icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
18. aug 2014

@crawler a jak se upravuje kapuce? Je někde návod?

palosek
18. aug 2014

@evaon ty barevně pruhované softky...to je super nápad na využití odstřižků 😉 A jsou krásně veselé 🙂 😀

betelgeuzz
18. aug 2014

@crawler bunda nádherná. 🙂

argo1
18. aug 2014

@crawler Ještěrková bunda je úžo! A černou plínku bych hned brala jako hodobóžovou (mít tak holčičku)
@ucitelka70 Oboustranná mikča je super. Ale myslíš, že se ty letadla časem nevytahají?
@jemi Malej je švihák, moc mu to v "džínách" sluší
@betelgeuzz smekám před tvojí trpělivostí a precizností. 🙂
souhlasím s @bury - trpělivost by se měla kupovat v hromadkách 🙂

argo1
18. aug 2014

a ode mě heroický výkon s aplikací a ruční přišitím softu k batohu. aneb "Nemám ráda Pokémony" 😀 Poprvé jsem použila vlizelín, poprvé jsem dělala aplikaci z více kousků. A můj malej bagrista je spokojenej, jen jsem ještě chtěla dokreslit kabinu, ale to on už nechce ... 😎

sinala
18. aug 2014

@argo1 tak to se Ti povedlo

a_lexa
18. aug 2014

@crawler wow, tak ta bunda je naprosto božská. 😵 😵
@ucitelka70 krásné krásné krásné a ten zip po celé délce vypadá efektně. 🙂

ucitelka70
19. aug 2014

@argo1 neriešim teraz, čo bude časom, ak sa vytiahne, bude mať ako pyžamový vrch, dokonca dva :D

crawler
19. aug 2014

@sinala návod teda žádný neznám, ale můžu Ti to lehce načrtnout, ale až bude Linda spát, teď mě nenechá😉 těžký to není 😉

sinala
19. aug 2014

@crawler to budeš hodná, dík 🙂

genkai271
19. aug 2014

@crawler - odkial je ta krasna zirafkova latka?

crawler
19. aug 2014

@genkai271 myllymuksut- u vás na SK látky tohoto dodavatele prodává babulakovo.sk,ale nevím, zda mají i tuto, kdyby ne, tak mi písni do IP 😉

alenf
19. aug 2014

@crawler a co stoji m?

a_lexa
19. aug 2014

Holky, prosím o radu - chtěla bych ušít polodupky a bodyčko dle ottobre pro novorozence - kamarádce se narodilo mimčo a nechci jít s prázdnou 🙂 - ona látkuje, tak se chci zeptat, jestli střihy vel. 56 jsou na látkovku, nebo mám přidat nějaký cm??

zuzkasim
19. aug 2014

@a_lexa Já tedy bodýčka dělala na délku podle těch, co mi doma zrovna dobře seděly, ale asi bych volila spíš vel. 62 nebo 68, ze začátku to prckovi vydrží třeba jen 3 týdny, mě bylo líto šít tak prťavé věci na tu chvilinku. Nebo bych přidala ten extendor, ať to využije déle🙂

petkasv
19. aug 2014

@a_lexa já teda nevim ale ott má nějakou velikost 56, myslím, že většina těch střihů začíná na 65, ale co já vím tak Ott počítá s látkovou plenou na většině oblečků 🙂

bury
19. aug 2014

@a_lexa - myslím, že je to široký dost, ale jak píše @zuzkasim - spíš bych ušila něco většího, ať to dýl vydrží a hlavně takhle ze začátku toho má většinou každej celkem dost 😉 náš starší měl 56 fakt chvilinku, narodil se velký 😉

a_lexa
19. aug 2014

@zuzkasim Extendor mě nenapadl díky 😉 no ona má teď malá velikost 50, tak by jí to vydržet i mohlo 🙂
@petkasv jj, mají právě i 56 - jak bodyna, tak i kamašky nebo polodupky. Dokonce mají i vel. 50 🙂 Tak to je super, že počítají s látkovou pletnou - díky. Já jsem právě studovala ty jejich fotky, ale poznám z toho houby. 😅

