icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
18. aug 2014

@evaon krasne, az oci prechazeji, jak je to takto na hromade 😀 . Ja jsem uz pomalu zacla premyslet, kolik vlastne mam softu a jestli doobjednam...

@soso mas to precizne usite a vyber latek je perfektni! Taky ooocham nad oblackovou 😉

petkasv
18. aug 2014

@stassy šiješ jednu a nemáš to došitý a už to chtějí další a další 😀

mamata
18. aug 2014

info pro všechny, v produktservisu se zase objevil úplet jeans, v černé i v modré barvě

sinala
18. aug 2014

@alenf myslím, že do 20

betelgeuzz
18. aug 2014

Tak na tomhle jsem pracovala celý rok, teda průběžně, nějakou dobu jsem na to ani nešáhla a ten druhý kousek jsem pak dala za 2 měsíce.

zuzkasim
18. aug 2014

@betelgeuzz Nádherné! Zrovna nedávno jsem u sestřenice taky obdivovala ručně vyšitou halenu ke kroji a malované mašle k čepci. To jsou věci, které se pak dědí po několik generací.

kveta007
18. aug 2014

@zuzkasim Tak to jo - asi bych na dovču do Krkonoš taky spíš brala klasický sporťák než golfky.

anastazieb
18. aug 2014

@petkasv přehrnovací nohavice se teď taky chystám šít, mám je už léta na jedněch vlněnohedvábných kamaškách a teď jsem to nabídla zákaznici, abych nemusela šít ťapky 😀

bordino
18. aug 2014

@anastazieb mě tu leží jedny bambusový gaťky s přehrnem už asi 3 neděle a smutně čekají, kdo je vyfotí 🙂

kamishek
18. aug 2014

můj plodný víkend - ušila jsem si až 2 kusy oblečení 😀
leginy jsou podle Ottobre střihu, ale jsou mi trošku široké od kolen dolů, tak je budu muset ještě zúžit
sukně na mě v různých variacích několikrát vykoukla na jednom blogu, tak jsem už prostě nevydržela a musela si ušít jednu vlastní 😅

zabza40
18. aug 2014

Holky kdo jste měl ten jeans úplet z Produkservisu jaký je ? Chci ho objednat.

mamata
18. aug 2014

@zabza40 je super, holka z nich má krátký i dlouhý legíny, nosí je pořád, já mám na doma 3/4 a taky super, má to ten riflový vzhled, vyperu vysuším, zas natáhnu

sinala
18. aug 2014

@kamishek sukně super 😉

crawler
18. aug 2014

@kamishek moc hezký 😵😵😵obojí bych brala

zirka
18. aug 2014

Dievcence pouziva niektora na sitie lyocelove nite? Dostala som darom velke spule na OL,akurat ze nie su polyesterove a ja netusim,ako sa to bude spravat. Kazda rada draha,takze dopredu dik za prispevky 😀

crawler
18. aug 2014

Tak jsem dneska zase porodila něco nového😀

Softshellka má kapsy na zip a protože tam skoro nejsou vidět, tak jsem na taháčky našila stužky FM, aby je dítko snadno našlo a rozeplo, kapuca po celém obvodu stahovací - úžasně se mi osvědčila na té Iškově softce s limetkovýma ještěrkama šité před rokem.

bury
18. aug 2014

@crawler - tsííí jo - ta bunda je super 😉

mamata
18. aug 2014

@crawler bunda mooc pěkná, gatě taky, ale ta černá plína je úúúúúžasná

ucitelka70
18. aug 2014

ja som ušila obojstrannú mikinku a k tomu chcem pošiť tepláky tyrkysové, tmavomodré sú dosť tmavé, ale nevadí

ucitelka70
18. aug 2014

a foto 🙂

kamishek
18. aug 2014

@sinala @crawler díky, holky 😵

@crawler ty jo, ta bunda ale je 😵 a ta reflexní ještěrka na tom černém dílu je nejlepší 😵 😵
jako, ani jsem nevěděla, že už jsou i oranž ještěrky... ty jsem moc chtěla hned od začátku... škoda jen, že další objednávky softu by mi teď neprošly :-/

mooncaa
18. aug 2014

@kamishek Ja jsi dělala ty barevné švy? Na OL a pak přišila? Vypadá to moc pěkně.

@crawler Ta ještěrková bunda je perfektní.

@ucitelka70 Ta teplákovka je moc krásná, úplně nad ní slintám.

crawler
18. aug 2014

@mooncaa
@kamishek
@mamata
@bury holky díky a to @alinn ještě ke každému metru ještěrek frkla prací etikety ve 2 barvách taktéž s ještěrkama, takže je celá bunda taková stylová😀Já mám největší radost z kapes - poprvé bez párání a tip top, takže se zdá, že jsem se je konečně naučila 😵

kamishek
18. aug 2014

@mooncaa jj, přesně - OL, dvojjehla a spousta nervů 😉 díky 🙂

diapozitiv01
18. aug 2014

@ucitelka70
Krasa, velmi pekne kusky 🙂

ucitelka70
18. aug 2014

@crawler aký strih si robila na soft? quinn? veľmi pekne prilieha na krku, páči sa mi, že neodstáva

crawler
18. aug 2014

@ucitelka70 je to překombinovaný střih - quinn mám koupený, ale je u krku přííliš úzký a má hodně malou kapucu, takže já mám základní střihové panely, který pak upravuju podle dodaných mír. Např. tu kapucu jsem dělala sama loni, rukávy mám široké podle bundy z ottobre, ale opět předělané,ale zůstaly průramky, kapsy mám podle quinn a zbytek hatla patla - já na každou bundu dělám znovu,protože zatím jsem nic univerzálního nevymyslela☹

ucitelka70
18. aug 2014

@crawler no presne ako píšeš, quinn má fakt malú kapucnu, aj krátku aj šírka nie je bohviečo, na ott, sa mi zdajú zase niektoré veľmi veľké

bury
18. aug 2014

@crawler - to je ale pěkná piplačka teda 😉
holky já ty vaše pevný nervy obdivuju 😉 😀

jemi
18. aug 2014

Jelikož se dítko plazí zrecyklovala jsem 2 trička na kaťátka a jedny teda z plátěné džínoviny, ale když koukam na počasí, tak z nich dřív vyroste než je unosí.