icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzu_epona
26. aug 2014

@crawler Dík za info, napíšem Ti večer správu, dúfam, že nezaspím s malým ako skoro kažý deň 😝 Výkonnosť mám teraz fakt mizivú 😝

evaon
26. aug 2014

@crawler Tana klame telom, je to cert 😀

crawler
26. aug 2014

@evaon ale s tváří anděla 😵

@zuzu_epona však máš na to právo 😉a já počkám 😉

vondandy
26. aug 2014

@evaon , Nadherny soft komplet, co udela parady vsity prouzek na zadech....

koki_melo
26. aug 2014

Ňáký triko...pro těhule a takové jako jsem já...lenory, kterým se nechce zatahovat břicho 😝

sinala
26. aug 2014

@koki_melo ta látka vypadá na tričku super 🙂

kamishek
26. aug 2014

@koki_melo tričko vypadá super, takové by se mi taky líbilo 🙂 akorát látka mě překvapila, jak moc jde do zelena... to jsem zvědavá, až mi časem přijde, co že jsem si to teda vlastně objednala (zelená mi jaksi nesluší 😝 )

koki_melo
26. aug 2014

@kamishek Je totálně zelená! Brčál jak vyšitej, tyrkys je jen na fotkách lille, barva vůbec neodpovídá. Ale je krásná!

@sinala fotky jsou blbě nahrané, nějaké mázlé. Tady jedna bonusovka 😝

caramilla
26. aug 2014

@koki_melo Super, ale na tobě asi vypadá super všechno 😀
Tahle látka na mě taky v komínku na zimní trička čeká 😵 A @kamishek - je opravdu do zelena...

caramilla
26. aug 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 😀 😀 Gratuluju!

sinala
26. aug 2014

@caramilla @kamishek @koki_melo tak já tu látku pořád vidím jako tyrkys a to si myslím, že náš monitor ukazuje reálné barvy 😀 😀 😀 , zrovna tady asi ne 🙂

caramilla
26. aug 2014

@sinala no, ono pojmenování tyrkys a zelená je neskutečně individuální, Jasmínka říká zelená tomu samému, co já modrá a to jsem ji barvy učila já 😀 Podle mě to triko je spíš zelené mírně do tyrkysova, ale já bych to označila spíš za smaragd než za tyrkys 😀

petkasv
26. aug 2014

@koki_melo brrr takových triček jsem našila 😀 čas od času někdo poprosí a chce ho, no 😀 😀 😀 ale je hezký, já to mám pro ty těhule fakt ráda 🙂
@caramilla no nevim já zatavuju zapalovačem, černý to nemám, když si dáš fotku zvětšit tak to je podle mě to docela dobrý 😀

a_lexa
26. aug 2014

@petkasv Nádherné 🙂 a ta sukně je boží 😵 .
@crawler fůůůha, fakt parádní a plameňáci jsou úžasně roztomilí . 😉
@evaon boží komplet. 😵 😵

sinala
26. aug 2014

@caramilla tak to jo 🙂 , já zas když někdo řekne do zelena, tak jsem si představila zelenou jako tráva 😀 😀 😀 . A díky této diskuzi jsem se i trochu naučila "rozeznávat" barvy 😀

koki_melo
26. aug 2014

@sinala mam to v kombinaci s jednolicem "listova zelen" a je uplne stejne zeleny jako ta kytkata...jeste by s tim ladila pavi zelen 😉

sinala
26. aug 2014

@koki_melo a jednolíc máš z Batani nebo lille?

petkasv
26. aug 2014

@koki_melo nemas listecky z lille,? Ja porad premyslim jakou teplakovinu k nim nejlip dat a to co mam na vzorniku z batani tak uz asi batani nema 😖

kamishek
26. aug 2014

@koki_melo tak já se pokusím psychicky připravit na neočekávaně zelenou látku 😅 ale koukám, že tys nám nějak podezřele rychle otěhotněla 😝 😀

jinak se teda snažím pochopit, jak jsi udělala ty boční tunýlky a jejich zakončení, že máš tu vázačku vyvedenou ven v místě, kde bych ji neočekávala 😅 tož su zvědavá, či na to dojdu 🙂

