Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@evaon ale s tváří anděla 😵
@zuzu_epona však máš na to právo 😉a já počkám 😉
@koki_melo tak já se pokusím psychicky připravit na neočekávaně zelenou látku 😅 ale koukám, že tys nám nějak podezřele rychle otěhotněla 😝 😀
jinak se teda snažím pochopit, jak jsi udělala ty boční tunýlky a jejich zakončení, že máš tu vázačku vyvedenou ven v místě, kde bych ji neočekávala 😅 tož su zvědavá, či na to dojdu 🙂
@koki_melo zrovna včera večer jsem tu s touhle látkou šamanila před zrcadlem a zkoušela, jestli bych ji mohla mít 😀... moc pěkné triko, vzhledem k mému poporodnímu pupku by se mi hodilo... jen kojit by v něm nešlo... 😝... zajímalo by mě, jak je řešené to řasení na boku, jestli to není výrobní tajemství 😎
@kamishek jo děvucho, je to alchymie 😝. Šňůrka je šitá, normoš ustřižený tenoučký proužek a sešitý k sobě. K tričku je všitý do podpaždí, protažený tunelem až dolů a přichycený k lemu a ustřižený. Dále jsou k lemu přichycené zevnitř směrem ven dvě šňůrky a svázané do mašličky (tudíž jsou falešné, délka trika je daná napevno). Dá se to udělat tak, že nedáš dolů patent, ale uděláš normálně dýlku a navíc si můžeš regulovat to stahování na boku, ale vzhledem k tomu, že nemám COL, tak jsem to chtěla udělat tak, aby to bylo plně funkční a dobře sedělo, asi bych ten lem dvojjehlou nebo nějakým cikcakem dobře neudělala, takže proto tohle řešení. Inspirací mi bylo staré triko z HM.
@macin když si uděláš hlubší výstřih, tak ho můžeš mít i jako kojo, případně rozepínací.
@sinala ano, jednolíc mám z Batani
@petkasv já ti dám brrrr! Minule jsi zvracela z mých pruhů, teď zase brrrr! Bejt vztahovačná, tak se jdu zabít! A přestože jsi na mne tak ošklivá, tak ti i tak povím, že k mintovým lístečkům bych asi nejlíp z Batani napasovala odstín Mint zelená. Ale taky to úplně není 100%. Ja osobně bych je prdla k úplně jiné barvě. Ale víš ja já....blééééé a brrrrr 😝
@koki_melo hele me se ty trika s timhle stahovanim libi a covece siju to jinac 😉 ja si myslim ze jsoz prakticky sama mam tri ale az jich jako ja nasijes 50 tak taky budes rikat brrrr 😉 jinak k tem listzm ja myslela teplakovinu tu asi nemas vid ja mam ve vzorniku svetly a tmavy smaragd a ani jednu ted na B.nemaji ☹
@petkasv No však já myslela mintovou teplákovinu. Zkus se paní Batani zeptat, jestli by ti ji neobjednala, jinak si ji objednej tam onam sama, těch 10m hravě odšiješ s tvým odbytem, to bych se nebála.
Ad fotka s břichem, ukazuju ji manželovi a on prej: jéééé, to jsi měla ještě Justýnku v břichu....a pod nohama mu leží celej štuc tý květovaný látky, která dorazila minulý týden...Justýně jsou dva roky...tddm dm

@crawler Dík za info, napíšem Ti večer správu, dúfam, že nezaspím s malým ako skoro kažý deň 😝 Výkonnosť mám teraz fakt mizivú 😝