Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@genkai271 Prošívám uprostřed toho tunýlku, jak šiju, tak mám gumu s tunýlkem natáhlou, kdybych ji nenatahovala, šev by při oblékání praskl.
@anastazieb Krásná souprava, mám tvého jezevčíka moc ráda!
@genkai271 anebo to můžeš prošít jenom na jednom místě, svisle.
@anastazieb Jůůů, ten má ale hezkej zadek! Fakt. A pěkná kombinace barev 🙂.
@koki_melo díky 😉 Kombinace barev byla na přání, nejdřív se mi to moc nezdálo, paní chtěla tmavě modrou, červenou, žlutou a zelenou, ale nakonec jsem vymyslela tohle 😉
@anastazieb taky jsem ti chtela pochvalit kombinaci barev, je svezi 😎
@caramilla díky 😉
@anastazieb krasna teplakovka ty tvoji pejsco jsou boz 🙂
Holky vybrala jsem si tutotadkupro ucitelky... http://cloud9fabrics.com/tutorial-tote-with-zip... doporucite prosim material na to ?. Kdyz to udelam z platna tak to tim skladanim pak bude jak zvanec :-/ tak me napadl neco jako sustak slabsi ale to je vse asi jednobarevny coz?
@anastazieb ta je hezká🙂
@anastazieb krááásnááá 😵
@anastazieb ta je super, furt se chystám toho tvého pejska pajcnout 🙂
@genkai271 ja zvyknem niekedy gumu prešiť nie dookola ale po šírke na bokoch - ozdobne do tvaru x, a nanajvýš aj vzadu, niektoré gumy sa otočia - aj širšie, ale toto je dobré, drží to dobre
@anastazieb krása, paráda, tá červená základná je perfektná
dievčatá, ponúkam nejaké prebytky po známej, čo sa musí vysťahovať po rozvode, núka aj staré burdy, tak má kopec časákov a látok u mna uskladnených, okrem iného cca 3 m čierneho, smaragdového, červeného a tmavohnedo-bordového gabardénu - alebo tesil či čo - na klasické saká vhodné, alebo sukne... , ak by bol záujem, rôzne látky vhodné na podšívkoviny alebo futrá tašiek, plátno, také šmykľavé ako hodváb a pod.
@kerinka11 na merino jehly s kulatou špičkou a šít na OL...pruží opravdu hodně,ale já ten spodní okraj kukliček nechám diferenciál na 1, takže se to mírňoulince zvlní,ale maximálně pruží,což potřebuji,protože když vidím,jak prasecky si to moje dítě oblíká a svlíká😀 když posuneš diferenciál na č.2, tak už steh není tolik pružný...na obšití dečky by to šlo na 2,ale pokud bys to používala zároveň jako zavinku a potřebovala to mít hodně pružné, tak bych raději přežila mírně zvlněný okraj, ale nehrozilo by popraskání,když to budeš zatahovat na zavinutí😉
@ucitelka70 - myslis nie vodorovne,ale zvislo? chapem dobre?
@jemi Upřímně? Nemá to cenu si jej koupit. Pokud teda nejsi ta fajnovější paní, co se prochází s dětmi po kolonádě 😀. Když si jej sama ušiju, tak mě nějak nebolí, že jej bude nosit jen do školky, tam na vycházce přes to dostane reflexku a doma do písku softku. Ale třeba pro větší holčičky, co se neválí v písku si myslím, že je fajn. Ono ve finále, i kdyby se v něm válela v písku...s podšívkou je docela teplý a obě holky se v něm děsně prohlížely, takže se jim asi i líbí 😀.
Taky jsem něco našila. Ušito tak před 14ti dny, ale zpracováno až teď 🙂 Jedna zateplovací kapsa s liškou. Moje fleecová mikina, kterou skoro nesundám, ale dneska už tedy musela jít do pračky...😉 a Toníkova nová softshellka v dešti (držela dobře🙂 Ještě mám pěknou fotku obou už dávno šitých sovích mikin... Kristýnka dorostla do té první! 😅
@jieff kraaasny! teda ja vas obdivuju, co sijete z lamy.. ja u toho ztracim nervy.. 😅 a muzu se zeptat na tu tvou mikcu, podle jakeho strihu jsi sila nebo sis ho delala sama? ja mam na ceste drahou teplakovinu a furt premyslim, jakeho strihu si na sebe mikcu udelat..uz se mi i jeden zalibil, ale furt netusim, jestli si ho objednat nebo neco vykoumat sama..
@anastazieb Teplákovka boží. 😵 já být malá, tak odklápím pořád to ouško 😀 😀 😀
@petkasv Tyhle? http://hamburgerliebe.blogspot.cz/2012/06/cold-... Návod mám, ještě jsem nešila🙂

@anastazieb
Je prekrasna 😵 😵 😵