Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Zdravím vás všechny po dlouhé době 🙂
Nemám vůbec čas, tak zanedbávám a přicházím o všechny vaše krásné výtvory 😒
@betelgeuzz teda klobouk dolů 🙂 Já teď taky musím malému ušít kroj, ale chvála Bohu, že Valašsko je kraj chudý a kroj ogara se skládá z bílé košule ve tvaru T a širokých bílých gatí 😀
soutěž vůbec nepojímám, pravidla jsou na mě příliš složitá 😀
@bury výtvory super a triko exkluzivní 🙂 To mi připomíná, že látku na školkový tepláky tu mám od června a ještě jsem do ní ani nestřihla. Pyžama jsou o level dál, ty tu leží nastříhaný už měsíc 😀
Triko z Lillouše pokořeno, indiáni usnuli v deset. Foto dodám zítra.
Ale ještě jeden dotaz, když se ten začišťovací proužek přišívá rovným stehem, tak už nenatahovat? Mě se to jaksi zkrabatilo. Ale když to nebudu natahovat, tak to popraská, ne? Zatím, co jsem viděla, tak všude to bylo přišité rovným stehem (nebo COL? )
ad soutěž, taky se nepřidám. tak jednoduchá předloha pro pajc, kterou bych zvládla, neexistuje 😀 Všem zúčastněným držím pěsti. Aspoň se vyjádřím k dárku pro výherkyni, milé pozornosti jsou příjemné dvakrát - překvapení a samotný dar (ať už praktický nebo vtipný) 😉
@argo1 úplet při šití nemůžeš nikdy natahovat (pokud teda nechceš nějaký ozdobný vlnkování), to se ti zvlní vždycky... Ten začišťovací proužek by prasknout neměl, je to na místě několika švů a to se samo o sobě tolik nenatáhne. Navíc je ten steh jen po části výstřihu. Kdybys prošila rovným celý výstřih, tak by to popraskalo, takhle ne 😉
@lenasss kdyby měl delší uši, tak jej směle můžeš vydávat za zajíce.
@bury krásné tričko! A dost jsi mě vyděsila tím "do školky", holky frčí od prvního a já jsme nějak nezačala s garderobou...
Ad soutěž, OK, vzor může být jakýkoliv, komerční, místní, z blogů. Finálně to sepíšu a výkop 1.9., měsíc na šití, týden na hodnocení a koncem října bych odpálila Vánoční/dárkovou. Jestli teda vůbec bude zájem o něco takového 😉 .
@koki_melo nápodobně, já se až před pár dny dozvěděla, že Fany opravdu půjde do školky a tak teprve přemýšlím,co bude potřebovat...no bude toho hodně 😀a tobě jde teda i maličká? fakt?to jsem na ni zvědavá...u nás je místa zatím dost, takže upíchnout Lindušku do budoucna taky snad nebude problém...
ahojte máte niekto strih na takuto mikinu,prosim?
http://www.fler.cz/zbozi/pinki-greikiblu-greiki...
vsetky zienky, ktore sem prispievate chcem velmi pochvalit-sijete uplne nadherne veci, ste velmi sikovne... prosim pridavajte fotky-to je nadhera... cely den som sedela a pozerala vase prace ale dostala som sa len na stranu 355 a uz nieto casu,... dakujem za taku super stranku...
@crawler - u nás musí mít pyžamo (když tam spí), potom jedny komplet věci na převlečení (když se polejou, zamažou, počůrají apod.) a potom oblečení na ven. My jsme vidláci, takže Honza chodí do školky v teplákách a tričku - v tom zůstane ve školce a pak má ve skříňce věci na ven - starý tepláky, když je už chladněji, tak softshellový kalhoty. No a pak jen bačkory. Někde musí mít ještě jedny holinky přímo ve školce a třeba pláštěnku. Takže záleží na tom, jakej je F. ... náš H. je čuník, takže na převlečení má radši trička 2 😀
Většinou bývá ve školce dost vedro, takže u nás většinou tričko s krátkým (hodně dětí nosí i kraťasy) a i krátké pyžamo.
Oni ti ve školce ale dají přesně vědět, co a jak musí být. Někde si i čistí zuby, takže třeba kartáček, hřeben ....
@crawler
Já k jednomu vršku od pyžama ušila dvoje kalhoty. Když se počůrá vymění jen kalhoty. U más je potřeba ještě ručník. Jinak uvidím časem a došiju postupně.
@crawler pyžamo pokud bude chodit spát 🙂 trika s dl.rukávem proč, ve školkách je teplo dej krátký rukáv ten se ti neurousá pokud budou malovat 😉 a hoď mu sebou radši mikinu na zip, to je praktický, dvoje tepláky (na převlečení pokud si čůrne) tepláky nebo šustky na ven podle počasí - pokud půjdou na zahradu jsou fakt lepší pokud na prochajdu stačí to v čem přišel 😉
@crawler faktem je, že školky maj vždycky dramatický seznamy, co všechno mají děti mít a ve finále toho půlku nepotřebují. Já jsem K. dávala do boxíku dvoje spoďáry, ponožky, 2trička, elasťáky, zástěru na kreslení. V zimě chodila v legoších a na tom měla softky, které si tam jen sundala a nebylo třeba trávit čas převlíkáním. Jinak bývá dost přetopeno, takže spíš než mikiny ušiju vestičky. Jinak starší trika z Lidlu to jistí.
Já spíš budu muset zajistit dobré boty, fusekle a takové ty drobnosti. J. naštěstí dědí od K, tak ta holt dostane do baťůžku jetý hadry 😝.
@koki_melo
@petkasv
@sislik2010
@bury Holky díky!a je pravda, žetrika ušiju s KR,kor když je Fany zvyklej na studenej odchov, tak by mu v DR bylo vedro,to je pravda!
takže ještě na šicí seznam přibude soft komplet,ale ten bude stačit později, teď na začátek trika, tepláky a pýžo...no, to mi bohatě stačí vzhledem k mému tempu šití pro členy domácnosti😀
@crawler některé holčičky chodily do školky jak na modní přehlídku, to jsem nechápala, ale když jsem je viděla odpoledne a oblečení stejně čisté jako ráno, tak jsem nechápala ještě víc 😀 😀 😀 . Naše třička byly samý flek, ale neřešila jsem to, když na nich bylo denně jídlo a to si myslím, že holky jedly hezky, ale občas něco ukáplo 😀 😀 😀

@crawler vis to prvni je pro pani co ma velikost jako ja ten zbytek je velikost 42,strih je jinak stejnej jo a jeste nejvetsi rozdil je v tom ze fialove je bambus zbytek ba,a bambus se chova uplne jinak nez bavlna 😉