icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
26. aug 2014

@koki_melo - tak tvůj muž je borec 😀 😀 😀

anfei
26. aug 2014

@petkasv Teda ta mikina je fakt nádherná a moc Ti sluší, bych ji z ruky nedala 😅
@crawler Super bodyno i tričko, bych taky potřebovala, ale času málo 😉

kamishek
26. aug 2014

@koki_melo jo tak, takže regulace trika se provádí jen a pouze tím, jak si ho nahrneš, ja? a ty šňůrky jsou tam falešné, chápu to správně? 🙂 a šňůrky máš teda jenom tenký proužek napůl a projetý na OL? a ani nijak neprotočený? mi totiž přišlo, že to bude vypadat blbě a protočit to nepůjde, tak jsem vymýšlela složitější způsoby 😅 takže je to ok i takhle, přecedo? 😉
jo, a prošité ty tunýlky na boku máš obyč stehem nebo nějakým pružným? já bych dala obyč, ale nevím, jestli to nepopraská...

koki_melo
26. aug 2014

@kamishek Jojo přecedo, regulace je manuální. (Falešné) šňůry takto na OL šiju a mě se líbí, drží dobře, netrhají, nepárají. Dá se to i tak, že ušiješ tunýlek a pak je celý otočíš naruby, ale to by chtělo šít na něčem jiném, aby to nepreskalo. Tunely jsou šité na OL, šila jsem je pružným trojstehem a i tak mi to praskalo, takže jsem to musela celé předělat a šít na OL

kamishek
26. aug 2014

@koki_melo hm, tak informace o tunýlkách mě teda nepotěšila 😒 tak to holt, až to jednou budu chtít šít, budu muset prolustrovat asi všechny stehy na stroji, co nebude praskat... inu co už, aspoň o tom vím dopředu... díky za vyčerpávající info 🙂 a i ty šňůrky takhle podle tvého způsobu budu muset někdy zkusit 🙂

crawler
26. aug 2014

Linda mi dneska modelínkovala - jestli to takhle půjde dál, tak z ní třeba bude 2.Mína 😀 Ani uplácet jsem jí nemusela😀 sorry za tolik fotek,ale já musela 😵

argo1
26. aug 2014

@crawler Linda ma nadherny oci 😵 Jo a kukly jsou samosebou taky skvely 🙂

caramilla
26. aug 2014

@koki_melo no, ona ta fotka je fakt dobrá, ale zase zkušená těhule pozná, že to vevnitř není mimino 😀

caramilla
26. aug 2014

@crawler jo jo, fotky jsou krásné, možná bude i 1. Mína. Mína teď trochu s focením stávkuje, takže já budu muset šít teď už jen kalhoty 😀 😀 😀 😀

koki_melo
26. aug 2014

@crawler obdivuju modelku, já bych narvala první kuklu a pak by letěla hned kukla a za ní hned cosi po mně 😀.
Já zvažuju kuklu, zda šít, J. nesnese čepice a nic na hlavě, tak se bojím, jestli tohle jo...ale zas to neserve tak jednoduše jako čepici...není někde volný stih, že bych jednu prubla z nějakého bezprizorního fineribu? Merino zatím ničit nebudu.

crawler
27. aug 2014

@caramilla no fotky nejsou nijak světoborné,navíc mám pocit, že jakmile je natáhnu sem nebo na fler, tak se rozostří 😕 možná se mit o jen zdá,ale prostě přímo v pc se mi zdají lepší 😲
@koki_melo 😀 Linda je na kukly zvyklá od mimina, takže si nic nerve, ale být Tebou to zkusím, asi to pro ni bude nezvyk, ale když jí to zvládneš udržet chvíli na hlavě, tak si myslím,že pak na ni zapomene a nebude o ní vědět😉volně stažitelný střih má ottobre,ale není podle mě moc dobrý - nicméně můžeš zkusit podle něj ušít a pak překopat ty nedostatky co má podle hlavy tvých dětí 😉 šij z čehokoli,co dost pruží a netrčí😉

koki_melo
27. aug 2014

@crawler @mia___ Díky moc, vyzkouším z nějakého staršího nekousavého svetru.

