icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
30. sep 2014

@javyb Mne vcera od nej prisiel balicek - A teda rychlovka ako vzdy...neviem, ci ti takato info pomoze 😒

kachnator
30. sep 2014

Dámy, naprosto nešicí dotaz. Už se to tu řešilo, ale nemůžu to zaboha najít. Domácí jablečné přesnídávky. Vím že uvařit jablka, rozmixovat, naskleničkovat a vrznout do trouby. Ale nevim na kolik a na jak dlouho? Prosím help ...

elentari
30. sep 2014
bordino
30. sep 2014

Prosím, netušíte, jak moc složitá je předělávka průmyslového šicího stroje z 380 na 220? Případně, kdo to dělá?

kuna
30. sep 2014

@koki_melo ty brdo, tak tento je ze vsech nejkrasnejsi!

petkasv
30. sep 2014

@bordino no dela to elektrikar a melo by to pak projit revizi,prozote to asi neni sranda,exustuji menice ktere prevadeji vykon,ale sama doma to neudelas,takze bych volala prodejcum pripadne opravarum stroju nejlepe td znacky co mas a pidila se ta u nich jestli musis mit elektrikare nebo jestli tohle zvladne oni nebo nekdo jiny 😉

jemi
30. sep 2014

Další pyžámka pro Elu

javyb
30. sep 2014

@evaon díky za info 🙂 Popravdě, naštvalo mě to o to víc,ale za to ty nemůžeš🙂

zojec
30. sep 2014

@koki_melo tak ten je uzasny 🙂 .. :D mala by som k nemu aj satku na krk 😀 😉

koki_melo
30. sep 2014

@javyb tak něco se jim tam muselo podělat, to je divný, že by ostatní obsloužili a na tebe kašlali.

koki_melo
30. sep 2014

@mehlo holčičku pošli ke mně na Fler 😀 😀 😀

palosek
30. sep 2014

@koki_melo tak puntik nemá chybu... Je zatím můj favorit. 😀 😀 😀 Skvělá prace.... 😵 😵 😵

javyb
30. sep 2014

@koki_melo divný to je. A ty ji znáš osobně?

koki_melo
30. sep 2014

@javyb neznám, vůbec, ale je divné, že by zrovna tebe ignorovali. Navíc je to obchod s dobrým jménem, tak mi je prostě divné, že by najednou dělali mrtvé brouky, navíc kvůli objednávce za pár kaček.
Jasně, že tě to štve, to je pochopitelné, chyba je na jejich straně, ale něco se podělat muselo...

kusepa
30. sep 2014

@argo1 Vypadá to, že taková šusťákovina je přesně to, co mi chybí 🙂 Můžu..odkud ji máš? Jinak parádní šusťáky i tepláčky.

katka82
1. okt 2014

@koki_melo no tak ten puntíkatej je fakt nej nej nej 😵 😵 až ho hodíš na Fler tak bude pryč do 5 vteřin 😉 😀
@javyb taky bych řekla že bude nějaká chyba v systému 😝 jednině prostě zkoušet volat a neustále urgovat 😒 držím palec ať se to brzy vyřeší 😉

vondandy
1. okt 2014

@koki_melo pod jakou prezdivkou prodavas na Fleru? Chci odkaz na kabatky poslat kamaradce, dost svoji holcicku paradi, tak si treba vybere...Dekuju

vondandy
1. okt 2014

@koki_melo , tak uz jsem je nasla...

nicearty
1. okt 2014

nejako mi nikto neodpovedal, tak skusim este raz, kde prosim vas, kupujete latky, ked sijete pre vase deticky, mate nejaku overeny eshop alebo kupujete v kamennych obchodoch, dakujem

vondandy
1. okt 2014

Kabatky od @koki_melo se mi desne libily, ale protoze holky maji zatim obleceni dost, tak jsem si dodala odvahu a usila kabatek sobe. Jen na vybehnuti do skoly/skolky, kdyz mam naladu na sukni. Strih je podle Ottobre, kreslila jsem si 40 (normalne nosim 38/40) a byl mi tak uzky, ze jsem musela misto knofliku dat olivky. Nakonec to vypada i docela dobre. Flis je cely vypodsivkovany, zadni dil je mirne delsi a kapuce je ze softshellu.

koki_melo
1. okt 2014

@nicearty batani, unuodesign, moraviatex, latka, latky, mechulka, umelluzinky, vierma, atelier-magenta, flex-tex, bibu, sijemdetem...tohle jsou všechno webovky zadej si www. jmeno které jsem napsala tecka cz a muzes nakupovat do aleluja 😉

koki_melo
1. okt 2014

@vondandy dekuji za zaslani odkazu, každý kdo ma bohate kamarádky, muze zasilat odkazy na muj kramek 😀

vondandy
1. okt 2014
vondandy
1. okt 2014

@nicearty , nevim jestli jsem ta prava, ale ja vymetam zbytkarnu od Mraze a akcni latky ve Flex-texu, pac se teprve ucim sit a bylo by mi lito draheho materialu, ktery bych pripadne znicila. Na zkouseni a uceni jsou taky dobre latky z http://www.mojelatky.cz/. Uplety z moraviatexu.

papajka7
1. okt 2014

@nicearty slovenske e-shopy ,detivbavlnke,bubulakovo,peknevecicky,alebo cez hromady,ktore sa tu na koni poriadaju s casu na cas 😅

nicearty
1. okt 2014

este mi napadlo, ak by tu bol niekto zo SR, kto objednava latky z CR alebo odnekial inam, rada by som sa pridala, tak mi prosim napiste diky 🙂

ucitelka70
1. okt 2014

@nicearty napíš @alenf - dá ti info ešte

katka82
1. okt 2014

Holky našla jsem obchod kde maj fakt hodně velký výběr rifloviny : http://www.latky-kral.cz/37-rifloviny 😉

javyb
1. okt 2014

@katka82 nějak nevim, jak urgovat, kdyz telefon ma vypnuty a na mail nereaguje, byt z Prahy, tak ni můžu jit zazvonit, ale takhle. ..