Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@genkai271 hlavně PUL udržuje vlhkost vevnitř, zatímco u oblečení spíš potřebuješ udržet vlhkost venku. PUL je tak možná na pláštěnku, na kombinézu určitě ne.
@baskaj ja by som všetky tri vrstvy šila ako jednu - dnu by boli švy vidno. Príde mi to najjednoduchšie. Aj uško na zavesenie sa dá takto pohodlne všiť do švíku.
No ešte predtým by bolo treba zošiť papuľku po rube a prevrátiť. Neviem to dosť dobre popísať. 😒 Alebo skús nejaký vankúš popozerať, tie sa občas šijú takýmto spôsobom.
@slizicek strihy aj tu sú:
https://sites.google.com/site/latkovky/pre-mami...
no pokojne môžeš obkresliť nejakú jednorázovku.
@baskaj prostě když budeš sešívat k sobě dvě látky (předek a zadek), tak nahoře všiješ ouško a ono pak bude nahoře koukat. I když na tom tvém obrázku je to řešené jinak, pokud jsem dobře koukala - tam je ta díra už součástí celého pyžamožrouta, zevnitř je olemovaná.
@anastazieb aha, už chápem. Ja som myslela, že ho vystrihnem v kuse, čo sa výšky týka. Že to bude jeden vysoký pás, z ktorého hornú a spodnú časť prehnem dopredu, ako predné diely. Ale asi to nastrihám, aby som tam to uško mohla vložiť. Uško na tej foto sa mi nepáči, chcem ho také, aké je na nákrese... Ďakujem za rady!! 🙂
Včera jsme přišli odpoledne domů, kroje jsem tu rozložila, aby proschly, protože jsme trochu i zmokli a říkala jsem si, že najednou nemám co dělat 😀
@betelgeuzz
@anastazieb
@koki_melo
dakujem. uz som pocula, ze zo softu sa sije vyborne...len je pravda, ze si neviem predstavit,ako by vyzeral cely overal zo softu, aspon to,co som naposledy usila zo sustaku a podsivky...ze by som take nieco urobila zo softu....neviem,. Ale vela ludi soft ospevuje,tak mozno skusim aj ja...
Co sa tyka PULu- ja som nasla meter za 14 dolarov, v prepocte na eura je to necelych 10, co sa mi zdalo fajn, preto som sa pytala...Ale ked nedrzi vhlkost zvonku,potom mi je to fakt nanic 😀 , nebudem mu to obliekat naopak 😀
@betelgeuzz wow, úžasné. Musela to být fakt piplačka, ale stálo to za to. Vypadáte fakt nádherně. 😵
@betelgeuzz úžasnéé 😵 😵 😵
@a_lexa jen krátce k sedačkám, rozhodovali jsem se mezi tou roemerkou s tím vylepšenným upínáním na pásu a cybex solution x2fix (tuším) a ono dost dělá to, že si to zkusíš dát do auta, fakt doporučuji, v dětském ráji ti to umožní, též tam usadit dítko a vyzkoušet přímo s ním. Já chtěla tu roemerku, ale po té, co ty cybexka v autě byla daleko lepší, tak jsme vzali tu. K tomu polohování celé sedačky, my to tak máme a dost to používáme, když jezdíme delší trasy a syn v aute usne, což byla u nás priorita, proto jsme tu roemerku nevzali, protože měla kratší to upínání na isofix a pak už nešla tolik předsunout a tím v našem autě polohovat, což u cybexky šlo. K tomu polohování, nám nikdo neříkal, že by to k tomu nemohlo být určeno, takže využíváme, nevím, zda to je jen kvůli polohování v autě a jinak se to kvůli bezpečnosti nemá používát (nedočítám diskuzi, nestíhám, třeba něco už někdo napsal)...., ale myslím si, že když je to dobře přidělané, dítko připoutané, tak proč to polohování neuvyužít. Jinak u té cybexky je super to polohování pod hlavou právě při tom, když dítko usne, že mu tam zapadne hlava a nevisí mu dolů... 😉
Prosím, neposílala jsem některé z vás PDF střih na kalhotky? Zůstal ve starém počítači a je po něm opět sháňka... díky
Ochlazuje se a já opět začínám řešit návleky na nohy do nosítka. Nešily jste je některá z merina? Nevadil by ten šev?
@betelgeuzz óchám a obdivuji!!!
@saaralota perfektní!😵
Hlasim, ze u nas take probihaji pripravy prvnacka na skolu - mam pocit, ze by tam mela chodit slusneji oblecena nez do skolky, kde flek sem tam nevadil.
Takze jsem usila halenku doplnenou celenkou. Strih nic moc (Burda) - vystrih to chce vetsi a halenku celou delsi. Kratasky na telocvik, saty se stareho trika Klarky a meho (na fotce jsou krive, ale ve skutecnosti to tak neni).
Bodycka pro Kacku, moje prvni. Uplne prvni s cervenymi lemy jsem si na rameni spatne poznacila, tak bude na spani, druhe uz sedi pekne. Aplikace se pocitam vytrepi az po prani. Teplacky se sovickama jsou na delku s rezervou, at dlouho vydrzi.
Pruhovane pyzemo z bambusu jsem v letnich vedrech nestihla dosit, takze triko bude Kaca nosit normalne a kratasy si vezme Majda do skolky na spani, maji tam vzdycky horko.
Ahoj holky, jsme doma z tábora, jsem strašně unavená, ale bylo to super, i jsem byla platná a pomohla...
Dneska Jasmínka oslavila své 4. narozeniny. Bohužel si z tábora dovezla rýmu, tak nebyla úplně v kondici, navíc venku hnusně, museli jsme být uvnitř a já byla tak unavená, že jsem cvakala fotky bez ladu a skladu a neměla jsem energii je víc řešit a teď toho lituju, fotky jak z kompaktu...
Dort si Jasmínka dělala sama, resp. my jsme jí na to udělali pár obrázků a postaviček, je to takový marcipánový bordel, ale patlání ji bavilo a to je hlavní 😎
@betelgeuzz ty brďo
@saaralota naprosto profi
@zojec dobrý nápad s aplikáciou, aká reflexka, taká aplikácia. Vyzerala som Vás, či sa náhodou niekde neobjavíte na Hriňovej v sobotu, ale nevidela som...
@ucitelka70 neboli sme nikde, sama som bola s detmi, chlap behal po ROhacoch 🙂 a co bolo v Hrinovej?
@zojec super folkorna akcia - ešte som na žiadnej nebola, toto bolo moje prvé, ako sa kedysi gazdovalo, dcéra mlátila cepmi, zaťko vyskúšať orať s volmi, ochutnávka rôznych kuchýň - hriňovský dvor, maďarský, poľský, chorvátsky - nakoniec sme ochutnali len naše bufety, lebo kým sme prešli všetko, o druhej už nemali veľmi na výber :D, na Košútke dcéra vyskúšala nejakú atrakciu na lane, počasie vyšlo, tak bolo dobre veľmi

@genkai271 Pul je úplně tenoučký, měla bych strach, že se to protrhne o první keř. A nepříjde mi, že by byl levnější než softshell, PUL většinou prodávají po malých čtvercích a ne na šířku 140cm, jak běžně látky.