Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb aha...no ja si ten COL Janome "chci kupovat", ale kdo vi, jestli se postesti, no 😅
na kolik vyjde ta patka?
@anastazieb je to celkem sprostý,že COL je tak drahý a dají k tomu debilní patku - prevíti jedni😝 ale co čekat,že jo 😝
@crawler to je no... jakoby k němu tu průhlednou nemohli dát už do základu.
@anastazieb
Tá priehladná patka na COL je naozaj dobra, urcite sa oplati! Aj ja som do nej investovala.
@anastazieb a nakolik vychází patka?
@aerin no, já to dělala 2 způsoby, které jsou si vlastně hodně podobné 😀
1) normálně sešít na OL - ale tak, aby šev byl na lícu - přišít k podkladu rovným stehem nebo dvojjehlou
2) obšít okraje na OL, přeložit přes sebe a prošít k sobě dvojjehlou - to jsem dělala s fineribem, bo jsem se bála, že mi to na dvou místech (4 vrstvy) ta dvojjehla neprošije
a když se člověk tou dvojjehlou dobře trefí, tak to fakt není poznat, že to bylo šité nadvakrát 😉
mít COL, tak to prošiju lícem dolů a vlastně jen obrátím líc a rub stehu 😉
celkově vzato - nic nového pod sluncem 😅
@zabza40 vychází na 600
@kamishek s tím flatlockem jsem se já nesžila, prostě ani na zkušebním hadříku jsem nebyla schopná nastavit to tak, aby to bylo hezky pevné, přitom stejnoměrné. Možná to jde líp na plátnu a těžších látchá, ale na úpletu to byla katastrofa. A přišlo mi to dost nepevné. Takže jsem se na to vykašlala a pak až když jsem viděla tu tvou sukni, tak bing, trklo mě to 😀. Přitom mikinu se švy naruby plánuju už dva roky, ale nenapadlo mě ten šev pak ještě přišít naplocho a tím fingovat COL 🙂
Kocky mam otazku...chcem usit detom na jesen vesty, vonkajsia strana uplet a vnutornu nieco ako fleece, resp. to by som potrebovala poradit...ci dat fleece, alebo nieco ine a aku mate skusenost s fleecom z Batani...odtial by som objednala...
@caramilla prosim, prosim odkial si objednavala ten kradny fleece na tu deku bodkovanu?
Dakujem a vsetkym kradny vikend🙂
@kuna a me to napadlo, kdyz jsem koukala na joma-style, ona ma ten petinitny cl, a vypada to skvele.. zkousela jsem to zatim jen na mimincim hadru a na tom malem se mi to zas az tak nepozdavalo 😀 ale tady je to paradni! a teda blahorec ten tvuj sici stroj, mne ten trinitny rovny steh taky nejde.. 😝 si musim uz poridit tu kraceci patku, treba to s tim pujde lip..
a prihazuju par pocinu z tohohle tydne (@crawler ten nuz do OL sedi paradne, takze jestli chces objednavat, pana doporucuju. a hlavne ta cena je nekde uplne jinde.. 🙂)
@kuna děkuju a červenám se 😅 Já takhle zase vždycky obdivuju Tvoje věci. Asi jsme se potkaly vkusem 😀 Zdá s emi to, nebo Ti chybí dost věcí v albu se šitím? Přemýšlela jsem nad vhodnými adepty do pajcovací soutěžky a některé věci jsem tam neviděla, nebo mi to tak přišlo. Měla bys psát blog 😀
@sinala brala jsem ho tu http://sineco.jecool.net/ a je to tenhle typ XB1687-001.
@jitu22 máš pravdu, chybí mi tam toho dost, vždycky to tam zapomenu přidat. O blogu jsem přemýšlela, ale obávám se, že by zel prázdnotou 🙂. Nevím, jestli bych si našla čas tam vůbec něco psát a taky bych musela ty své věci začít líp fotit 🙂. Já kolikrát ani nestíhám vyřizovat večer emaily, na které myslím celý den a blog by mi zarostl pavučinama 🙂
Jinak mám konečně první spokojenou zákaznici, prodala jsem nějaké věci po Julči na MMB a paní mi je pochválila, že jsou moc hezké. Tak už konečně vím, jaké to je, když si někdo koupí nějaký můj výtvor a líbí se mu 🙂.

@aerin je to patka na COL Janomé, @crawler jí hodně chválila, tak jí taky všechny chceme 😉 Kupón nakonec nepotřebuju, budu objednávat jinde, kde kupóny neberou.