 4 - kdybys našla ten přídavný pás, hoď mi prosím odkaz🙂 díky🙂

javyb
15. aug 2014

@a_lexa díky🙂

a_lexa
15. aug 2014

@javyb Jani, tady jsou české stránky s infem: http://www.beltupp.com/czech/ 🙂

javyb
15. aug 2014

@a_lexa super🙂

petkasv
15. aug 2014

@a_lexa no jo to je fakt situace na hov... to je fakg blby,my jsme opacny pripad Rozarka v 19ti mesicich jezdila ve vajicku 😉

koki_melo
15. aug 2014

Mame Romer Extensafix, ma integrovany pas do 25kil. Ale ma spatne testy, isofix testovali v aute bez iso a dite, ktere melo byt na vnitrnim pase pripoutali velkym pasem, takze notne sedacka nemohla projit. I presto, stala 7,5tis a nabizeli nam vraceni penez kvuli tomu testu, tak jsme si ji nechali a nemenila bych. Nema ve svych parametrech konkurenci. Na podzim uvede Romer novinku, nahradu za tuto, kterou stahli jen kvuli blbymu testu, byt jej spolehlive vyvratili.
Nesla bych do kompromisu, radsi 5tis za sedacku nez maler s deckem, ktere z ni vypadne nebo se priskrti. Za rok se mine vic penez za kraviny nez za zdravi. Treba za Lille 😀

a_lexa
15. aug 2014

@koki_melo 5ti bododový pás do 25kg je super a než malér, tak si ráda připlatím, ale bohužel já nemám v autě oko pro Top Tether, který je u této sedačky nutností. ☹
@petkasv do 19m ve vajíčku 😨 - tak to je úžasné, to bych taky brala 🙂

a_lexa
15. aug 2014

@koki_melo teď jsem i koukala na oficiální vyjádření Britaxu, a tu sedačku stáhli z prodeje a ukončili výrobu. 😒, i to, že si za tím výrobkem stojí. Takže už není ani nikde v prodeji a bohužel do podzimu čekat nemohu.

sinala
15. aug 2014

@a_lexa to zase ne, když usne, tak se nevyvlíkne, on se vyvlíká vědomě, ale hlavně na těch delších trasách.

sinala
15. aug 2014

@petkasv ono u těch velkých dětí je to opravdu problém, my ji taky koupili brzo, prottože do pětibodové sedačky , co jsme měli,se už nevešel, trčela mu hlava 😀 a kupovat na pár měsíců o fous větší, to se nám taky nechtělo

koki_melo
15. aug 2014

@a_lexa ja vim, ze ji stahli ☹. Ony jsou docela orisek ty sedacky. Preju dobry vyber!

zuzimia
15. aug 2014

@a_lexa
My mame tuto a je super

http://www.babybee.sk/p/716/kiddy_comfort_pro_n...

kupila som od ruky vo vybornom stave. Mala sa ani nevyvlieka, da sa polohovat, ale ajpri sedacej polohe jej nekvacka hlava - nemenila by som. A uz ju pouzivame viac ako rok a rezerva je este obrovska.

kveta007
15. aug 2014

Měla bych dotaz na maminky školkových dětí - jakým způsobem značíte dětem oblečení do školky? U nás se prý musí povinně oblečení popsat jak jménem, tak přidělenou značkou. Oblečení, které nemá štítek, na který by se to dalo napsat, tak prý na rub přilepit leukoplast a napsat na to. 😝 Chtěla jsem V. našít tepláčky a trička, ale nevím, z čeho cedulky zvolit, aby ho to vevnitř neškrábalo. Nebo máte osvědčené jiné tipy? Děkuji.

kuna
15. aug 2014

@kveta007 mivaji v galanterkach, akorat ten popisovacnje na hov..., lepsi obyc tenka lihovka http://www.galanterka.cz/index.php?page=75&podp...

bordino
15. aug 2014

@kveta007 já kupovala hotové štítky... ale nakonec jsem to dala ze začátku na pár kousků jenom, ona Jola má dost nezaměnitelné oblečení, tak to nikdo neřešil ;)

kuna
15. aug 2014

@a_lexa znama takto taky davala 2,5l to nejvetsi sedacky. To jsou proste ty velke deti. Nejdriv me taky napadla pultikova, ale pak jsem si precetla, ze ma skoro 18kg. Koupila bych ten pas, jak radi holky. Ja jsem shodou okolnosto zrovna ted kupovala pro nejstarsi cybex solution q-fix. Je dost prostorna, s rostoucim ditkem se rozsiruje, takze mu bude i v tech 12 letech. A co mam u cybex rada je polohovaci operka hlavy. Nekdo (i prodavacka v obchode) tvrdi, ze je to prkotina, ale prave pri spanku si muze dite oprit hlavicku dozadu a nepada mu na hrudnik.

