Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kerinka11 ja som merino (aj to z Mylly) šila na klasickom stroji cik-cakom, kuklu aj spoďárky a nevlnilo sa. No priznávam, chce to trochu cviku.
Super sa šije (a aj nosí) i toto merino (je pružné do všetkých strán, Mylly je len do šírky, dá sa v pohode prať a pračke):
http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
bodička a spodné triká som mala z detivbavlnke to tenké merino.
Tuto mám i foto kukličky, ďalšia - zelenomodrá je z Mylly:
https://www.modrykonik.sk/blog/behulka/album/ob...
Tak moje novinka 😉 Zkoušela jsem ten krycí steh na líci, je to docela pěkné, akorát se mi občas stane, že se kousek po začátku jeden steh neprováže a tím je to celé v pr... Takže u toho spodku jsem si vzala jehlu a trochu to tam pochytala a vyšila, u rukávu dobrý a u druhého to vypářu a ušiju znova 😀. A pak je trochu blbý, že nitě zůstanou na líci, tak se mi to pak špatně hledá a protahuje na rub.
@anastazieb To je skvělý 😉 😵
@anastazieb To vypadá skvěle! Aplikace i prošití!
Já jsem začala s předvánoční přípravou.
@zuzkasim to je nádhera!!!
@genkai271 zvislo, zajtra odfotím
@zuzkasim No, to je absolutní bomba! Odkud je ten panel? 😕
@anastazieb povedená 😉
@caramilla
@petkasv Panel je z Ragosu, od Makower. Moc se mi líbily barvy, že je veselý, domečky od jiné firmy z letošní kolekce mě vyloženě zklamaly barvama. Mladší syn závidí, že tenhle by měl být pro dcerku, starší syn prohlásil, že ten jejich adventní kalendář je už takový "starý", že by chtěl taky nový, tomu se říká vděčné děti🙂
@anastazieb ten steh máš ukázkový, aplikace taky dobré 😀
@zuzkasim no, mě moc na tyhle samodomo kalendáře neužije, ale ten tvůj je opravdu překrásný, právě hezké barvy a "malůvky" a líbí se mi, jak jsou ta čísla hezky schovaná do toho obrazu, nemám ráda pytlíčky s těma okatýma velkýma písmenama, toto je hezky schované, fakt povedené.
@anastazieb krásný 😵
@anastazieb parádní to máš a méďové jsou super 😵 😵
@anastazieb taky jsem ted prosivala vrchem. Nejaky figl aby nevynechavalo?
@sufik1 hele nemám... ono se to stane cca 2 cm od začátku, pak už vůbec ne a navíc jen někdy. A já jak to šiju do kruhu, tak tam ani nemůžu dát nějakou látku nebo tak něco. Ale zatím jsem to moc nezkoumala, stalo se mi to předtím jednou a teď dvakrát.
kočky neviete nahodou,kde by som nasla strih na penazenku?taky na volne stiahnutie 😉
@anastazieb ty jsi talent na COL, mě šije dobře, ale tak hezký steh nemám 😀 😀 😀 , že bych si ho dovolila dát nahoru a ještě kontrastní nití. Ale úplně jsi mě navdnadila 😀 a hlavně já vždycky šiju mikinu na zip, budu muset udělat i přes hlavu, protože jich máme málo a ty jdou rychleji 😀

@crawler Moc ďakujem, tieto rady sú nad zlato 🙂