icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
4. sep 2014

@zuzkasim jojo, teď přijdou na řadu tepláky, legoše, džíny, softky...nějak jsem zaspala a do školky ty hadříky jen lítaj. A pak mám v merku kabátky a taky maminka má holej zadek. Jedu fakt jak číňan hrrrrrrrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrrrrrrr 😀

anastazieb
4. sep 2014

@jitu22 nááááádhera! Opravdu moc povedená souprava 😉

A pár věcí ode mně, mj. body a kalhotky pro miminko s přehrnovacími nohavicemi - moje verze 😉

betelgeuzz
4. sep 2014

@jitu22 krásná. Akorát mi zkazila radost z té mojí 😀

soso
4. sep 2014

@koki_melo krasne satocky aj tunika...mozem sa spytat, co su to za strihy? obe moc pekne...
@jitu22 nadhera🙂

a kocky, sledujem priebezne...paradne je vsetko, nestiham sa kochat🙂 rysuje sa mi, ze budem mat sici mini pidi kutik, tak snaaaad uz ja zacnem po nociach skusat sit🙂

jieff
4. sep 2014

@jitu22 krásný! Já se tu mořím už skoro tři dny s lacláčky pro kamarádku a bundou pro Tondu. Před chvílí jsem vytvořila takovou křivočáru, že jsem musela utect od strojů! Zítra mě čeká páráček, dneska už na to nemam.

jieff
4. sep 2014

@anastazieb to je nádherná námořnická kombinace! Moc se mi to líbí! Ještěže tohle diskuzi čtu, zase začínám mít chut sednout ke strojům 🙂 Ještě sem hoďte někdo nějaký soft, ať se mi vrátí chuť došít tu zatrápenou bundu 🙂

jieff
4. sep 2014

@koki_melo teda číňana máš šikovnýho jen co je pravda! Krásný! Moc!

zojec
4. sep 2014

@koki_melo na com ficis ???
@petkasv a ty tiez?? nechapem... 😖 ale krasne no.. 😉

zojec
4. sep 2014

@koki_melo inak to tricko zelene so zltymi kvietkami je super 🙂 presne taky motyli strih chcem pre seba, ale musim nejak vymysliet spotrebu latky, lebo v jednom kuse by som aj celu rolu minula.. 😠 ale speky zakryje perfektne 😀

sufik1
4. sep 2014

@jitu22 krááásná. Už dlouho jsem neviděla tak povedenou soupravu. Já taky potřebuju zateplit mláďata, ale se zápalem plic a nedodělanýma zakázkama nějak není nálada ani čas...
@anastazieb krásný. Hele a jak se ti osvědčilo to ohrnování nožiček? Potřebuju dvojčatům overalky na spaní vel. 86 a nechce se mi dělat s ťapičkama. Zas bez nich by je mohly zábst nožky. Tak jsem zrovna dneska uvažovala to tom ohrnování. Máš vyzkoušené na větších dětech??? nebo @petkasv????

a_lexa
4. sep 2014

Tak také něco vložím. Šité minulý měsíc, ale nebyla nálada tahat z foťáku. Samé "nasrávajdy" - jedny květinové, jedny bambusové krátké a jeden autíčkový komplet.

macin73
4. sep 2014

@zuzkasim já už depku z @koki_melo mám 😀 😀 😀... včera jsem konečně došila asi týden rozešité triko k pyžamu a dnes střihla PD k tunice... fakt produktivita jak noha... i když oproti minulým týdnům a měsícům je to velký pokrok 😝, tak třeba se blýská na lepší časy 😀 😀 😀

sinala
4. sep 2014

@macin73 ale @koki_melo má už děti 2 dny ve školce 😀 😀

macin73
4. sep 2014

@sinala no je fakt, že já tu mám kojence a mladší cácorku, a tu starší musím zatím vyzvedávat po obědě (než proběhne adaptace), tak mám lehce horší podmínky pro šití 😀 😀 😀

zuzkaanicka
4. sep 2014

@zuzkasim konecne som sa az dnes dostala do tej metraze na Josefskej 😉 ... myslim, ze maju najlepsi vyber v Brne, tak som to rovno pani predavacke aj povedala-bola potesena a hned mi aj oznamila, ze buduci tyzden dostanu novy tovar 😉 ... v piatok sa tam asi prejdem 😉

koki_melo
4. sep 2014

@sinala Bingo, Koki a Melo jsou už druhý den ve školičce a já se těším, že příští týden budem využívat provozní dobu školičky efektivněji a našiju vše, co čebujeme.
@zojec taky si asi udělám podobné, blbý je, že to sežere moc látky, i tyhle dětské jsou jedna dýlka na tričko, lemy jsou z Batani. Na dámské by padlo asi 1,5m. Jinak já si tu roli koupila 😀.

@soso květovaná zelená je úplně od oka, ale pamatuju si, že netopýr byl v nějakém letošním Ottobre, mám pocit, že na titulce byla šedočerná pruhovaná tunika, ty plameňákové tuničky jsou obyč tričko s rozšířenou sukýnkou (cca do pasu je to rovné a pak uděláš áčkovou sukýnku podle toho, jak to chceš široké/podle typu látky atd) jedny rukávy jsou prodloužené a naskládané (pajc podle Ott) a ty raglánové modročervené tuniky jsou normoš raglan a přidáš trochu na řasení PD a ZD.

