Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dámy, naprosto nešicí dotaz. Už se to tu řešilo, ale nemůžu to zaboha najít. Domácí jablečné přesnídávky. Vím že uvařit jablka, rozmixovat, naskleničkovat a vrznout do trouby. Ale nevim na kolik a na jak dlouho? Prosím help ...
@kachnator na blogu jituli.blogspot.com 🙂
Prosím, netušíte, jak moc složitá je předělávka průmyslového šicího stroje z 380 na 220? Případně, kdo to dělá?
@bordino no dela to elektrikar a melo by to pak projit revizi,prozote to asi neni sranda,exustuji menice ktere prevadeji vykon,ale sama doma to neudelas,takze bych volala prodejcum pripadne opravarum stroju nejlepe td znacky co mas a pidila se ta u nich jestli musis mit elektrikare nebo jestli tohle zvladne oni nebo nekdo jiny 😉
@javyb neznám, vůbec, ale je divné, že by zrovna tebe ignorovali. Navíc je to obchod s dobrým jménem, tak mi je prostě divné, že by najednou dělali mrtvé brouky, navíc kvůli objednávce za pár kaček.
Jasně, že tě to štve, to je pochopitelné, chyba je na jejich straně, ale něco se podělat muselo...
nejako mi nikto neodpovedal, tak skusim este raz, kde prosim vas, kupujete latky, ked sijete pre vase deticky, mate nejaku overeny eshop alebo kupujete v kamennych obchodoch, dakujem
Kabatky od @koki_melo se mi desne libily, ale protoze holky maji zatim obleceni dost, tak jsem si dodala odvahu a usila kabatek sobe. Jen na vybehnuti do skoly/skolky, kdyz mam naladu na sukni. Strih je podle Ottobre, kreslila jsem si 40 (normalne nosim 38/40) a byl mi tak uzky, ze jsem musela misto knofliku dat olivky. Nakonec to vypada i docela dobre. Flis je cely vypodsivkovany, zadni dil je mirne delsi a kapuce je ze softshellu.
@nicearty , nevim jestli jsem ta prava, ale ja vymetam zbytkarnu od Mraze a akcni latky ve Flex-texu, pac se teprve ucim sit a bylo by mi lito draheho materialu, ktery bych pripadne znicila. Na zkouseni a uceni jsou taky dobre latky z http://www.mojelatky.cz/. Uplety z moraviatexu.
este mi napadlo, ak by tu bol niekto zo SR, kto objednava latky z CR alebo odnekial inam, rada by som sa pridala, tak mi prosim napiste diky 🙂
Holky našla jsem obchod kde maj fakt hodně velký výběr rifloviny : http://www.latky-kral.cz/37-rifloviny 😉

@javyb Mne vcera od nej prisiel balicek - A teda rychlovka ako vzdy...neviem, ci ti takato info pomoze 😒