icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
13. sep 2014

U nas doma ficia na hlavach jedine "buffky".
Takze na jesen sijem len jednovrstvovy tunel, ked sa ochladi dvoj alebo z finribu ( sa mi to zda trochu hrubsie) a na zimu zatepletny normalne s fleecom alebo coralom. Je to rychle a vydrzi na viac rokov 🙂
A to sa hodi podla mna na kazdu hlavu.

elentari
13. sep 2014

Jelikož je to všechno se mnou na dlouhé lokte, tak u většiny věcí trvá zhotovení déle než měsíc 😀 v červnu jsem se rozhodla, že ušiju muži bermudy na léto, v červenci zkonstruovala střih, v srpnu nastříhala látku a v září ušila 🙂 Konstruovala jsem kalhoty "dle Müllera", podle už hotového střihu z Burdy jsem přidala kapsy a dvojitý pruh okolo nohavic (dole). Fotky jsou z mobilu, takže kvalita nula, nula nic...

elentari
13. sep 2014

Mimochodem, na první fotce vlevo vzadu můžete vidět bio bavlnu jednolíc koníci z mtx. Barvy fotografii na e-shopu vůbec neodpovídají, to už spíš odpovídají z téhle nekvalitní fotky :-/ Trochu mě to zklamalo. Na netu to vypadá spíš do cihlova, ale je to svítivě oranžové. Stejně tak podklad vypadá "lněně", ale je to nažloutlé...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

piecee
13. sep 2014

holky já přidávám nejnovější jeden šicí (a uvnitř nešicí 😵 ) počin 🙂

zuzkasim
13. sep 2014

@evaon Album máš hezké, ale žádné "buffky" jsem tam nenašla, jak to vypadá?

@piecee To šité je moc pěkné, ale to uvnitř je ještě hezčí! Můžeme už gratulovat? Je to tvoje? Dcerka má 13 měsíců a mě začíná miminko taaak chybět☹ Ale už nebude.

evaon
13. sep 2014

@piecee Drobcek malinky, nech sa dari 😵 😵 😵 Velka gratulacia!!!

evaon
13. sep 2014

@zuzkasim
Normalny tunel, ani neviem ako sa to vola. Buff je firma, co to vyraba take bezsvove...To ani nepovazujem za sitie to by zvladol aj moj manzel 😀 😀

Tu je nejaka fotka, a zatepleny asi ani nemam odfoteny.

bury
13. sep 2014

ad čepice - já došla tak daleko, že jsem si koupila střih na čepici, protože jsem byla hotová z toho, jak nesedí.... a fakt sedí. Je to něco jako má @lenass ....
Dělala jsem jak dvojitý (ta pruhovaná), tak jednoduchou a olemovanou patentem a ta je teda super. Pěkně sedí na uši a nahoře je jedno, že to trošku plandá 😉

piecee
13. sep 2014

@zuzkasim jj je to nase🙂 Felix ted uz mam doma komplet muzskou partu🙂)

sufik1
13. sep 2014

Koukam,ze je manie cepic. Ja mam 5 novych,ale zatim nenafoceno.
@piecee velka gratulace,nesici pocin je jeste hezci nez ten sici

bury
13. sep 2014

@piecee - moc gratuluji 😉 to malý nějak spěchal na svět 😉

piecee
13. sep 2014

@sufik1 dekuji🙂

Jeste jeden komplet do postylky (kterou mimochodem se musim pochlubit delal manzel 🙂)...ppsledni pocin pred porodem a asi na nejakou chvilku taky bude🙂)

koki_melo
13. sep 2014

@piecee Gratulace, krásné miminečko, moc zdraví a spokojenosti přejeme!
A mě teda uchvátil ten košiček se zavinkou, vypadá úžasně!!!

anastazieb
13. sep 2014

@piecee velké gratulace, je to krásný bobánek 🙂

ucitelka70
13. sep 2014

@piecee blahoželám, nádherné dieťatko, a teda tvoj manžel je šikovný, že okrem nešicieho zvládol šicí počin 😉

bury
13. sep 2014

@piecee - vy jste tak šikovný - oba 😵 😵 a bobešek je v tý postýlce krásnej 😉

snowwitch
13. sep 2014

@piecee Gratuluji k Felixovi, je překrásnej a moc se mi líbí to krásné hnízdečko, aby nebyl v postýlce ztracený.

piecee
13. sep 2014

@bury hh to spechal od poloviny tehotenstvi🙂 hrozili mi predcasnym porodem parkrat jsem byla v nemocnici nakonec jsme to dotahly az do 38tt takze maximalni spokojenost 🙂

Dekuji za chvaly holly vazim si toho🙂 ani jsem netusila jak me bude tesit kdyz nam prcek bude spinkam v nasich home made vecech 🙂)

argo1
13. sep 2014

@piecee Gratuluju k dalsimu klukovi do party! Hodne zdravi, lasky a radosti preju! To verim, ze spici miminko ve vlastnich vyrobcich hreje u srdce.... Je krasny 😵 😵 😵

anastazieb
13. sep 2014

Tak jsem konečne vytunila naše softshellky a můžou jít také do světa 😉

caramilla
13. sep 2014

@palosek ten tetek je dokonalej!
@terezita pytlicky mas uzasne!
@sufik1 kocarkove siti u tebe nema cenu komentovat 😀 , chvalim fotky, zlepsujes se! 😉

caramilla
13. sep 2014

@anastazieb povedené

caramilla
13. sep 2014

@piecee gratuluju moc a přeji hodně Božího požehnání a co nejméně "bolestné" sžívání. Je kouzelnej, takovej ňufínek malej, ani v té autosedačce není vidět 😵

sinala
13. sep 2014

@piecee ten je krásný, gratuluji 😀

mehlo
13. sep 2014

@piecee veliká gratulace k malinkému, je nádherný! Ten košíček, zavinka i postýlka- všechno naprosto úžasné!!!!

macin73
13. sep 2014

@piecee moc gratuluji k chlapeckovi, ať se mu na světě daří a dělá vám radost!!! A postylka je úžasná!

zojec
13. sep 2014

@piecee gratulujem k drobakovi.. je krasny.. v tom hniezde.. juuuuuj tutu mutu.. esteze som mala narocny tyzden s dvoma tigrami a hormony ostavaju v klude 😀 😉
@evaon som sa pobavila :D ze buffky sedia kazdemu.. mna si este asi v buffke nevidela, co? 😀 😀 min. rok som sila aj ja detom z merrina, miso nosi rad. b . ho velmi nechce, ale ani kuklu.. som nahodou aj fotky nasla 🙂
vyhoda je, ze sa da nosit naozaj vselijako, aj na krku, aj ako ciapka, aj ako celenka, aj ako kukla 🙂

terezita
13. sep 2014

@koki_melo me kulatohlave dite nějak ve všech ostatních cepkach vypadá jak tydyt.. :D
@piecee gratulace veliká! Malý je zlatoucky a krasne jméno jste vybrali!

palosek
13. sep 2014

@piecee srdečné gratulace 😵 😵 😵

zuzimia
13. sep 2014

@piecee Drobčekovi veľa zdravíčka, nech sa vám dobre darí!