betelgeuzz
27. aug 2014

chci se pustit do svojí první soft bundy, máte nějaké tipy, jak je nejjednodušší ji šít? Mám tu střih na mikinu, to by neměl být problém, ne? Co rukávy a spodek? je jednodušší dát gumu do tunýlku, nebo použít lemgumku,

zdeann
27. aug 2014

Holky, budu objednávat softshell, odkaz přes IP 🙂

anastazieb
27. aug 2014

@betelgeuzz hlavně si změř, jestli je dostatečně široká (porovnej s nějakou zimní bundou stejné tloušťky). A spodek záleží na tobě, jestli to chceš stahovat na gumičku, tak tunel, jestli stačí jen olemovat, tak lemgumka.

kajark
27. aug 2014

poradte co na spanie 6 mesacneho babatka. Merino alebo outlast? Rozmyslam, ze by som usila overal, ale praktickejsie a dlhsie vyuzitelne sa mi zda body + poldupacky. Ako to riesite vy? Mate skusenosti s outlastom? dakujem 🙂

crawler
27. aug 2014

@kajark já miluju obojí a na každou sezonu máme to i to - outlast je snadnější na údržbu,merino dá víc práce s péčí, dokonalé funkčně je obojí 😉

kveta007
27. aug 2014

Budu objednávat z Produktservisu ten úplet riflovina - mají už jen černou http://www.produktservis.cz/katalog/specialni-m... a pak modrý puntíček na bílé http://www.produktservis.cz/katalog/upletove-ma... . Měl by někdo zájem se přidat? Více info kdyžtak do IP.

lenasss
27. aug 2014

Dva dny pršelo tak vám to tu trošku zaspamuji 😀 😀

kveta007
27. aug 2014

Taky dnes přihodím svoje počiny - je to celoprázdninová tvorba a většina z toho je oblečení jako dárky pro děti kamarádek. Látka s letadly mě neměla ráda - každá z věcí má na sobě školácké chyby. I manžel už kroutil hlavou a říkal, za co mě kdo trestá... "Vrstvené" rukávy u trička nejsou pajc @crawler, ale nutnost, aneb jak z 1,2 m letadel udělat pyžamo a 2 trička ve vel. 110.

kajark
27. aug 2014

@crawler ďakujem za reakciu, a to merino uprednostnujes overal alebo body a poldupacky? neviem sa rozhodnúť, co by bolo praktickejsie... Viem ze robis s mylly merinom.. skusala si aj ine? napr. zo sijem detem? vies ich porovnať? Ďakujem 🙂

sinala
27. aug 2014

@kveta007 já myslím, že snad vrstvené rukávy se tady nepajcují 😀 , já takové tričko šila předloni 😀 😀 😀

koki_melo
27. aug 2014

@kveta007 tak šup šup, fotky! 😉

kveta007
27. aug 2014

@koki_melo Ta trička s letadly sem prostě nechtějí... ☹

soso
27. aug 2014

@crawler Linda je ako babika, nadherne dievcatko🙂 aj kukla je uzasne sedi🙂

zuzkasim
27. aug 2014

Holky, na pinterestu udělali asi změnu a chtějí tam registraci. Jinak se mi zobrazuje velké okno, které zakrývá půlku dolní části monitoru, odstranit nejde, takže si houby prohlédnu. Facebook nemám, je možnost i registrace přes mail. Máte některá registraci přes mail? Mám obavy zase někde uvádět svou adresu, chodí mi hromady spamů a různých blbostí, adresu takhle různým společnostem dávám docela nerada... Chodí odtamtud něco?

elentari
27. aug 2014

@zuzkasim mám registraci na mail a něco mi z toho každý týden chodí, ale můj gmail to automaticky filtruje jako zprávy ze sociálních sítí a tak to nevnímám (neboť když nechci, tak se mi to vůbec nezobrazuje). Většinou to jsou maily typu "piny, které si zamilujete".

zuzkasim
27. aug 2014

@elentari Ano, přesně toho jsem se obávala☹ Hm, tak to asi bez pinterestu zatím vydržím, možná má Centrum horší filtry, ale tyto typy mi právě často chodí. Musím pak jedině bloknout konkrétní adresu, už tam takových mám mraky.

kamishek
27. aug 2014

@zuzkasim taky mám registraci přes mail a nevyžádané mi nechodí nic... ty maily, co zmiňuje @elentari jdou myslím normálně vypnout, ale ještě jsem to nezkoumala, někdy mi tam přijdou hezké tipy, tak to zatím neruším 🙂