Všem díky za páčiky a komentáře 😀

anastazieb
4. sep 2014

@sufik1 člověče nejdřív jsem chtěla napsat ne, ale nakonec, možná to i pro už tak velké děti bude dobré... Ale že by s tím bylo míň práce, to si nemyslím, pokud máš střih na ťapku, tak ta je možná i rychlejší... A musíš to udělat dostatečně velké.

zuzkasim
4. sep 2014

@zuzkaanicka Tos mi neměla vůbec psát, musím se Josefské obloukem vyhýbat🙂 Když jsem tam byla naposled, měla jsem s sebou i děti. Myslela jsem, že kluci budou rychle zdrhat z obchodu, oni si to prohlíželi, objevili maskáčovinu, což je jejich neoblíbenější vzor a ukecali mě, ať jim koupím na gatě!

zuzkaanicka
4. sep 2014

@zuzkasim ja prave vaham, ci o tom obchode poviem dcere 😀 ... a dnes som tam vela neutratila, mohla som nakupit len tolko, co sa mi do kabelky zmestilo-odtial som isla na oslavu😅 ... o tyzden to bude horsie 😅 ... v kazdom pripade Ti dakujem 😉

elentari
5. sep 2014

@sufik1 syn má tohle přehrnutí na kupovaných pyžamech (velikost 92-98), a když nemá přes ťapky bačkůrky, tak se mu to vytahuje a tahá je za sebou... ale určitě to je velikostně univerzálnější než ťapky (nic mě neštvalo víc, když pyžamo mu bylo, ale v ťapkách si mačkal nohu). A v pyžamu člověk většinou spí, že 🙂
@anastazieb přemýšlela jsem, jestli by šly zkombinovat ťapky a náplety a ono to jde, vypadá to moc hezky a možná to i vyřeší to shrnování...? 🙂 Krásná soupravička 🙂

piecee
5. sep 2014

holky neco ode me po dlouhe dobe 🙂 jeste mam set do postylky (nebesa,mantinel,zavinovacku,pelisek) ale ten si vyfotim az v provozu at je to komplet 😀

kamishek
5. sep 2014

@piecee tý jo, toho teda je a moc pěkné všechno 😵 jak dlouho jsi to prosím tě šila? 😅

genkai271
5. sep 2014

@anastazieb - dakujem...musim este pokukat na nete,ako ho tam mam nasit,nech to "slusne"vyzera 😀

anastazieb
5. sep 2014

@genkai271 návod má na blogu @caramilla - ale vlastně ten proužek přišíváš spolu s tím límcem a pak ho přehneš přes šev a rovným stehem přišiješ pod tím švem.

anastazieb
5. sep 2014

KDO CHCE PRŮHLEDNOU PATKU, BUDU OBJEDNÁVAT TEN STROJ, TAK VÁM JÍ VEZMU 😉

A nemá někdo prosím ten dárkový kupón na 500?

caramilla
5. sep 2014

@piecee no, tak to je hustá kolekce!! Nejlepší je kšiltovka 😀

aerin
5. sep 2014

@piecee no to je naloz!!!🙂

@anastazieb pruhlednou patku na COL? a na jaky pasuje???
a kupon jsem taky poptavala, nejak nikdo nic, tak jestli pak dostanes, neomalene se hlasim 😀 😀

crawler
5. sep 2014

@piecee uááá jsi úžasná!!!já nemám slov - jak to s tím pupíkem ještě můžeš dávat??? 😲 😲 😲

kuna
5. sep 2014

@jancasoch ta mimi souprava je krásná, na ty mimča se tak hezky šije 🙂. A víla nemá chybu, to se asi jednou inspiruju 🙂

@macin73 taky se na pyžamko chystám, jen už nemám žirafky, ale nasyslené kytičky…zima se blíží 🙂

@petkasv ty jsi fakt megasysel, slony jsem neviděla, ani nepamatuju 🙂

@koki_melo ty jedeš! Ty mikiny hlavně, ty jsou úžasné, mikny a přitom dívčí a romantické!To musí tety ve školce čučet 🙂. A jak se jim oblíkají, nemají třeba právě ve školce problém s těma patentkama? Nás loni právě ve státní zrazovali od knoflíků, atd, neraděj přes hlavu a zipy 🙂 Ale jsou nádherné! A teď vidím další věci…ty fakt jedeš jak namydlený blesk!

@aerin ta čepice ti ale náhodou fakt sluší 🙂

@betelgeuzz tak první softshellová bunda - klobouk dolů, povledla se ti!

@kachnator šaty vypadají pohodlně! A moc se mi líbí ten žlutý lem.

@jitu22 ta tvoje souprava nemá chybu, je fakt dokonalá! Jsi pro mě inspirací pro klučičí věci! A obdivuju tvoje nervy, já bych se na dvojjehlu mohla víš co 🙂

@anastazieb rybičky s proužkama - super kombinace!

@a_lexa parádní nasrávajdy, hlavně ty první, ty můžu !

@piecee to je nádherné všechno, nebím, co chválit dřív! Ale tak asi tu zavinovačku, tak je prostě taková miloučká! A čepice - kšiltovka, čepice jsou vyšší dívčí 🙂 A tyrkysový kabátek, a fusak…no kruci, máš to všechno parádní, fakt není kousek, co by se mi nelíbil 🙂

kuna
5. sep 2014

no a já jsem po @piecee jak chudá příbuzná, ale co už 🙂

flísové tepláky, myslela jsem do podzimního chladnějšího, ale slunečného počasí...no uvidíme, zatím leje, nebo je vedro 😀
legíny do školky, konečně na ně mám látky. Já jsem vždycky vše kupovala po půl metrech, max metr, a kdy jsem ušila triko, tak na legíny nezbylo. Přitom jsou jednoduché a blbuvzdorné 😀
tuniky pro neteř do školky
pyžamo, původně jsem chtěla šít jen tričko k nepoužívaným tenkým teplákům, ale ty mi pak naráz přišly tak hnusné, že jsem musela ušít i kaťata. Kdybych to věděla předem, udělala bych u trika žlutý lem 🙂