icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
9. sep 2014

@kveta007 já šiju tepláky tak, aby byly max. o 10 cm širší, než obvod pasu dítěte. Náplet tak, aby byl o trochu kratší než obvod pasu (podle toho, jak je pevný), stejně tak gumu. Mám gumu celkem pevnou, takže jí dělám +- stejnou, jako obvod pasu.

zuzkasim
9. sep 2014

@elentari Jo! Z toho posledního odkazu by šlo ušít to, co potřebuju, děkuju. MMB jsem projížděla, ale tuto prodejkyni neznám, to jsem ráda, ani holky z patchworkového klubu mi nedokázaly pomoct🙂

elentari
9. sep 2014

@zuzkasim 😀 tak to je kompliment... to víš, já nad těma látkama spíš slintám než je kupuju a když už kupuju, tak si nemůžu moc vyskakovat... 🙂 ale ten e-shop patchworky.cz mají taky dost zajímavý ceny a krásný látky...

alenf
9. sep 2014

http://www.moda4u.cz/satky-na-krk-saly/9001718-...
Ahojte dievčence poradte mi z coho takéto urobit na jeseň pre seba ked bude sychravo,som taká zmrzlina-musím dačo okolo krku.Takže veľmi jemné nechcem.

terezita
9. sep 2014

@zuzkasim kup si bile plátno a namaluj nan cerne pruhy.

terezita
9. sep 2014

@kveta007 vodítko je guma o cm uzsi než obvod pasu a naplet 2/3 obvodu kalhot.

bury
9. sep 2014

@kveta007 - já to dělám tak, že mám gumu přesně podle obvodu pasu a jak jí sešiju, tak jí "zmenším", takže je o malinko kratší, než obvod pasu a náplet mám většinou tak o 3-4 cm větší, než gumu. Používám dva střihy na teplátky - jedny jsou takový hodně volný a druhý užší (to je zvětšenej střih na soft kalhoty od Car) a funguje to dobře na oboje.
Spíš mám problém u těch softshelových kalhot - teď chci ušít a ani jeden střih mi nepřijde OK 😀

palosek
9. sep 2014

@kveta007 tepláčky mám spíše uzšího střihu, zjistila jsem, že pro neteř musím rozšířit, aby se jí to dobře ve školce oblíkalo, synovci a mé nejmladší to sdí. Pas, pokud je z flísu, tak ho dělám kratší o ty cca 4cm a gumu tak, jak @bury střihnu stejně jako pas, ale po sešití je to kratší....samozřejmě záleží i na elasticitě gumy (jemnější zkrátím víc, snadno se natáhnou). Pokud je pas z patentu, tak stejně jako
@terezita stříhám pá o 2/3 užší než je obvod....Vždy se řídím pružností matroše.....A mám ty náplety radši než jen gumu do pasu 😉

terezita
10. sep 2014

tak tenhle tyden mi orlik dava docela zabrat, nejak opet nespi a kdyz neni v naruci, tak breci.. takze jsem se k nicemu prevratnemu nedostala a namrskala jsem jen par pytlicku na kulicky..

bordino
10. sep 2014

prosím, nemáte někdo kupon do nejšicí stroje?

alenf
10. sep 2014

Mala som takú malú susedskú objednávku chlapčenské tepláčiky s klinom z nepočesanej teplákoviny 2x a 1 tyrkysové z elastickej teplákoviny tiež s klinom.

mmio
10. sep 2014

@alenf asi sa budem opakovať, ale odkiaľ kupujete látky? ďakujem

ucitelka70
10. sep 2014

@alenf ten klin nevadí pri chôdzi? či kvôli menšej spotrebe látky sa dáva?

alenf
10. sep 2014

@ucitelka70 dala mi vzorové tepláky značkové a na nich bol klin-imidžovky,tak som to tam dala🙂

ucitelka70
10. sep 2014

@alenf ja som šila tiež tepláky s klinom podľa nejakých origoš - ale to nebol ani klin do bokov - ale taký kosoštvorec ktorý išiel rovnomerne aj na pd a zd, taktiež do strán nohavíc a dobre sa nosia

alenf
10. sep 2014

@ucitelka70 ked mu skusala prve vyzeralo to,že sú medzi nohami az prehnane široké vďaka tomu klinu,chlapček je veľmi chudý,podľa mňa by ten klin tam vôbec nemusel byť a aj tak by mu na voľnosť tam stačili.
Tak ale imidž je imidž:D

kuna
11. sep 2014

kdo jste měl zájem o látku s piráty, tak paní na MMB ji má opět skladem http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=71335487&tab=8

lenasss
11. sep 2014

Tak zase něco ode mě.Zavinovačka ještě jednou,ale tato už bude pro nás tu už nikomu nedám 😅 jedna čepice "mimoň" a jedny tepláčky pro mimčo

koki_melo
11. sep 2014

@lenasss Jé, máš krásné ty knoflíčky, hezky sladěné 🙂

lenasss
11. sep 2014

@koki_melo děkuji 😉

zuzkasim
11. sep 2014

@lenasss Krásné šití! Kde jsi sehnala tu zebří chlupatinu do zavinovačky?

lenasss
11. sep 2014

@zuzkasim jooooo tak to teď opravdu nevím. 😅 Až dám malého spát podívám se podle faktury.Někdo mi z holek dával odkaz a já si to už nepamatuji

sufik1
11. sep 2014

trošku kočárkování...

zuzkasim
11. sep 2014

@sufik1 Jé vidíš to, potahy na madlo dělám taky na suchý zip, hodně lidí se tomu divilo, že znají jen na klasický zip, tak jsem myslela, že jsem jediná🙂

kuna
11. sep 2014

včerejší legíny, do školky jich není nikdy dost 🙂

sufik1
11. sep 2014

@zuzkasim no já jsem koukala, že na Fleru jsi začla nově šít spoustu podobných věcí jako já....
Na ten sucháč to není nic převratného, měla jsem to už u prvního děcka na kočáru a přijde mi to lepší jak normální zip.

filkatka
11. sep 2014

holyk shanim strih an softshellove kalhoty a nechce se mi dotovat fler 🙂)) neprodavate nektera prosim? 🙂))

bury
11. sep 2014

@filkatka - myslím, že většina z nás tu má nějaký univerzální střih na tepláky z časopisu Ottobre - různě upravený podle potřeb dítěte, nebo je možné obkreslit stávající kalhoty a nebo Petra prodává střihy http://ekozahrada.blog.cz/ 😉

zuzkasim
11. sep 2014

@sufik1 Mě to přijde takhle nejjednodušší, vždycky se snažím, aby to bylo funkční a snadné na ušití🙂 Máme podobně staré děti, takže i potřeby jsou podobné. Ale měla bych raději více času na věci, které mě víc baví, zas na druhou stranu tohle je momentálně větší jistota. Chystáme v listopadu patchworkovou výstavu a mám obavy, že letos budu tak maximálně pomáhat s organizací, ušitého ještě nic nemám☹

koki_melo
11. sep 2014

@filkatka @caramilla měla tuším střih na softky na prodej. Nebo zadotuj Burdu nebo Ottobre nebo pogůgli a najdi něco zadara ke stažení.

áááááááááá, paní @bury byla rychlejší.