icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

genkai271
3. sep 2014

ahojte, ked olemovavate golier u krku, co davate,aby nebolo vidno stehy? nejaky specialny pasik, alebo obycajny pruzok latky?

terezita
3. sep 2014

@nika @macin73 mate je mit 🙂
@sunnyday28 tak se mi ozvala driv esteruska a ze si ty zbyle kone bere..
mam k dispozici jeste 1m ziraf, jestli nekdo chcete 🙂
@macin73 ty bezove zirafky ja mela dost rada, moc prijemny a na zimu teply. ty modre na bile mi prijdou o krapet tenci. ale zas na te bile barve jsou moc hezke.

vondandy
3. sep 2014

@zojec , Flex-tex mel tohle leto mraky plavkoviny.. nevim, jestli konkretne prouzek.. http://www.flex-tex.cz/cz/search?_csrf=&search=...

mooncaa
3. sep 2014
vondandy
3. sep 2014

@mooncaa 😀 byla jsem se stejnym odkazem o fous rychlejsi 😀

sinala
3. sep 2014

moje nová kamarádka 😀

macin73
3. sep 2014

@terezita kdybych tu neměla ještě ty béžovo-olivové, hned bych si ty bílé-modré vzala... 😕

anastazieb
3. sep 2014

@sinala ty seš teda rychlík 😉

sunnyday28
3. sep 2014

@terezita no ja som sa pytala prave na tie zirafy 😀 Ak este mas aspon ten meter, tak by som ho vzala, posielam IP 🙂

zuzkasim
3. sep 2014

@sinala Tak ať si dobře rozumíte! Vypadá velice dobře.

sinala
3. sep 2014

@zuzkasim děkuji, zatím šije dobře 😀

koki_melo
3. sep 2014

PRVNÍ SOUTĚŽNÍ FOTOGRAFIE DORAZILA! A TEDA DÁMY, NEPÁŘETE SE S TÍM, LAŤKA JE VYSOKO!

sinala
3. sep 2014

@koki_melo tak ta bude od někoho, kdo si to ušil dopředu 😀 😀 😀

koki_melo
3. sep 2014

@sinala nenenenenene, je to ušité online 🙂. Teda věřím tomu, co autorky praví!

zuzkasim
3. sep 2014

@koki_melo Cože? Já ještě ani nezačala vymýšlet, co zkusím ušít a někdo už má i hotovo?! Ať mi přijede na jedno odpoledne pohlídat naši roztomilou holčičku, ať můžu taky šít! 😉

koki_melo
3. sep 2014

@zuzkasim Zuzko klídek...já zatím ani nevím, v jakých vodách budu lovit 😉

lenasss
4. sep 2014

@koki_melo jé já prošvihla pravidla na soutěž 😅 kde prosím dohledám

petkasv
4. sep 2014

Já mám dneska volněji, holky ve školce, tak je klid 😀 tak vám sem dám nějaká moje dílka 🙂

koki_melo
4. sep 2014

@lenasss o stránku zpět 😉

@petkasv výborně využité zbytky. Taky mám tu kus něčeho, tam kus, na celé oblečení to není, takto se dají krásně využít! A ten mint je krásná barva. Škoda, že mám čuniny 😝.

koki_melo
4. sep 2014

...ňáký hadérky...

caramilla
4. sep 2014

@koki_melo andílci fakt 😀 😀 😀 😀 😀 A na té první fotce poznávám imitaci maminky postoje 😀 😀 😀

macin73
4. sep 2014

@koki_melo to jsou modelky... ta fotka Káji s rozpustenymi vlasy je skoro profi 😎... jinak moc hezké, líbí se mi všechno 😵

macin73
4. sep 2014

@petkasv líbí se mi ty dvojpruhovane leginy na druhé fotce

koki_melo
4. sep 2014

@caramilla viď ten postoj, jsem se chechtala, když jsem stáhla fotky a viděla to v detailu 😀

@macin73 Díky, ale víš jak, jedna fotka z deseti k čemu. Navíc je to focené večer, bez světla, takže kvalitou je ta fotka dost na houby.

Jinak jsme s @petkasv asi zářný příklad toho, co dělaly včera dopoledne maminky, když měly dětičky ve školce 😝. Mikiny jsem šila v neděli, ty fakt nejsou ze včera.

petkasv
4. sep 2014

@koki_melo hezké 😀 fakt 😀
u nás to nejsou zbytky 😀 to je prostě nápad 😀 a já to nešila včera odpolko, to jsem řešila jiný věci 😀 mám to už chvíli našité a vyfocené 🙂

anastazieb
4. sep 2014

@koki_melo ty jsou úžasný! Ty šedorůžový obzvlášť a holkám moc sluší 😉

anastazieb
4. sep 2014

@genkai271 nic speciálního, stačí proužek úpletu 😉

petkasv
4. sep 2014

@koki_melo jo až teď jsem to dočetla 😀 ani dopolko 😀 😀 😀 😀

koki_melo
4. sep 2014

@petkasv jé, tak já myslela, že jsi recyklovala, máš tam látky, které už nikde moc nejsou. Já moc kombinovat neumím.
@anastazieb díky, a mě ti zas zrovna ty plameňáci úplně nevoní. Mě se děsně líbili jako látka, ale nemám to úplně tak šmrncovní, jak jsem chtěla. Mám v hlavě ještě jednu variantu barev, tak třeba časem.
@petkasv a to máš jedno, jedno dopo nebo odpo 😀

petkasv
4. sep 2014

@koki_melo nene, rozházela jsem látky po celý místnosti a už to jelo 😀 😀 to víš sysel tak jsou to látky docela starý 😀