icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
16. sep 2014

@alenf Alenko, střih je Ott 6/2009, jen malinko upravený (jednořadové zapínání a dole jej mám lehce "balónový"), originální střih moc neodpovídá velikostí, je větší, tak je třeba dobře měřit.
Matroš je ocelově modrý kojoplyš z Batani, patka kapsy džínové plátno, úplet podšívka.
Úplně moc nevím, kam v něm budeme chodit, ale mě se ten střih děsně líbil 😀 .
@piecee děkuji, kabátek se šil docela dobře, i když ten kojoplyš je v určitých místech dost vysoký a tak si stroj dal práci a já se občas zapotila. Navíc se ten plyš docela tahá. Ale určitě není tento střih náročný.

katka82
16. sep 2014

@koki_melo kabátek je fakt super 😵 😵 mam pocit že švagrovka ho po mě taky chtěla,ale pak z toho naštěstí sešlo 😀 😀

anastazieb
16. sep 2014

@koki_melo kabátek je úžasný!

@terezita overal je moc krásný 😉

koki_melo
16. sep 2014

@katka82 jé, taky jedeš manufakturu, máš to moc hezké a zaujala mě čepička!
Kabátku není důvod se bát, kapsičku jsem si zkusila jednou na nečisto, ta byla asi nejtěžší a zbytek není náročný. On ten plyš je zas takový docela "maskovací", že kdyby se něco nepovedlo úplně skvěle, tak se to schová. Navíc naše K. furt líta, nebude čas hledat mouchy 😀.

saaralota
16. sep 2014

@koki_melo Hezkýýýýýýý 🙂 Já chci taky kabátek 🙂.

laeela
16. sep 2014

@kuna nějak jí to narostlo, brzy nás čeká kadeřnice, zkracovala jsem jí ofinku, má tam krásné zuby a to si to ještě pak upravila sama nůžkami a tam kde nedosáhla jí pomohl hodný bráška. 😀

sinala
16. sep 2014

@koki_melo kabátek parádní a pěkně ušité

@terezita overálek super a jen dotaz na náplety, to máš z latka.cz?

palosek
16. sep 2014

@katka82 tady někdo jede jak fretka 😀 😀 😀 😀 hezký... 😵

palosek
16. sep 2014

@koki_melo 😵 😵 😵 kabátek je úža... 😵 😵

alenf
16. sep 2014

@koki_melo aj ja by som si taky obliekla:D,kludne k džínám:D

alenf
16. sep 2014

@koki_melo este-ako si robila ten balonovy efekt?o kolko je podsivka kratsia vtedy?

katka82
16. sep 2014

@koki_melo @palosek no jo no,děti přes den ve školce 😉 to se to pak maká 😀

kuna
16. sep 2014

Určitě si pamatujete, jak získala paní Kuna ocenění Ptáka Loskutáka za to, že vtipně vyráběla letní trička ze zimních ušmiknutím rukávů a ještě jako bonus jí zbyly prachovky 😀 😀 Takže bacha, paní kuna neusnula na vavřínech a umí to i naopak, z letních tílek trička podzimní 😀 😀

Bylo mi líto toho s tygrama, dítě ho mělo na sobě dvakrát. Takže jsem jak tydýt párala lemy a tady je výsledek 🙂

koki_melo
16. sep 2014

@alenf Taky jsem si říkala, že bych jej zkusila pro sebe...ale teda z kojoplyše asi ne...i když 😉 .
Podšívka je kratší o cca 5cm. A na modelce...

terezita
16. sep 2014

@kuna uz se tesime na jaro, az bude pani kuna padat lemy,nasivat rukavky a trika prodluzovat ;)

bury
16. sep 2014

@koki_melo - tak kabátek je luxusní 😵
@kuna - paní kuna je blázen.... bych to radši dávala jako tílko, než párat lemy - ještě ke všemu prošité.... 😀 😀 😀

koki_melo
16. sep 2014

Paní @terezita , řekla bych, že ještě bude jeden mezikrok v listopadu, kdy bude paní @kuna párat krátké rukávy a přišívat dlouhé. A nebo by mohla použít model paní @caramilla, že by pod ty krátké rukávy naistalovala dlouhé a na jaře je ty dlouhé zas odinstalovala. A nebo by na ty krátké mohla třeba na sucháč nebo cvočky ty dlouhé rukávy přicvaknout, když bude teplo, tak je odepne a schová do kabelky a když foukne vítr, tak je zas nacvakne.
KDO BY CHTĚL TODLE PAJCNOUT, KROM PANÍ KUNY TAK NESMÍ, MÁM NA TO KOPYRAJT!!!

mehlo
16. sep 2014

@koki_melo To je v háji!!!!!! Jsem se málem počůrala smíchy!!!! A procvičila si břišní svaly!