macin73
26. aug 2014

@koki_melo zrovna včera večer jsem tu s touhle látkou šamanila před zrcadlem a zkoušela, jestli bych ji mohla mít 😀... moc pěkné triko, vzhledem k mému poporodnímu pupku by se mi hodilo... jen kojit by v něm nešlo... 😝... zajímalo by mě, jak je řešené to řasení na boku, jestli to není výrobní tajemství 😎

kamishek
26. aug 2014

@koki_melo a taky čumím na tu šňůrku a tu taky neumím z těch fotek vykoukat, jak jsi ji udělala... já teď šila k sukni jednu (a nevešla se potvora do průchodek 😠 tak teprv čeká na využití) a je taková vcelku pevná, ta tvoje vypadá být poddajnější...

medunka21
26. aug 2014

tak o tejto vyhlasil moj maly chlap,ze konecne dospelacka..ale neni mysickova.tak musim usit mysickovu

koki_melo
26. aug 2014

@kamishek jo děvucho, je to alchymie 😝. Šňůrka je šitá, normoš ustřižený tenoučký proužek a sešitý k sobě. K tričku je všitý do podpaždí, protažený tunelem až dolů a přichycený k lemu a ustřižený. Dále jsou k lemu přichycené zevnitř směrem ven dvě šňůrky a svázané do mašličky (tudíž jsou falešné, délka trika je daná napevno). Dá se to udělat tak, že nedáš dolů patent, ale uděláš normálně dýlku a navíc si můžeš regulovat to stahování na boku, ale vzhledem k tomu, že nemám COL, tak jsem to chtěla udělat tak, aby to bylo plně funkční a dobře sedělo, asi bych ten lem dvojjehlou nebo nějakým cikcakem dobře neudělala, takže proto tohle řešení. Inspirací mi bylo staré triko z HM.
@macin když si uděláš hlubší výstřih, tak ho můžeš mít i jako kojo, případně rozepínací.
@sinala ano, jednolíc mám z Batani
@petkasv já ti dám brrrr! Minule jsi zvracela z mých pruhů, teď zase brrrr! Bejt vztahovačná, tak se jdu zabít! A přestože jsi na mne tak ošklivá, tak ti i tak povím, že k mintovým lístečkům bych asi nejlíp z Batani napasovala odstín Mint zelená. Ale taky to úplně není 100%. Ja osobně bych je prdla k úplně jiné barvě. Ale víš ja já....blééééé a brrrrr 😝

bury
26. aug 2014

@koki_melo - tričko je fakt skvělý 😉 krásně dlouhý (nesnáším krátký, trčavý trička), má nápad a ještě skryje nedostatky.

koki_melo
26. aug 2014

@bury a tak já se zabít nepůjdu, když jsi na mne tak hodná 😎 .

bury
26. aug 2014

@koki_melo - dostala jsi mojí IP?

koki_melo
26. aug 2014

@bury jo a peníze ti nepůjčím! 😝 😀 😀 😀

petkasv
26. aug 2014

@koki_melo hele me se ty trika s timhle stahovanim libi a covece siju to jinac 😉 ja si myslim ze jsoz prakticky sama mam tri ale az jich jako ja nasijes 50 tak taky budes rikat brrrr 😉 jinak k tem listzm ja myslela teplakovinu tu asi nemas vid ja mam ve vzorniku svetly a tmavy smaragd a ani jednu ted na B.nemaji ☹

bury
26. aug 2014

@koki_melo - tsssssss 😝 JÁ teda tvoje peníze nepotřebuju.... mám jich dost 😀 😀 😀
to tričko je stejně hezký 😉
jinak břicho ti kleslo - budeš brzy rodit, tak bacha 😉

koki_melo
26. aug 2014

@petkasv No však já myslela mintovou teplákovinu. Zkus se paní Batani zeptat, jestli by ti ji neobjednala, jinak si ji objednej tam onam sama, těch 10m hravě odšiješ s tvým odbytem, to bych se nebála.

Ad fotka s břichem, ukazuju ji manželovi a on prej: jéééé, to jsi měla ještě Justýnku v břichu....a pod nohama mu leží celej štuc tý květovaný látky, která dorazila minulý týden...Justýně jsou dva roky...tddm dm