Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@snowwitch jo jedna rada k blití 😀 Dr. na pohotovosti dal B. nějaký čípek - Motilium, nevim co to bylo za sajrajt, ale rozhodně to pomohlo a přestala zvracet, takže pokud je to hustý tak bych být tebou něco takovýho vymyslela, já si myslim, že to blinkání je pro děti fakt moc vysilující a pro mě je to zdrcující takhle vyčerpaný dítě mít doma ☹ takže ten čípek byla fakt zázrak 😀
@zojec Ty brďo, softky hustý! Jsou krásný.
@koki_melo hovnivala vymyslela sama Mina a udelal ho tatinek, vubec si myslim, ze mu tyhle veci nejak s podivem jdou lepe nez me - zdobeni pernicku a zdobeni dortu, ja na to asi nemam ruce, a pak, ze ma spatnou jemnou motoriku. To, co on udela z marcipanu, ja jen cumim 😀
Děvčata, opět chystám objednávku v Mylly - žádná hromadka,ale kdo budete něco chtít, tak klidně napište.
Orientační ceny dle eura: RIB cca 240-270kč metr,úplety s elastanem cca 450kč,...pište do IP (link na artikl) a cenu Vám klidně vypočtu. Objednávat budu během 14 dní.
@petkasv @snowwitch Motilium (úč.látka domperidon) je podla mňa jednorazovo celkom pohode, je to prokinetikum ( zjednodušene povedané, podporuje chod tráviacej sústavy tým správnym smerom), dáva sa to aj malým miminkám na reflux a tiež, v podobe tabliet, pri poklese tvorby mlieka to možu brať kojace matky. Vedľajším účinkom (pri vyšších dávkach) je tvorba mlieka. Ja som to brala niekoľko mesiaov. Len pozor u porúch srdečného rytmu - ale o tom by mal lekár vedieť.
ahojte , neviete mi poradit, stroj mi prestal sit zik zak a trhat hornu nit a najnovsie sa aj cela spodna nit chlpi a moce? co s tym? pomoze len opravar? kolko to asi stoji? dakujem
@lumarque Co máš za stroj? Prvně bych vyčistila, jestli máš s horizontálním chapačem, tak odšroubovat stehovou desku, vyndat cívkové pouzdro, vysát vysavačem, kápnout olej do dírky uprostřed pod cívkovým pouzdrem. Vše nandat zpět, našrobouvat stehovou desku. Dát nit, zkus pro začátek jinou cívku, dát novou jehlu, navléct horní nit a zkusit. Jestli bude stále zlobit, tak pravděpodobně opravář. Nevím kolik stojí u vás, u nás si za seřízení před pár lety bral 500Kč.
@katkaela Moc se mi tvoje kolekce líbí.
Holky taky mám problém se strojem, resp. s oběma - nesvítí mi... U OL jsem včera vytáhla žárovku a není prasklá, občas se při drncání rozsvítí a svítí, ale pak zas blikne a nesvítí. U rovnostehu to samé, akorát se mi nedaří jí vyšroubovat. Není na to nwějaký fígl? Je dost otravné svítit si na jehlu lampičkama...
@anastazieb tak jestli se rozsvítí při nějakém pohybu tak to vypadá na nějaké vadné kontakty... předpokládám, že jsi zkoušela žárovku dotáhnout a přívodní kabel "dozastrčit", popř. připojit znovu...?
Posílaly jste některá objemnější balík PPL? Našla jsem si na stránkách, že si můžu objednat jednorázové vyzvednutí zásilky, chce to po mě vypsat veškeré údaje, ale já bych potřebovala dopředu vědět aspoň orientačně cenu, abych ji mohla chtít po zájemci té posílané věci. Jak tu cenu zjistím?
@elentari jj, to jsem zkoušela... i jsem hýbala tou objímkou, ale vliv to nemá. A další kabely už jsou pak uvnitř stroje.
@zuzkasim já jsem tohle nedávno zjišťovala a PPL se mi zdál nejdražší, mají na stránkách kalkulačku: http://www.ppl.cz/main2.aspx?cls=CalcPPLSprint
a zhruba to odpovídalo ceně, kterou mi potvrdila následně paní z PPL. Nejlepší je jim poslat e-mail, odpovídají téměř obratem.
Levnější mi přišla tato přepravní firma, posílám rovnou odkaz na jejich kalkulačku: http://www.fofrcz.cz/pocitani_cen.php

Holky, vůbec vás nestíhám, doma mi to zvrací, ale...potřebuju rychlou radu: flanelový pyžamo....na OL nebo raději na rovnostehu a prošít?