icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
30. sep 2014

@evaon měla jsem z detivbavlnke, ale je to klasický úplet. Pak mělo trochu silnější Lille, ale co jsem viděla vzorek, tak to mělo vysoké smyčky (jako froté, ale řidší) a nutně se to musí zatrhávat, trochu bych se toho na legoše (i cokoliv jiného) bála.

saaralota
30. sep 2014

Ahoj, před pár dny jsem se tu ptala na vaše zkušenosti s nepromokavýma "gumovýma" kalhotama do deště...psaly jste, že je to odolnější než softshell. Taky mi to tak vizuálně přišlo. Ale teď koukám na tchibo a jak ty teplejší s flísem, tak ty tenké kalhoty mají nepromokavost do vodního sloupce 3000, soft co jsem tak koukala, má 5000 nebo i 10000. Jak je možné, že ty kalhoty jsou víc nepromokavé? Nebo tedy nakonec nejsou? Pořád váhám, jestli jedny (tenké) pořídit, nebo ne a teď s tím vodním sloupcem mi to zase zamotalo hlavu...

ucitelka70
30. sep 2014

@jieff ten lem si sama porozťahuješ a potom prežehlíš - a opatrne rozťahuj po 3 cm

ucitelka70
30. sep 2014

@mariast ja som včera dávala link na plochý šev - a na youtube potom sa ti rozklinknú na boku aj ostatné diely k návodu na šitie na OL, tak si ich pusti všetky, ono vždy nájdeš niečo, čo zaujme - dá sa hlbka nastavovoať - alebo šírka - 5,6,7, závisí, aký OL máš

koki_melo
30. sep 2014

Předposlední kabátek:

alenf
30. sep 2014

@koki_melo prečo predposledný?Robíš ich ako na bežiacom páse a sú krásne 😉 ,aj toto je fleece?

olivka84
30. sep 2014

@koki_melo tak tento je najkrajsi so vsetkych co si robila

alenf
30. sep 2014

Baby hodí sa tento vzor a farebná kombinácia pre 10 ročného chlapca na mikinu či je to len pre dievča?Podklad by mal byť sivý.

koki_melo
30. sep 2014

@olivka84 je to muj favorit 😉

@alenf tak zatim se prodal jeden a my jich nemuzeme nosit pet 😀 je to flece. Me se ty hvezdy libi, ale nevim.

alenf
30. sep 2014

@koki_melo :D každý deň v týždni iný:D

olivka84
30. sep 2014

@alenf asi skor pre dievca alebo maleho chlapca ale pre 10 rocneho neviem, ja som minule sila synovcovi 6 rocnemu pyzamko a chcela som pouzit autickovu latku ale vraj je to trapne ze on chce radcej pasikovu aby sa mu nesmiali v skolke

elentari
30. sep 2014

@koki_melo kde se takový fleece kupuje? Takový kabátek nutně čebuju pro sebe! 😵 😵 😵

zuzkasim
30. sep 2014

@koki_melo Sint, slint... slintám, tento se mi líbí nejvíc!
@alenf Mám doma devítiletého, občas jsou věci, které se jemu líbí, ale ze školy přijde, že děcka už to komentovaly... Teď jsem ho zavolala a ptala se ho, co na to říká a kroutí se tu, říká hmm, tak asi už bych to desetiletému nedala.

alenf
30. sep 2014

@olivka84
@zuzkasim tak aj filip na to pozerá rozpačito-nevie sa rozhodnut,preto sa pýtame:D

anastazieb
30. sep 2014

@koki_melo nádhera, jako vždy!!!

jieff
30. sep 2014

@ucitelka70 mě to opravdu víc roztáhnout nešlo, ani rozžehlit, a to jsem ruzně štelovala a hrála si s napětím, nic nepomohlo... Ale ještě to někdy zkusím 🙂

petkasv
30. sep 2014

@koki_melo krasa krasa 😵

ucitelka70
30. sep 2014

@alenf krásny je, ja by som kobinovala, a ak budeš brať, hlásim sa

ucitelka70
30. sep 2014

@jieff a ihlové nite - prvé dva musia byť na nule - stačílo by použiť ľavú ihlu, ale som lenivá vytiahnuť niť z ihly, tak to robím 4nitkovo a krásne sa to roztiahne, len to robím pomaličky a naprávam, aby šev bol pekný ležatý

caramilla
30. sep 2014

@koki_melo nádhera!

ucitelka70
30. sep 2014

@koki_melo takýto kabát aj pre seba - pre teba aj dcéry.... krásny, elegantný - ako na parížske prechádzky

koki_melo
30. sep 2014

@ucitelka70 jojo, na písek jak dělaný 😀 😀 😀
Leda bych se přestěhovala do Paríža 😎

caramilla
30. sep 2014

@javyb Jani, úplně osobně neznám, ale má malé miminko a co jsem tak já s ní komunikovala v létě, tak bych řekla, že nestíhá. Urguj dál, jinak nevím, co poradit. Jak dlouho urguješ? Přeci jen, je to zavedený e-shop... mě vše přišlo obratem i v létě...

ucitelka70
30. sep 2014

@koki_melo a vieš štrikovať? také štrikované doplnky - červené - baretka a pod......

ináč sa mi veľmi páčia voľné šály-nákrčníkny na FB som videla také na rukách štrikované

koki_melo
30. sep 2014

@ucitelka70 Viem, ale chýbaju volné ruky 😀 . Dufam, že tento nájďe svoju paničku čoskoro a ta si baretku kúpi 😎 .

ucitelka70
30. sep 2014

kto zháňal návod na penaženky? našla som dnes uložené medzi obľúbenými http://modestmaven.blogspot.cz/2012/02/bi-fold-...

snowwitch
30. sep 2014

@ucitelka70 škoda, mě ten odkaz na peněženku neběhá ☹

javyb
30. sep 2014

@caramilla Peti, díky za info, psala jsem jí včera na eshop, dnes jsem volala, a psala mail, telefon stále nedostupný☹(( Objednávala jsem tam už asi 5x během roku a nikdy nebyl problém, proto se teď divím, co se děje.

mehlo
30. sep 2014

@koki_melo ÚÚÚÁÁÁ pane bože, já je snad taky začnu šít. Ještě nedávno byla nedostatkovej materiál holčička, pro kterou by se mělo šít, tak tu už máme a s těma kabátkama mě docela hoooodně nahlodáváš!!!! A holčička, když tady byla minulý týden na návštěvě tak jeden tvůj výtvor viděla a hned se mě ptala, jestli jí taky takový ušiju. Budu o tom muset dost vážně přemýšlet.

macin73
30. sep 2014

@koki_melo kabátek nemá chybu, taky můj jednoznačný favorit!!!