icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
19. sep 2014

@anastazieb
Je prekrasna 😵 😵 😵

zuzkasim
19. sep 2014

@genkai271 Prošívám uprostřed toho tunýlku, jak šiju, tak mám gumu s tunýlkem natáhlou, kdybych ji nenatahovala, šev by při oblékání praskl.
@anastazieb Krásná souprava, mám tvého jezevčíka moc ráda!

anastazieb
19. sep 2014

@genkai271 anebo to můžeš prošít jenom na jednom místě, svisle.

koki_melo
19. sep 2014

@anastazieb Jůůů, ten má ale hezkej zadek! Fakt. A pěkná kombinace barev 🙂.

anastazieb
19. sep 2014

@koki_melo díky 😉 Kombinace barev byla na přání, nejdřív se mi to moc nezdálo, paní chtěla tmavě modrou, červenou, žlutou a zelenou, ale nakonec jsem vymyslela tohle 😉

caramilla
19. sep 2014

@anastazieb taky jsem ti chtela pochvalit kombinaci barev, je svezi 😎

anastazieb
19. sep 2014

@caramilla díky 😉

piecee
19. sep 2014

@anastazieb krasna teplakovka ty tvoji pejsco jsou boz 🙂

Holky vybrala jsem si tutotadkupro ucitelky... http://cloud9fabrics.com/tutorial-tote-with-zip... doporucite prosim material na to ?. Kdyz to udelam z platna tak to tim skladanim pak bude jak zvanec :-/ tak me napadl neco jako sustak slabsi ale to je vse asi jednobarevny coz?

caramilla
19. sep 2014

@piecee ja nevim, proc, ale kdyz se rekne "teplakovka", tak se mi vybavi Vektor z Ja Padouch I. a to slovo mi prijde tak vtipny, ze se za bricho popadam 😀

sinala
19. sep 2014

@anastazieb ta je hezká🙂

katka82
19. sep 2014

@anastazieb krááásnááá 😵

zuzkasim
19. sep 2014

@piecee Když do toho dáš nákup, tak se sklady vyrovnají🙂 Já nákupky šiju jako obdélník a dvě dlouhá ucha na rameno, protože nejsem zvyklá nosit nákup v ruce. Zbytečně si to nekomplikuj, udělej z toho, co máš doma.

piecee
19. sep 2014

@caramilla jo jak se tam hadal ze to neni pyzamo? 😀

@zuzkasim taky fakt 🙂 nebudu se s tim prdet kdovi jestli to vyuziji holky🙂 ucha prodlouzim todle mi prijde taky neprakticky

kuna
19. sep 2014

@anastazieb ta je super, furt se chystám toho tvého pejska pajcnout 🙂

ucitelka70
19. sep 2014

@genkai271 ja zvyknem niekedy gumu prešiť nie dookola ale po šírke na bokoch - ozdobne do tvaru x, a nanajvýš aj vzadu, niektoré gumy sa otočia - aj širšie, ale toto je dobré, drží to dobre

ucitelka70
19. sep 2014

@anastazieb krása, paráda, tá červená základná je perfektná

ucitelka70
19. sep 2014

dievčatá, ponúkam nejaké prebytky po známej, čo sa musí vysťahovať po rozvode, núka aj staré burdy, tak má kopec časákov a látok u mna uskladnených, okrem iného cca 3 m čierneho, smaragdového, červeného a tmavohnedo-bordového gabardénu - alebo tesil či čo - na klasické saká vhodné, alebo sukne... , ak by bol záujem, rôzne látky vhodné na podšívkoviny alebo futrá tašiek, plátno, také šmykľavé ako hodváb a pod.

jemi
19. sep 2014

@koki_melo kabátky super, já mám v plánu z lamy(dle ottobre), jen nějak přemýšlím zda to má cenu 🙂 stejně jak se znám ji budu dávat většinou bundu....

crawler
19. sep 2014

@kerinka11 na merino jehly s kulatou špičkou a šít na OL...pruží opravdu hodně,ale já ten spodní okraj kukliček nechám diferenciál na 1, takže se to mírňoulince zvlní,ale maximálně pruží,což potřebuji,protože když vidím,jak prasecky si to moje dítě oblíká a svlíká😀 když posuneš diferenciál na č.2, tak už steh není tolik pružný...na obšití dečky by to šlo na 2,ale pokud bys to používala zároveň jako zavinku a potřebovala to mít hodně pružné, tak bych raději přežila mírně zvlněný okraj, ale nehrozilo by popraskání,když to budeš zatahovat na zavinutí😉

genkai271
19. sep 2014

@ucitelka70 - myslis nie vodorovne,ale zvislo? chapem dobre?

koki_melo
19. sep 2014

@jemi Upřímně? Nemá to cenu si jej koupit. Pokud teda nejsi ta fajnovější paní, co se prochází s dětmi po kolonádě 😀. Když si jej sama ušiju, tak mě nějak nebolí, že jej bude nosit jen do školky, tam na vycházce přes to dostane reflexku a doma do písku softku. Ale třeba pro větší holčičky, co se neválí v písku si myslím, že je fajn. Ono ve finále, i kdyby se v něm válela v písku...s podšívkou je docela teplý a obě holky se v něm děsně prohlížely, takže se jim asi i líbí 😀.

sinala
19. sep 2014

teplákovka s tučňákama ať máme v čem sportovat 😀

jieff
19. sep 2014

Taky jsem něco našila. Ušito tak před 14ti dny, ale zpracováno až teď 🙂 Jedna zateplovací kapsa s liškou. Moje fleecová mikina, kterou skoro nesundám, ale dneska už tedy musela jít do pračky...😉 a Toníkova nová softshellka v dešti (držela dobře🙂 Ještě mám pěknou fotku obou už dávno šitých sovích mikin... Kristýnka dorostla do té první! 😅

terezita
19. sep 2014

@jieff kraaasny! teda ja vas obdivuju, co sijete z lamy.. ja u toho ztracim nervy.. 😅 a muzu se zeptat na tu tvou mikcu, podle jakeho strihu jsi sila nebo sis ho delala sama? ja mam na ceste drahou teplakovinu a furt premyslim, jakeho strihu si na sebe mikcu udelat..uz se mi i jeden zalibil, ale furt netusim, jestli si ho objednat nebo neco vykoumat sama..

argo1
19. sep 2014

@anastazieb Teplákovka boží. 😵 já být malá, tak odklápím pořád to ouško 😀 😀 😀

argo1
19. sep 2014

@sinala Super souprava! Jen u nás by ty kolena dlouho tyrkysový nevydrželi 🙂

@jieff Ty mikči pro děti jsou úžasný! daly by se využít - nechci tě vidět = zapnu ti kapucu 😀 😎

petkasv
20. sep 2014

Holky prosím jak se tu v létě šily hromadně kraťasy na spartakiádu 😀 máte někde tutorial 🙂 Bětuška potřebuje nějaký na tělocvik, tak se mi nechtějí šit obyč 😀 myslím, že to byla @arlette, @crawler 🙂 prosím

sinala
20. sep 2014

@argo1 u nás vydržely na jedno focení a pak spadl 😀

crawler
20. sep 2014

@jieff krásný 😵😵😵

zuzkasim
20. sep 2014

@petkasv Tyhle? http://hamburgerliebe.blogspot.cz/2012/06/cold-... Návod mám, ještě jsem nešila🙂