crawler
19. aug 2014

@a_lexa ott. mívá střihy spíš větší, takže si myslím,že 56 pojme i látkovku 😉

anfei
19. aug 2014

@crawler ta bunda je boží! Mě jiné než zelené ještěrky neoslovily, ale tohle je paráda 😵
@argo1 tak to smekám, do toho bych nešla 😉

koki_melo
19. aug 2014

SOUTĚŽ!!!!!!!!!!!!!!!
TIPY A NÁPADY NA POVINNÉ PRVKY.

Holky, prosím o tipy na povinné prvky do soutěže, ať mi pak nevyčítáte, že jsem vymyslela něco těžkého nebo blbého 😝.
Pro připomenutí, soutěžilo by se v pajcování, soutěžící si vybere svůj vzor a ten pajcne, vzor musí obsahovat xy z celkového počtu povinných prvků. Všichni soutěžící bodují pět nejlepších pajců 5-1 bodem, pajc s nejvyšším počtem bodů vyhrává. Fotografie jsou anonymní, výhra se dořeší - buď látka nebo opět dárečky 😉
..................................................................................................................

Povinné prvky:
*zip
*knoflík/druk
*3 druhy látek
*aplikace alespoň 5x5cm (štítek se nepočítá)
*volánek/kanýrek
*řasení/žabičkování
*tkanice/stahovací systém s průchodkami
*podšívka
*kapsy
*našitá stužka
*
*
*
🙂 děkuji

zojec
20. aug 2014

ja nestiham nic, ani sit, ani citat.. ale na sutaz od @koki_melo sa tesim :D musim posit nejake darceky, idem pokukat net co bude vhodny pajc :D :D inak z tych povinnych prvkov bude podla mna uplne stacit jeden 😉

mariast
20. aug 2014

ja len vyvalujem oci ake ste vsetky sikovne... nadherne...

kuna
20. aug 2014

@ucitelka70 paradni souprava, ja mam ty uplety z wendy zafixovane, ze jsou tak na pyzama, ale toto vypada fakt dobre!

@crawler ta bunda je uzasna!

@koki_melo ty uz tam mas snad vsechny prvky obsazene, me uz nic nenapada 🙂

kuna
20. aug 2014

@a_lexa a ostani, koupila jsem ten ochranny navlek na pas, co sem davala @argo1 a moc se mi to libi, neposouva se a urcite zmirni pripadne zraneni

a_lexa
20. aug 2014

@kuna a z čeho to je prosím tě vyrobené? Nějaká pěna? A dává se to na hrudníček?

petkasv
20. aug 2014

@koki_melo prosím tě, všechny ty prvky, které si teď vypsala na tom jednom oblečku musí být????? Nebo si můžu vybrat a musí jich tam být alespoň 5? protože jestli tam budou všechny, které tu vypisuješ můžeme se dostat až za hranice kýče 😝 😝 😝

petkasv
20. aug 2014

@koki_melo jj už mi to docvaklo xy prvků z tolika 😀 😀 😀 potřebuju čas, je ráno a já už nestíhám 😀

jieff
20. aug 2014

@koki_melo ja bych se jako kuna pridala k jednomu max dvema prvkum.nevim jestli bych nasla vhodny objekt k pajcovani s vice prvky.taky bych rada sila neco co se mi libi🙂

koki_melo
20. aug 2014

@petkasv Hehe, kdyby tam měly být všechny prvky, tak mi z toho vychází asi skafandr s řasenými rukávy 😀

Holky, povinné prvky jste navrhovaly samy 😀. Klidně můžeme dát jen dva, což splní všichni a je to. Já bych to taky nedramatizovala, jen ať pak zas někde neremcá, že je to nespravedlivé a vyhrálo tričko s našitým kolečkem 😀

A JEŠTĚ TEDA FORMA VÝHRY...LÁTKA NEBO DÁREČKY?