zuzkasim
16. sep 2014

Tady je dnes zábava! 🙂

Nemáte zkušenost se střihy z dětského Ottobre vel. 170, jak pasují na dospělého? Normálně mám dámskou 36 - 38, měřím 175, teď se mi líbí jedno zajímavé tričko v dětském Ottobre, tak přemýšlím, jestli by stačilo ho mírně rozšířit. Je to zrovna takový méně typický střih, těžko ho budu poměřovat s něčím, co nosím☹ A dělat z Lille pokusy bez rozmyslu je drahá sranda.

betelgeuzz
16. sep 2014

Tak už má bundu i druhá. Už chápu, že tady to oblečení sekáte, jak Baťa cvičky, protože ta mi šla od ruky líp, než první, akorát mi to tempo překazila nemoc holek.

sinala
16. sep 2014

@kuna tak to by mě nenapadlo a ty asi šiješ na míru 😀 , já šiju trochu větší a dvě sezony vydrží, někdy i tři 😀 😀 😀 . Opravdu dobrý nápad, jen jsem nevěděla proč ptákům říkáš tygr 😀 😀 😀 , došlo mi to 😀 😀 😀

kuna
16. sep 2014

@piecee ten je nádherný a tak droboučký! Já si nevybavuju, jestli jsem ti už gratulovala, tak kdyžtak gratuluju ještě jednou 🙂.

@koki_melo ty jsi neskutečná! Ten kabátek je dokonalý! A na modelce vypadá ještě líp 🙂

A jinak mě bavíš, rukávy na sucháč či patentky, haha, jsem se tu skoro počůrala smíchy 😀. Ale nejsi daleko od pravdy, já jsem jedno letní tričko opravdu udělala tak, že původně mělo ty dvojité rukávy a ten dlouhý díl jsem odstřihla 😀. To víte, paní kuna je spořivá a lille jen tak neplýtvá 😀

@bury @terezita no ty prošité lemy mi daly, dost jsem nadávala 😀. Ale máme tu na návštěvě tchány, takže večer sedíme s nima a ne u stroje, tak jsem konverzovala a párala najednou 😀

@katka82 jj, pyžama a tepláky, to mě taky čeká 🙂

sinala
16. sep 2014

@koki_melo ten kabátek je opravdu povedený, škoda, že nechodíte do kostela 😀 😀 😀 ( pokud chodíte, tak se omlouvám 😀 ), ale to bys asi nepsala, že nevíš kam ho budete nosit 😀

kuna
16. sep 2014

@sinala no něco šiju i rostoucí, např. letos měl noční košili a jestli bude stále tak žravý, jako je teď, tak z ní bude příští sezonu parádní tričko tak akorát pod pupek 😀

palosek
16. sep 2014

@zuzkasim já jsem si šila na sebe taky z dětského Ottobre 😀 😀 😀 A to nosím 38 😅 😅 😅 U hodně elastické látky (bambus.z hromádky) nepřidávám. měřím 169 🙂 U oboulíce z Wendy jsem ten centimetr přidala.... Ale šila jsem jen z elastických látek, z plátna by to bylo na větší přidání 😉 a záševky 😉

crawler
16. sep 2014

@koki_melo ty bláho,jak mě visící na 1.fotce nezaujal,tak po vložení fotky na modelce se skláním až k zemi - je náádherný😵😵

crawler
16. sep 2014

ať žije softshell,už se těším až ho budu mít z krku a budu se plně věnovat merinu. 😝 .
poslední fotky bundy foceny za tmy, tak soráč za kvalitu,ale musela jsem odesílat a na přefocení nebylo kdy...

sinala
16. sep 2014

@zuzkasim záleží na střihu, ale pro pobavení nosím 40/42 a tričko vel. 170 mi seděla, měla jsem ho a tělo 😀 . Ale byl to volnější stih a poměřila jsem ho s tím co jsem so vyrobila obkreslením mého a byl skoro stejný 😀 😀 😀

sinala
16. sep 2014

@crawler Evi, dáš tu kapuci na hlavu, když máš zapnutou bundu ke krku?

koki_melo
16. sep 2014

@sinala hele nechodíme, naposledy jsme se byli podívat v kostele ve Znojmě a K. tam v nestřeženém okamžiku zapálila asi 15 svíček (poctivě jsem je pak zaplatila do kasičky) a pak tam krákala na celý kostel, proč ten pán leží v té skleněné krabičce (byly tam vystavené nějaké ostatky) a proč ten pán visí na zdi a pak se chtěla sápat k oltáři, kde samozřejmě byla zakázaná zóna pod alarmem.
Pak máme ovšem lepší dny, to bychom byli v kostele určitě nejlepčí, protože to není tak dávno, co jsem K. děsně drbala u doktorky, jak je rozjívená a neposlouchá a ta tam předváděla neskutečný divadýlko, jako že za každým mým požadavkem sekla paty k sobě, nasadila úsměv č.24 a způsobně dodala: samozřejmě maminko, moc ráda to udělám....třeba na požadavek, sundej si mikinu 😝.