icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

filkatka
11. sep 2014

@bury no ja na nej koukala a nenasla na ni prave kontakt...

koki_melo
11. sep 2014

@kuna ááá, já rolovala odspoda a poznala jsem tě!

Japa máš našitá ta srdíčka, aby to nepopraskalo? Tím tvým úžo trojstehem? K. rve na sebe oblečení tak neurvale, že nešít na OL, tak máme všechno popraskané. Hm, další důvod pro COL! 😝

koki_melo
11. sep 2014

@filkatka http://ekozahrada.blog.cz/1401/strih-na-nejen-s...

na limetkové liště je okénko Zpráva autorovi a tam můžeš Car napsat.

kuna
11. sep 2014

@koki_melo podle parket? 😀 😀 😀 Ty srdíčka jsou našitá klasickým cikcakem. Já aplikace rovným stehem našívám nerada, protože mám zkušenost, že se to po pár vypráních začne u kraje (po ten steh, tj. cca 1-2mm) odlepovat a nehezky zvedat, je to takové "orvané". Držet by to snad mělo, praxe ukáže 🙂. Jinak s tím rvaním na sebe a ze sebe mám zkušenost, praská mi občas i OL 😀

zojec
11. sep 2014

@koki_melo zaplaty odporucam nasivat len cikcakom, lebo rovny steh sa roztrhne prave na tychto miestach hop sup :D 😉 a ja tiez radsej ako pani @kuna, pekne hustym cikcakom :D nemusis ani krasne rovno vystrihnut, zakryjes cikcakom :D

evaon
11. sep 2014

Baby zachrante ma!!
Oplyvam extremnou sikovnostou a objednala som omylom naviac 500drukov z VTC 😕 😀 😕 http://www.vtc.cz/sk/vyrobok/86119/gombik-rolan...
Stali 26,32€ ale ukecate ma na hociaku zlavu, postovne zadara a podobne.... nemam co s tym a platit spiatocne postovne sa mi neoplati, to mozno niektora z vas radsej za tych 20€ zoberie.

koki_melo
11. sep 2014

Náký trika...sobi jsou Justý (Káji je to krátké všude), ale to je prd modelka, sní bonbóny a zdrhne místo pózování...

kveta007
11. sep 2014

Koupila jsem si loni krásnou zelenkavou teplákovinu, ale moc si to u nás neumím představit v provozu (malá se plazí, takže vytírá všude, syn na sebe pro jistotu všechno v mžiku vyleje). Takže mě napadlo, jestli nekoupit nepromokavou šusťákovinu v Batani a tuhle počasanou teplákovinu dát jako vnitřní vrstvu? Je to dobrý nápad na venkovní kaťata do školky nebo to nedoporučujete? Jasně, softshell, je softshell, ale jinak moc nevím, jak to udat, když je to ještě k tomu v extra šířce 185 cm.

ucitelka70
11. sep 2014

@kveta007 a čo tak na mikiny? alebo nakombinovať ešte s inou - kontrastnou farbou, alebo šedou?

koki_melo
11. sep 2014

@kveta007 Já ji mám taky a kombinuju ji nebo používám na zadní díly nebo na kapuce, kde se tolik nezašpiní.
Ad šusťák, pokud by to nebyl nějaký funkční, tak bych se trochu bála životnosti.

kveta007
11. sep 2014

@koki_melo @ucitelka70 Ale ta moje zelená je opravdu jen zlehka zelená. Teď už to večer nevyfotím, ale asi bych to popsala jako vanilková s podtónem do zelenkavé než zelenou... Kupovala jsem ji v Produktservisu, takže jsem z obrázku usuzovala, že bude sytější a naopak je světlejší.

anastazieb
11. sep 2014

Souprava pro kamarádčinu novorozenou holčičku a moje první lemované body na COL 😉

koki_melo
11. sep 2014

@anastazieb Gratulace k mazlikovi!!!

sinala
11. sep 2014

konečně softky pro A. 😀

sinala
11. sep 2014

@anastazieb ty jsi talent, takhle napoprvé olemovat na COL 😀 😀 😀 , ale určitě je to díky té průhledné patce 😀 😀 😀

terezita
11. sep 2014

@anastazieb prisijes ten lem nejdriv nebo to rovnou naskladas a jedes? musim tady to jedno bodyno konecne olemovat.. 😀 a jeste jsem ani nestihla nainstalovat patku.. 😅

anastazieb
11. sep 2014

@terezita rovnou přeložím a jedu 😉 Ale je to teda docela piplačka, zlaté lemy přišité na OL 😀 Zvlášť nacpat to pod patku, aby to tam všechno drželo a bylo na správném místě.

evaon
11. sep 2014

@betelgeuzz Jak "Paci sa mi to" 😀 😀 😀 ako hocico objednat omylom ale 500ks baby druky 😝 😝

zuzu_epona
11. sep 2014

@anastazieb Veľká gratulácia k novej mašinke 😉 a veľa krásnych kilometrov.

palosek
11. sep 2014

@anastazieb gratulace k miláškovi 😵 😀 😉

anastazieb
11. sep 2014

@koki_melo @sinala @zuzu_epona @palosek díky holky 😉 Zatím jsem z něj nadšená, doufám, že to vydrží 😉

ucitelka70
12. sep 2014

@evaon ty máš teda 500 balíkov 500 ks drukov??? no urob tabuľku, možno si tu všetky po 1-2 kúpime, aby sme ťa nenechali v štichu 😉

ucitelka70
12. sep 2014

@anastazieb gratulácia aj z mojej strany a aj obrovská pochvala, krásne si ušila.

zojec
12. sep 2014

@anastazieb aj ja gratulujem ku COL a co to je ten vtacik? ta latka sa mi paci 😅 😉

rebelie
12. sep 2014

@lenasss Prosím, kdybys mi dala kontakt na tu paní z FB, co jsi přes ní kupovala tu přízi Elian, asi jí nutně potřebuju 😉.

vianne
12. sep 2014

moja tvorba v dnesny uprsany den...patchworkova kabelka pre kolegynu 🙂 konecne som si vyskusala ronofix, je to super vec 🙂

vianne
12. sep 2014

..a pochvalim sa aj teplacikmi pre mojho syna do skolky, mensie su pre kamoskinho syna, mikinou z pocesanej teplakoviny pre 18rocneho brata (miluje zltu), wellsoftove mikiny pre netere kombinovane s teplakovinou...zimne pyzamko z autickoveho flisu podsite upletom. Mam uz tyzden dovolenku, tak dobieham zameskane a zmensujem zasoby materialu :P

koki_melo
12. sep 2014

4*pyžamo s kalhotama
11*čepice
2*tunika
4*tepláky
1*vyšťavená matka

...a zateplené džíny, které jsem zapomněla blejskout!

zuzkasim
12. sep 2014

@koki_melo Nejvíc obdivuju ty obyčejné čepice, protože tu se mi zatím nepodařilo ušít pěkně🙂

macin73
12. sep 2014

@koki_melo všechno krásné... zeptám se, jakým stehem "štepuješ" ten falešný poklopec a obrys kapsy? nebo to má i nějakou funkci u té kapsy?