Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler bunda nádherná. 🙂
@crawler Ještěrková bunda je úžo! A černou plínku bych hned brala jako hodobóžovou (mít tak holčičku)
@ucitelka70 Oboustranná mikča je super. Ale myslíš, že se ty letadla časem nevytahají?
@jemi Malej je švihák, moc mu to v "džínách" sluší
@betelgeuzz smekám před tvojí trpělivostí a precizností. 🙂
souhlasím s @bury - trpělivost by se měla kupovat v hromadkách 🙂
@crawler wow, tak ta bunda je naprosto božská. 😵 😵
@ucitelka70 krásné krásné krásné a ten zip po celé délce vypadá efektně. 🙂
@argo1 neriešim teraz, čo bude časom, ak sa vytiahne, bude mať ako pyžamový vrch, dokonca dva :D
Holky, prosím o radu - chtěla bych ušít polodupky a bodyčko dle ottobre pro novorozence - kamarádce se narodilo mimčo a nechci jít s prázdnou 🙂 - ona látkuje, tak se chci zeptat, jestli střihy vel. 56 jsou na látkovku, nebo mám přidat nějaký cm??
@zuzkasim Extendor mě nenapadl díky 😉 no ona má teď malá velikost 50, tak by jí to vydržet i mohlo 🙂
@petkasv jj, mají právě i 56 - jak bodyna, tak i kamašky nebo polodupky. Dokonce mají i vel. 50 🙂 Tak to je super, že počítají s látkovou pletnou - díky. Já jsem právě studovala ty jejich fotky, ale poznám z toho houby. 😅
SOUTĚŽ!!!!!!!!!!!!!!!
TIPY A NÁPADY NA POVINNÉ PRVKY.
Holky, prosím o tipy na povinné prvky do soutěže, ať mi pak nevyčítáte, že jsem vymyslela něco těžkého nebo blbého 😝.
Pro připomenutí, soutěžilo by se v pajcování, soutěžící si vybere svůj vzor a ten pajcne, vzor musí obsahovat xy z celkového počtu povinných prvků. Všichni soutěžící bodují pět nejlepších pajců 5-1 bodem, pajc s nejvyšším počtem bodů vyhrává. Fotografie jsou anonymní, výhra se dořeší - buď látka nebo opět dárečky 😉
..................................................................................................................
Povinné prvky:
*zip
*knoflík/druk
*3 druhy látek
*aplikace alespoň 5x5cm (štítek se nepočítá)
*volánek/kanýrek
*řasení/žabičkování
*tkanice/stahovací systém s průchodkami
*podšívka
*kapsy
*našitá stužka
*
*
*
🙂 děkuji
ja len vyvalujem oci ake ste vsetky sikovne... nadherne...
@ucitelka70 paradni souprava, ja mam ty uplety z wendy zafixovane, ze jsou tak na pyzama, ale toto vypada fakt dobre!
@crawler ta bunda je uzasna!
@koki_melo ty uz tam mas snad vsechny prvky obsazene, me uz nic nenapada 🙂
@petkasv Hehe, kdyby tam měly být všechny prvky, tak mi z toho vychází asi skafandr s řasenými rukávy 😀
Holky, povinné prvky jste navrhovaly samy 😀. Klidně můžeme dát jen dva, což splní všichni a je to. Já bych to taky nedramatizovala, jen ať pak zas někde neremcá, že je to nespravedlivé a vyhrálo tričko s našitým kolečkem 😀
A JEŠTĚ TEDA FORMA VÝHRY...LÁTKA NEBO DÁREČKY?

@crawler a jak se upravuje kapuce? Je někde návod?