palosek
15. aug 2014

@kveta007 u nás to taky nebylo třeba popisovat 😀 Učitelky říkaly, že naše 100% poznají 😀 😀 😀 Jen papučky, ty jsme fakt podepsali 😉

terezita
15. aug 2014

@kuna tahle ceka na Em v praglu,jsme ji zrovna minuly týden objednavali ;)
@kveta007 taky jsme měli popsáno par hadriku zpočátku a pak nebylo třeba,oblečení bylo rozpoznatelne.. :D

anastazieb
15. aug 2014

@kveta007 ja obcas prisivam normalne kousek bilyho upletu (nebo jinyho svetlyho) dovnitr do obleceni a na to se to pak da napsat.

zuzkasim
15. aug 2014

@kveta007 Vzhledem k tomu, že u většiny věcí naše školka vyžadovala i poutka (tepláky, pyžama a samozřejmě bundy), tak jsem našívala poutka z keprovky a na ty jsem napsala křestní jméno (máme ne tak často užívaná jména) fixou na textil. Značka se stejně další školní rok po přechodu do jiné třídy změnila, někdy se děti přesouvaly do jiných tříd i během roku.

lanka
15. aug 2014

@kveta007 U nás se funguje na nažehlovacích záplatách. Na ni fixou na textil nakreslím značku (naši vlastní) holky po sobě oblečení dědí a učitelky už jsou zvyklé. (velikostně jim to zaměňuje jen manžel a tam nepomůže ani svěcená voda - že je díte v bundě s rukávy po lokty... občas nevím kam dal oči)
Nažehlím a hotovo. Nevýhodou je odpadávání po nějaké době. Ale většinu oblečení stejně žehlím, takže když byly opravdu malé, tak jsem se na to víc soustředila a po praní pro jistotu přejela.. teď když jim odpadne tak to tak nějak moc neřešíme. Obě jsou celkem pečlivky a opatrné. Zatím jsem jediná kdo ztratil rukavice já 😀

a_lexa
15. aug 2014

@kuna fůů, tak jsem už byla rozhodnutá pro Römer kidfix xp sict - díky tomu systému XP-PAD , který v případě čelního nárazu odvádí až 30 % energie z oblasti krku dítete. A teď jsi vrátila co hry Cybex - původně jsem chtěla SOLUTION X2-FIX 2014, ale přišla mi méně prostorná než Römer - zato Solution Q-FIX jde i do šířky. 🙂 Z toho Cybexu se mi právě líbí, že když se zvedá hlavová část, tak se zároveň zvedá i ramení část. U Römeru se zvedá pouze ta hlavová opěrka, ale zase má ten XP-PAD. Chjo. Každopádně díky za info. 😉

macin73
15. aug 2014

@kveta007 Taky to teď budu řešit, musí mít vše popsané. Mám koupenou tu sadu, co dávala odkaz K., snad to bude fungovat. U nás naštěstí stačí třeba jen začátek příjmení, máme dlouhé příjmení a hlavně holky budou věci po sobě dědit, taky abych to pak nemusela přepisovat... A časem třeba nebudou štítky třeba, minimálně u toho mnou šitého 😉

kuna
16. aug 2014

@a_lexa to mi povidej, ja mam pocit, ze furt resim autosedacky 🙂. Divala jsem se na ten roemer, nevedela jsem, co je ten xp pad. Na obrazku to vypada jako polstrovani, neslo by to kdyztak z neceho pevnejsiho usit? A ty bocni ochrany ma ten cybex taky. Pro me byl prave rozhodujici faktor i toy, ze ji fakt vydrzi dlouho, ze se rozsiruje. Ve druhem aute mame kiddy cruisefix a ta je o dost uzsi. Myslim, ze s tou jsem prestrelila a casem ji bude tesna. To me prave tehdy zblbla prodavacka, ktera ji vychvalila (jo, je taky dobra, ale ta cybexka se mi libi vic). Preju rychle rozhodnuti, ja mam sedacku vzdycky tak na tyden, cucim na testy, hledam recenze... 😀 😀