Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
http://www.moda4u.cz/satky-na-krk-saly/9001718-...
Ahojte dievčence poradte mi z coho takéto urobit na jeseň pre seba ked bude sychravo,som taká zmrzlina-musím dačo okolo krku.Takže veľmi jemné nechcem.
@kveta007 - já to dělám tak, že mám gumu přesně podle obvodu pasu a jak jí sešiju, tak jí "zmenším", takže je o malinko kratší, než obvod pasu a náplet mám většinou tak o 3-4 cm větší, než gumu. Používám dva střihy na teplátky - jedny jsou takový hodně volný a druhý užší (to je zvětšenej střih na soft kalhoty od Car) a funguje to dobře na oboje.
Spíš mám problém u těch softshelových kalhot - teď chci ušít a ani jeden střih mi nepřijde OK 😀
@kveta007 tepláčky mám spíše uzšího střihu, zjistila jsem, že pro neteř musím rozšířit, aby se jí to dobře ve školce oblíkalo, synovci a mé nejmladší to sdí. Pas, pokud je z flísu, tak ho dělám kratší o ty cca 4cm a gumu tak, jak @bury střihnu stejně jako pas, ale po sešití je to kratší....samozřejmě záleží i na elasticitě gumy (jemnější zkrátím víc, snadno se natáhnou). Pokud je pas z patentu, tak stejně jako
@terezita stříhám pá o 2/3 užší než je obvod....Vždy se řídím pružností matroše.....A mám ty náplety radši než jen gumu do pasu 😉
prosím, nemáte někdo kupon do nejšicí stroje?
@alenf ten klin nevadí pri chôdzi? či kvôli menšej spotrebe látky sa dáva?
@ucitelka70 dala mi vzorové tepláky značkové a na nich bol klin-imidžovky,tak som to tam dala🙂
@alenf ja som šila tiež tepláky s klinom podľa nejakých origoš - ale to nebol ani klin do bokov - ale taký kosoštvorec ktorý išiel rovnomerne aj na pd a zd, taktiež do strán nohavíc a dobre sa nosia
@ucitelka70 ked mu skusala prve vyzeralo to,že sú medzi nohami az prehnane široké vďaka tomu klinu,chlapček je veľmi chudý,podľa mňa by ten klin tam vôbec nemusel byť a aj tak by mu na voľnosť tam stačili.
Tak ale imidž je imidž:D
kdo jste měl zájem o látku s piráty, tak paní na MMB ji má opět skladem http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=71335487&tab=8
holyk shanim strih an softshellove kalhoty a nechce se mi dotovat fler 🙂)) neprodavate nektera prosim? 🙂))
@filkatka - myslím, že většina z nás tu má nějaký univerzální střih na tepláky z časopisu Ottobre - různě upravený podle potřeb dítěte, nebo je možné obkreslit stávající kalhoty a nebo Petra prodává střihy http://ekozahrada.blog.cz/ 😉
@sufik1 Mě to přijde takhle nejjednodušší, vždycky se snažím, aby to bylo funkční a snadné na ušití🙂 Máme podobně staré děti, takže i potřeby jsou podobné. Ale měla bych raději více času na věci, které mě víc baví, zas na druhou stranu tohle je momentálně větší jistota. Chystáme v listopadu patchworkovou výstavu a mám obavy, že letos budu tak maximálně pomáhat s organizací, ušitého ještě nic nemám☹

@kveta007 já šiju tepláky tak, aby byly max. o 10 cm širší, než obvod pasu dítěte. Náplet tak, aby byl o trochu kratší než obvod pasu (podle toho, jak je pevný), stejně tak gumu. Mám gumu celkem pevnou, takže jí dělám +- stejnou, jako obvod pasu.