icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
4. sep 2014

@petkasv koukám, že jsi vzala na milost nenáviděné proužky 😀
Kombinace látek u "mikinky" je super, sloni s těmi fialovými proužky mi k sobě nějak nesedí, koukala jsem na to i doma v reálu a mě se to tluče.

caramilla
4. sep 2014

tý jo, dneska je dokonalá puntíková nominace na Fleru, hledala jsem někoho odsud, je tam někdo? 😵

macin73
4. sep 2014

@caramilla je moc hezká... tohle tričko se mi tam moc líbí
http://www.fler.cz/zbozi/tricko-srdickove-na-pr...

crawler
4. sep 2014

@koki_melo plameňáci se mi líbí víc než ti moji - máš hezčí kombinaci!fakt krása a holkám moc sluší😵

crawler
4. sep 2014

@caramilla taky se mi líbí,je veselá...myslím,že odsud nikdo,teda aspoň mi tam nikdo nic neříká...

aerin
4. sep 2014

tak jsem prave zjistila, ze nejsem schopna usit jednoduchou oboustrannou cepici, ach jo...😀

caramilla
4. sep 2014

@aerin to mi pripomina, jak jsem sila nakrcnik 😀 😀 😀 😀

aerin
4. sep 2014

@caramilla hnusny je to a jeste mu to bude asi velky, kurna 😀

aerin
4. sep 2014

ale on na to byl nekde nejakej navod, ze jo?😅

koki_melo
4. sep 2014

@aerin Čepice je jednoduchá, ale já musela rozpárat jednu kupovanou, abych si udělala střih a hlavně zjistila tu techniku, jak je to šité Až ji najdu, kam jsem ji mrskla, tak nafotím a dám tu, je to jednoduché, ale já to potřebovala polopaticky 😀.

aerin
4. sep 2014

@koki_melo diky diky!😀

caramilla
4. sep 2014

@aerin tak alespon namet pro nasi soutezkarku @koki_melo na dalsi soutez "zmetek roku", to by se mohlo ujmout, ne?

Kdo sije tak dokonale, ze zmetky nema, muze prihlasit treba svoje deti 😀

koki_melo
4. sep 2014

@caramilla ty seš kanec roku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

aerin
4. sep 2014

tak na zmetka roku bych asi nasla neco jeste lepcejsiho, celkem mi slusi, ne? 😀 😀 😀

betelgeuzz
4. sep 2014

tak první softshellová bunda hotová. Včera jsem celý den chodila kolem zipu a vymýšlela milion věcí, abych se do něho nemusela pustit, ale nakonec to taková hrůza nebyla. A jeden detail, jak jsem prošívala šev kapuce, když mi tolik vrstev prošít nešlo - prostě jsem ty místa vynechala 😀

kamishek
4. sep 2014

@aerin čepka sluší a ty jsi kočka 😵 triko jsi taky šila? 😉

kachnator
4. sep 2014

Šití na zimu zahajuju zimníma šatama.

aerin
4. sep 2014

@kamishek hehe, diky 😀 triko jsem nesila, to mam uz leta, tusim je z Orsay 🙂

caramilla
4. sep 2014

@aerin 😀 😀 Hele čepka dobrý a ty jsi velmi krásná a fotogenická žena, dívám si tě do seznamu modelek 😀

aerin
4. sep 2014

@caramilla haha, to me pobavilo...tak mozna pokud se chces zdokonalit v retusi😀 na to budu dobry objekt 😀

koki_melo
4. sep 2014

@kachnator jů, šatky budou teploučký. Úplně se vidím, jak se v nich někde povaluju a venku sněží 😵 .
@aerin kdo v čepici vypadá jako hvězda, ten bez čepice musí být superhvězda 😉.
...já třeba v čepici kretén...

jitu22
4. sep 2014

postupně vybavuju Vojtu do lesní školky. Je nadšený, stále hlásí "těším do lesa", tak musím rozšířit garderobu.

sinala
4. sep 2014

@jitu22 krása, jako vždy 😀 , máš to krásně ušité.
A to prošití je dvojjehlou nebo COL?

kamishek
4. sep 2014

@jitu22 naprosto precizní, radost pokoukat... no, a nebo taky deprese, myslím, že takhle krásně kalhoty ani bundu nikdy neušiju 😠 😀

jitu22
4. sep 2014

@sinala dvojjehlou. 2 jsem zlomila 😀 (a navíc tak hloupě, při prošívání takových těch splacávacích švíků na rukávech a nohavicích. Byla jsem líná vyměňovat dvojjehlu za obyč jehlu 😠 )

@kamishek vyfotím začištění toho švu mezi kapucí a tělem bundy a bude po depresi 😀 To by bylo do toho Zmetka roku 😀

kamishek
4. sep 2014

@jitu22 vyfoť, ať se tady cítíme líp 😉 😀 😀 😀

macin73
4. sep 2014

@jitu22 úžasná souprava... a pro mě taky nedostižná meta... 😖

a_lexa
4. sep 2014

@jitu22 Nádherné 😵 😵 😵 úžasná kombinace barev a ty auta......ááách.

koki_melo
4. sep 2014

Heleďte, nechci nikomu nic podsouvat, ale jako je vidět, kdo něco dělá...

zuzkasim
4. sep 2014

@koki_melo Nepřeháněj to s tím šitím nebo z tebe dostanu depku, že jsem neschopná! 😉