Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 Marci, kupuju Belfily http://www.biltex.cz/586-belfil-s-120-navin-100.... Na to, kolik utratíme za látky, je cena nití mizivá a nestojí to za ty nervy a zničený materiál ☹. Občas dávám unipoly, ty jsou taky docela ok, ale někdy zlobí.
První dítě jsem chtěla látkovat (nakonec to nevyšlo, ale to je jiná), nechala jsem si tedy u švadleny obroubit bambusové froté (jakože čtvercovky), sama jsem ještě overlock neměla. Paní to obroubila, vrátila mi to a říkala, že to líp prostě nejde, že se to tahá a že to byla hrozná práce. Teď jsem je na druhátko vytáhla a říkala jsem si, že to zkusím sama. No posuďte "profi" práci: (plínku s kulatým okrajem jsem obrubovala já) - a to jsem pro srovnání ty nejhorší už předělala, nenapadlo mě je vyfotit hned.
@sinala tak živí se šitím, je to prakticky její jediný příjem... OL jsem viděla, ještě než jsem tomu rozuměla, co si dobře pamatuju, tak má nějaký profesionální, co mají ve fabrikách... i ty nitě jsou takové divné, připomínají mi "elastické" nitě. No, zajímavý. Jen jsem chtěla ukázat, že mnohdy tu některé píšete, že třeba nejste dost profi - někdy se stačí podívat na "profesionální" práci a člověku hnedka stoupne sebevědomí. 🙂
@zojec - som nadšená z objektu ekomy v ZV, vedela by som si tam stretnutie švadleniek s deťmi aj na 3 dni
http://www.sportcentrum-ekoma.sk/galeria?page=1
ak by niekoho zaujalo....
@ucitelka70
Vyzera to super, bola si tam niekedy teraz?
@zuzimia dnes sme boli, potrebovala som zabiť čas na pár hodín aj s Alexom, išla som kamošku navštíviť na Kováčku, a doobedu mala ešte procedúry a obed a nakoniec do pol tretej sme sa zdržali od rána.... a to sa nám ani nechcelo odísť
Holky máte to všechny moc krásný 🙂 I Kokina ty buchty 😉
já jsem dlouhodobě chcíplá, tak nešiju... musím hnout se záclonama - do dvou měsíců se snad budeme stěhovat. Už proběhla zkouška a řeknu vám, že je to opruz. Můj stroj to moc dobře nedává - trošku se mi to kroutí a vlní ☹ Kráčející patka sice pomáhá, ale nic moc to není. No a hlavně to jsou nekonečný metry 😝 😀 😀 to není žádný hrrrr hrrr a je hotovo 🙂

jo, a hlásím, že kojotriko mi asi není souzeno 😖 - minimálně tedy dnes, protože po dovypárání zvlněného výstřihu a znovuušití půlky výstřihu opět pářu, neb mám rozhašené napětí nití a vypadá to hnusně... jako začínám si myslet, že ty Polymex nitě v provedení 1000yds jsou fakt tak na ruční přišití knoflíku, paseku dělají neskutečnou 😠